Tysta leken!

Har varit tyst från mitt håll idag - sorry!
Har som sagt blivit tröttare och då gör man så lite som möjligt!
Imorgon ska jag försöka ta mig iväg till Huddinge och lämna prover.....ska dit fredag också så kanske tar det då istället vi får se helt enkelt!

Här är det jag beställde till mig själv igår (minus trosor för det känns inte så intressant att visa er)!


Måste inte just använda de samtidigt, behövde bara en luftig tröja och ett par nya byxor så det blev dessa! :)
Anyways nu ska jag chilla lite med min man!

Köpstopp...

Har egentligen bestämt köpstopp för bebis just nu!
Han har så det räcker för första tiden redan + så kommer han nog få en del när han väl anländer från Sine (som förlorade ett vad med Ali) och mamma som aldrig kan låta bli och säkerligen en del andra.
Fast så såg jag en väldigt söt romper lr vad det nu kallas på Tradera idag så jag kunde inte låta bli:) Fast 32 kr inkl frakt är ju inte så farligt ändå! :)För min egen del beställde jag faktiskt hem ett par byxor, ett linne och nya trosor, kändes som det var dags för lite nytt även för mig själv nämligen - det händer så sällan:)
Till Melina finns det så det räcker också fast hon skulle behöva lite sommarleggins och kanske någon enklare sommarklänning.

Hejsvejs - det var allt för mig!  (åter till tvätten nu)!

Svar på kommentar!

Anna-gravid i vecka 34 om Vecka 28!:
Hej! Vilken vecka föddes Melina i? Jag går in i vecka 34 strax och har mycket förvärkar redan så jag tror även att min lilla tjej kommer vilja titta ut lite tidigare. Hur mådde du i slutet när du väntade Melina? Hade du på känn att hon skulle komma tidigt? Ha det så bra:)
SVAR: Jag mådde ganska bra innan hon kom, visst det va tungt och varmt men det hör väl till?
Hade inte den blekaste att hon skulle komma så tidigt som hon gjorde och jag led aldrig av förvärkar, det va ngt jag upplevde endast ett fåtal tillfällen under hela graviditeten med henne. Snarare trodde jag då och tror fortfarande att Melina föddes i vecka 38 och inte i 36 så som det va sagt då. Tror alltså de daterat mig lite fel då i och med dåliga ultraljud.
Anledningen varför jag tror det är för att hon vägde helt normalt + normal längd, naturlig födsel som började med att slemproppen gick och sedan även vattnet.
Det är bara min känsla, tror också att lillebror kommer ploppa ut ett par veckor före utsatt datum som är den 26e augusti men det återstår att se.
Lycka till med din stundande förlossning:)

Vecka 28!

Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?

Jag: Överlag mår jag fortfarande bra, börjar dock känna mig tröttare och det känns ganska tungt i magen nu!
Halsbrännan har avtagit lite tycker jag, fast det är väl ngt som kommer och går lite!
Har börjat ha stödstrumpor ibland för det känns lite i vaderna nu särskilt om jag är ute o går en del.
12 veckor kvar (90 dagar) om jag går tiden ut men som sagt tror jag inte jag kommer göra det, utan tror och hoppas jag föder i början på augusti!

Ännu en lugn helg!

Den här helgen har nu passerat - varmt och lugnt har det varit!
Idag så somnade jag på eftermiddagen och sov enda till klockan 19 faktiskt, tydligen hade Ali tagit med sig Melina ut på äventyr under tiden.
Misstänker att mitt järnvärde är på väg neråt eftersom jag känner mig tröttare eller så är det värmen bara vad vet jag!


Dagens Melina!

Där satt den!!!!!

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!
Där satt den:) Äntligen äntligen äntligen:)
Jag har äntligen vunnit en personlig almanacka - som jag försökt och försökt och nu äntligen var det min tur och så inne på en av mina absoluta favoritbloggar!!!!
TUSEN TACK PATRICIA!!!! <3

Im lovin it!

ÄLSKAR VÄDRET fastän jag verkligen smälter bort, speciellt idag!
Det är härligt att kunna skicka ut Melina i lätta fina kläder och att hon är så lycklig för att hon kan vara ute precis hela dagarna! :)


Som sagt en glad tjej i solen.....


Inte att glömma dock att de måste dricka lite extra när de är så mycket i solen:)

Är det sommar?

Är det sommar nu eller räknar ni fortfarande vår?
Själv tycker jag det är sommar och Melina fick ha på sig klänning idag - en dag som spenderas UTE i solen MED CYKEL:) Vad annars?


Såhär glaaaaaaaaaaaad är hon! :)


Hejdå mamma nu har jag inte tid för dig längre!


BUSFRÖ:)

Tidig födelsedagspresent!

Ali fixar Melinas nya cykel!


Gladare kunde nog INGEN vara!

Känns ju verkligen VÄRT att hon fick sin present i förskott, hon blev ÖVERLYCKLIG! 
Vill inte lämna cykeln för en sekund nu.
Vi har en liten present till hennes kalas också såklart:)
Tanken var bara att hon skulle få njuta av sin cykel HELA sommaren och inte behöva vänta 1 månad på att få den!
Tänk att hon är 3 år snart och ska bli storasyster? HELT OTROLIGT!

Lika?

Melina
Lillebror N.
Melinas bild är väl inte så jättebra men lite likheter ser jag ändå!?
Vad tycker ni?

TUL 1.

Idag var jag som sagt på TUL för att se hur stor eller liten lillebror är!
Mysigt att få se honom därinne även om han faktiskt låg och sov:)
Han ligger helt och hållet normalt till i förhållande till sin ålder och förväntad vikt så det känns ju toppen!!! :) 
Melina var en stund med sin kära morfar och skötte sig exemplariskt! 
Sedan hämtade jag ut babyboxen från Barnens hus, det va egentligen inget särskilt i den annat än ett paket nappar, blöjhinken och ett blöj + tvättlapp prov. 


Lillebror i profil IDAG:)


Melina var superglad:)


pussssssssss


Hejdå:)

Våran dag idag...

Vad ska man säga?
Det är inte direkt att vi gjort så mycket vettigt faktiskt!
Vi sov till klockan 11, då hade Ali redan åkt iväg, Melina fick lite frukost och kläder på sig sedan fick hon vara ute och leka med våran grannson hela dagen fram till klockan 16. 
Jag satt bara och glodde på de under den tiden, skönt i det härliga vädret.
Sedan kom vi in och sov en liten stund tillsammans (jag somnade vid 06 imorse så därför va jag också trött), jag diskade dock innan jag somnade, sedan vid 17 tiden kom Ali hem och sedan dess har vi bara chattat, lekt och busat tillsammans allihopa!
Det var den dagen liksom:)
Imorn ska vi på TUL - SPÄNNANDE är bara förnamnet ju!

Tävla hos Patricia:)

En av mina absoluta favoritbloggar håller nu i sin första tävling någonsin och det är något jag försökt vinna 1000 gånger utan tur - nu testar jag lyckan igen, kom in och tävla ni med:)

http://mammasangel.vimedbarn.se/min-forsta-tavling-i-blogghistorian/#commentVecka 27!

Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.

Jag: Ja vad säger man? 
Tiden går verkligen sjukt fort - det går inte att förneka!
Nu är jag äntligen frisk och läget som gravid är oförändrat i stort sett.....det är liksom lite halsbränna, en del spring på toa för o kissa och det blir tyngre o tyngre även om jag gått ner i vikt. 
På det stora hela mår jag dock bra:)
Vi förbereder oss mer och mer, idag testade vi liggkorgen på vagnen (den är aldrig använd) för att veta hur vi ska göra osv när det är dags! 
Kläder är klara i stort sett och vi planerar att köpa säng och babysitter i nästa månad typ, vill ha allting klart i juli eftersom vi inte vet om bebisen kommer för tidigt eller inte.
Min mamma ska komma hit i slutet på juli och stanna i 2 veckor så hon önskar såklart att bebis väljer att komma då:)
För övrigt så sparkar bebis mer och mer:) TIll och med Ali har kunnat känna honom nu!!!

Födelsedagspresent!

Idag beställde vi födelsedagspresenterna till Melina!
Nu när det är fint väder och hon har stoooooora ytor att leka på ute så kändes det som att det var bäst att beställa nu så hon kan få sin cykel innan 20e juni. Så hon har glädje av den hela sommaren:)
Sedan köpte vi en stor pysselbox med lera, färger, former osv osv som hon ska få på själva kalaset också + kläderna och skorna jag hade beställt från HM för några dagar sedan!
VEEEEEEEEEEEEET att hon kommer bli SUPERGLAD:)


Så här ser cykeln ut:)

Det är liksom ganska lätt att köpa till Melina tycker jag då hon blir glad för ALLT typ och hon har ju vissa grejer hon älskar mer än annat ex: Hello Kitty, Kläder, Rita/Måla, Utelek, Musik och spel/pussel.
Då finns det också i ALLA prisklasser så att säga:)
Jag hoppas bara att hon ska få en toppen sommar nu innan vi får tillskott! <3Tysta leken!

Har varit tyst från mitt håll idag - sorry!
Har som sagt blivit tröttare och då gör man så lite som möjligt!
Imorgon ska jag försöka ta mig iväg till Huddinge och lämna prover.....ska dit fredag också så kanske tar det då istället vi får se helt enkelt!

Här är det jag beställde till mig själv igår (minus trosor för det känns inte så intressant att visa er)!


Måste inte just använda de samtidigt, behövde bara en luftig tröja och ett par nya byxor så det blev dessa! :)
Anyways nu ska jag chilla lite med min man!

Köpstopp...

Har egentligen bestämt köpstopp för bebis just nu!
Han har så det räcker för första tiden redan + så kommer han nog få en del när han väl anländer från Sine (som förlorade ett vad med Ali) och mamma som aldrig kan låta bli och säkerligen en del andra.
Fast så såg jag en väldigt söt romper lr vad det nu kallas på Tradera idag så jag kunde inte låta bli:) Fast 32 kr inkl frakt är ju inte så farligt ändå! :)För min egen del beställde jag faktiskt hem ett par byxor, ett linne och nya trosor, kändes som det var dags för lite nytt även för mig själv nämligen - det händer så sällan:)
Till Melina finns det så det räcker också fast hon skulle behöva lite sommarleggins och kanske någon enklare sommarklänning.

Hejsvejs - det var allt för mig!  (åter till tvätten nu)!

Svar på kommentar!

Anna-gravid i vecka 34 om Vecka 28!:
Hej! Vilken vecka föddes Melina i? Jag går in i vecka 34 strax och har mycket förvärkar redan så jag tror även att min lilla tjej kommer vilja titta ut lite tidigare. Hur mådde du i slutet när du väntade Melina? Hade du på känn att hon skulle komma tidigt? Ha det så bra:)
SVAR: Jag mådde ganska bra innan hon kom, visst det va tungt och varmt men det hör väl till?
Hade inte den blekaste att hon skulle komma så tidigt som hon gjorde och jag led aldrig av förvärkar, det va ngt jag upplevde endast ett fåtal tillfällen under hela graviditeten med henne. Snarare trodde jag då och tror fortfarande att Melina föddes i vecka 38 och inte i 36 så som det va sagt då. Tror alltså de daterat mig lite fel då i och med dåliga ultraljud.
Anledningen varför jag tror det är för att hon vägde helt normalt + normal längd, naturlig födsel som började med att slemproppen gick och sedan även vattnet.
Det är bara min känsla, tror också att lillebror kommer ploppa ut ett par veckor före utsatt datum som är den 26e augusti men det återstår att se.
Lycka till med din stundande förlossning:)

Vecka 28!

Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?

Jag: Överlag mår jag fortfarande bra, börjar dock känna mig tröttare och det känns ganska tungt i magen nu!
Halsbrännan har avtagit lite tycker jag, fast det är väl ngt som kommer och går lite!
Har börjat ha stödstrumpor ibland för det känns lite i vaderna nu särskilt om jag är ute o går en del.
12 veckor kvar (90 dagar) om jag går tiden ut men som sagt tror jag inte jag kommer göra det, utan tror och hoppas jag föder i början på augusti!

Ännu en lugn helg!

Den här helgen har nu passerat - varmt och lugnt har det varit!
Idag så somnade jag på eftermiddagen och sov enda till klockan 19 faktiskt, tydligen hade Ali tagit med sig Melina ut på äventyr under tiden.
Misstänker att mitt järnvärde är på väg neråt eftersom jag känner mig tröttare eller så är det värmen bara vad vet jag!


Dagens Melina!

Där satt den!!!!!

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!
Där satt den:) Äntligen äntligen äntligen:)
Jag har äntligen vunnit en personlig almanacka - som jag försökt och försökt och nu äntligen var det min tur och så inne på en av mina absoluta favoritbloggar!!!!
TUSEN TACK PATRICIA!!!! <3

Im lovin it!

ÄLSKAR VÄDRET fastän jag verkligen smälter bort, speciellt idag!
Det är härligt att kunna skicka ut Melina i lätta fina kläder och att hon är så lycklig för att hon kan vara ute precis hela dagarna! :)


Som sagt en glad tjej i solen.....


Inte att glömma dock att de måste dricka lite extra när de är så mycket i solen:)

Är det sommar?

Är det sommar nu eller räknar ni fortfarande vår?
Själv tycker jag det är sommar och Melina fick ha på sig klänning idag - en dag som spenderas UTE i solen MED CYKEL:) Vad annars?


Såhär glaaaaaaaaaaaad är hon! :)


Hejdå mamma nu har jag inte tid för dig längre!


BUSFRÖ:)

Tidig födelsedagspresent!

Ali fixar Melinas nya cykel!


Gladare kunde nog INGEN vara!

Känns ju verkligen VÄRT att hon fick sin present i förskott, hon blev ÖVERLYCKLIG! 
Vill inte lämna cykeln för en sekund nu.
Vi har en liten present till hennes kalas också såklart:)
Tanken var bara att hon skulle få njuta av sin cykel HELA sommaren och inte behöva vänta 1 månad på att få den!
Tänk att hon är 3 år snart och ska bli storasyster? HELT OTROLIGT!

Lika?

Melina
Lillebror N.
Melinas bild är väl inte så jättebra men lite likheter ser jag ändå!?
Vad tycker ni?

TUL 1.

Idag var jag som sagt på TUL för att se hur stor eller liten lillebror är!
Mysigt att få se honom därinne även om han faktiskt låg och sov:)
Han ligger helt och hållet normalt till i förhållande till sin ålder och förväntad vikt så det känns ju toppen!!! :) 
Melina var en stund med sin kära morfar och skötte sig exemplariskt! 
Sedan hämtade jag ut babyboxen från Barnens hus, det va egentligen inget särskilt i den annat än ett paket nappar, blöjhinken och ett blöj + tvättlapp prov. 


Lillebror i profil IDAG:)


Melina var superglad:)


pussssssssss


Hejdå:)

Våran dag idag...

Vad ska man säga?
Det är inte direkt att vi gjort så mycket vettigt faktiskt!
Vi sov till klockan 11, då hade Ali redan åkt iväg, Melina fick lite frukost och kläder på sig sedan fick hon vara ute och leka med våran grannson hela dagen fram till klockan 16. 
Jag satt bara och glodde på de under den tiden, skönt i det härliga vädret.
Sedan kom vi in och sov en liten stund tillsammans (jag somnade vid 06 imorse så därför va jag också trött), jag diskade dock innan jag somnade, sedan vid 17 tiden kom Ali hem och sedan dess har vi bara chattat, lekt och busat tillsammans allihopa!
Det var den dagen liksom:)
Imorn ska vi på TUL - SPÄNNANDE är bara förnamnet ju!

Tävla hos Patricia:)

En av mina absoluta favoritbloggar håller nu i sin första tävling någonsin och det är något jag försökt vinna 1000 gånger utan tur - nu testar jag lyckan igen, kom in och tävla ni med:)

http://mammasangel.vimedbarn.se/min-forsta-tavling-i-blogghistorian/#commentVecka 27!

Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.

Jag: Ja vad säger man? 
Tiden går verkligen sjukt fort - det går inte att förneka!
Nu är jag äntligen frisk och läget som gravid är oförändrat i stort sett.....det är liksom lite halsbränna, en del spring på toa för o kissa och det blir tyngre o tyngre även om jag gått ner i vikt. 
På det stora hela mår jag dock bra:)
Vi förbereder oss mer och mer, idag testade vi liggkorgen på vagnen (den är aldrig använd) för att veta hur vi ska göra osv när det är dags! 
Kläder är klara i stort sett och vi planerar att köpa säng och babysitter i nästa månad typ, vill ha allting klart i juli eftersom vi inte vet om bebisen kommer för tidigt eller inte.
Min mamma ska komma hit i slutet på juli och stanna i 2 veckor så hon önskar såklart att bebis väljer att komma då:)
För övrigt så sparkar bebis mer och mer:) TIll och med Ali har kunnat känna honom nu!!!

Födelsedagspresent!

Idag beställde vi födelsedagspresenterna till Melina!
Nu när det är fint väder och hon har stoooooora ytor att leka på ute så kändes det som att det var bäst att beställa nu så hon kan få sin cykel innan 20e juni. Så hon har glädje av den hela sommaren:)
Sedan köpte vi en stor pysselbox med lera, färger, former osv osv som hon ska få på själva kalaset också + kläderna och skorna jag hade beställt från HM för några dagar sedan!
VEEEEEEEEEEEEET att hon kommer bli SUPERGLAD:)


Så här ser cykeln ut:)

Det är liksom ganska lätt att köpa till Melina tycker jag då hon blir glad för ALLT typ och hon har ju vissa grejer hon älskar mer än annat ex: Hello Kitty, Kläder, Rita/Måla, Utelek, Musik och spel/pussel.
Då finns det också i ALLA prisklasser så att säga:)
Jag hoppas bara att hon ska få en toppen sommar nu innan vi får tillskott! <3Fiiiina fina väder!

Idag är vi ute i det fina vädret lite - Melina mår bättre o bättre i munnen som tur är så nu är hon mycket gladare:)


Posar för mig:)


Visar vad hon kan:)


Med tungan rätt i munnen;)

Besök...

Idag hade vi besök här hemma av Vanissa och Nathalie:)
Nathalie är alltid väldigt försiktig o stannar vid mammas sida i början men sedan lekte hon och Melina på väldigt bra efter en stund:)
De är väldigt söta och vi har bevis!!!! ;)


De två kompisarna:)

Meliiiina!

Idag har det varit väääääldigt gnälligt under dagen - så pass att jag tappat tålamodet ett par gånger fastän jag vet att hon har ont.
DOCK så har hon varit himla glad och busig nu under kvällen, vilket va underbart att se och höra.
Vi har lagt lite bedövningssalva på såren i munnen innan hon skulle sova och det verkade funka, hon verkade väldigt upptagen av att köra runt med tungan i munnen och såg väldigt lustig ut....haha ni vet ju hur det känns när det är bedövat?! :)
Nu sover hon sött och jag har diskat!
Ska joina mitt sovande gäng här strax är helt slut efter denna dagen!


Sorry för dålig kvalitet - det här var iaf Melina som provade sin nya byxdräkt inför sommaren + bus med pappa! :)


Vad gillar ni hennes nya hår? :) 
Nu kommer det fram hur stora ögon hon har!! heheOMG vilken dag!

Ingen bra dag ALLS!
Jag mår iofs mycket bättre redan, i örat vill säga men Melina var vaken länge inatt ganska otröstlig och så har det varit större delen av dagen också.
Ali bidrog också med en del bekymmer men men......
Jag pratade lite med Sabrina så jag fick klaga av mig lite så det kändes bättre sedan:)
Imorn får jag besök av Vanissa - det behövs efter 4 dagar med en väldigt ledsen o grinig Melina!


Inför sommaren...

Som ju verkligen är på ingång:)
Så har jag beställt hem en outfit till vår solstråle Melina som hon själv valde ut! 
Förutom skorna som jag valde!


Ärligt - hur söta är inte dessa skor? :)
Allt är från HM!!!

TUL på tisdag!

Igår kom vi faktiskt att tänka på ett problem med att jag har TUL på tisdag kl 14.30.
Ali går ju heltid på en kurs nu i S-tälje som innebär att han är hemifrån mellan 08.00-17.00 (med vårt busskort), jag kan åka bussen till Huddinge med Melina MEN hon får inte komma in på avdelningen där jag ska göra mitt ultraljud då det är där högrisk graviditeterna går.
Jag kan inte lämna henne hemma ensam! 
Tur är väl då att man har världens snällaste pappa som ställer upp! :) <3
Blir spännande att se vad de tror lilleman väger nu då, Melina låg ju över kurvan hela tiden så hoppas att han ligger normalt till - vad tror ni?

VC, MVC och klippning!

Idag åkte vi iväg tidigt till vårdcentralen på öppen mottagning där vi sedan fick tid senare under dagen till läkaren.
Sedan hade jag lite andra grejer att ordna med innan det var dags för mvc - HÖR O HÄPNA jag har gått ner ytterligare 3 kg sedan sist jag var där helt otroligt.
För övrigt var alla mina värden fina och likaså lillemans hjärtljud:) 
LOVELY - nästa vecka är det TUL.

Tillbaka till VC där de menade att Melinas blåsor i munnen berodde på förkylningen hon haft och att det kommer gå över av  sig själv inom en vecka eller max två.
Själv hade jag öroninflammation på höger öra och fick därmed ännu en kur kåvepenin + nässpray för pollen även allergitabletter men det hade de inte hemma på apoteket så det blir vid annat tillfälle.
Hoppas vi blir friska snabbt nu jag och lilltjejen!
Efter det så blev det klippning för Melinas del, hennes toppar var så slitna och hon fick så ont när man skulle kamma henne så det behövdes även om det tog emot för mig att se hennes fina lockar falla:( 
Hon är såklart världens finaste hur som helst så jag vänjer mig nog vid det korta håret igen:) Samt en del växer nog ut igen snart, det brukar bli så på sommaren:)


Innan klippningen fick hon åka bil och äta glass:)


Så här ser fröken ut nu:) Hon tyckte det var kul att få klippa sig!
Väl hemma vid 19 tiden så var det en trött tjej som somnade redan inom en timme!
<3

Bloggen är lite lagd på is...

Sedan min visit på sjukhuset så har jag varit fortsatt sjuk.
Har ätit kåvepenin, hann känna mig som människa en dag innan jag blev täppt i näsan igen och fick världens tryck på höger sida.....samt lock för örat + det gör lite ont i örat.
Jag vet fan inte vad jag ska göra snart, det är inte kul att vara konstant sjuk man får ju inte lust att göra ett jävla  skit och därför blir ju bloggen lidande!
Fortsätter det såhär så får jag ju ta mig till VC och se vad problemet är men jag har verkligen INGEN lust med det alls.
Det är ganska jobbigt att ta sig iväg när man känner sig tung + sjuk och vi bor inte direkt så att det är enkelt att ta sig någonstans utan det blir ett himla projekt. :(
Nej, jag vill bara bli frisk så jag kan återfå lusten lite.

Vecka 26!

Kroppen: Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.
Jag: Nu börjar det bli ganska tungt faktiskt! Inte precis hela tiden men det beror väl på hur han ligger därinne också, ofta efter maten känner jag mig extra tung så äter inte så stora portioner alls nu.
Sedan har det blivit ett projekt att vända mig i sängen nu också för det har varit lätt hittills.
Annars mår jag lika bra som vanligt förutom att jag är sjuk sedan 2 veckor nu o det är ju mindre kul ärligt talat.

Wiho en bloggvinst!

Idag vann jag ett presentkort på 300 kr inne hos http://uj76.blogspot.se :)
Blir en svart jumpsuit till lillebror i magen, storlek 3-6 månader så han får ju växa in i den lite först bara!
TUSEN TACK!!! Alltid lika kul när man vinner något och det var faktiskt ett tag sedan sist! :)

Popupshop - Hoody Suit black

Vecka 25!

Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.
Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det
Om du har extra tungt arbete kan du ha rätt till gravidpennning (tidgare havandeskapspenning) från 60 dagar innan beräknad förlossning. Vill du kunna planera i god tid kan du skicka in din ansökan om gravidpenning redan nu till försäkringskassan.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.

Jag: Detta skulle jag ha uppdaterat igår men jag har ju mått så jävla dåligt - är dock på bättringsvägen nu ÄNTLIGEN!
Graviditetsmässigt så är läget oförändrat, jag mår fortfarande bra och han bökar runt därinne vissa tider om dagen varje dag på ett mysigt sätt. 
Skulle säga att jag är ganska klar med hans garderob förutom strumpor och någon overall, så nu börjar det bli dags snart för att ta tag i andra saker. 
Namnet är bestämt, det ena av de iaf!
Känns bra för det är ändå bara snart 100 dagar kvar - mindre än så har jag på känn faktiskt då jag tror att han kommer komma tidigt precis som syster sin.

Mitt hjärta!

En glad tjej i ny pyjamas! :)


Idag innan hon somnade - i ännu en ny pyjamas!
Båda från Baby Gap! :)

ÄLSKAD ÖVER ALLT ANNAT PÅ DENNA JORD! <3

Akuten tur och retur!

Som sagt - igår var ingen bra dag alls!
Framåt kvällen så blev jag helt täppt i både näsa och luftvägar och kunde alltså inte andas bra, min bricanyl som jag tog MKT mer än vanligt hjälpte typ 5 min i taget och till slut stod jag inte ut så vi tog taxin in till akuten strax innan midnatt.
Jag fick hjälp ganska direkt, fick ta flytande kortison motsvarande 6 tabletter samt andas in bricanyl liknande grej i en mask 2 gånger.
Infektionsvärdet eller vad man ska säga var på runt 70 procent så de skrev ut kåvepenin till mig samt pulmikort för andningen.
Innan jag till slut fick lämnade kollade de upp så att lilleman hade det bra i magen och det hade han<3
Väl hemma har jag väl lyckats sova några timmar på morgonen, dock inte särskilt sammanhängande.
Sedan skulle vi hämta ut all medicin men då fanns inte bricanyl NÅGONSTANS typ pga stopp från leverantören - kul när det är den man behöver nästan mest MEN som tur är så hade min kära pappa en extra hemma som han snällt var och lämnade här - TUSEN TACK!!!!
Har sovit en stund nu på eftermiddagen och det satt väldigt fint eftersom jag all övrig tid har hostat upp en massa tjockt gult slem, det är lika bra att få ut skiten för det är ju det som sitter och blockerar:/ Allt hostande har dock resulterat i huvudvärk men men cest la vie!
Väldigt ointressanta blogginlägg men det är så läger är just nu dock hoppas jag på att snabbt vara bättre nu med all medicin o så!


Ingen bra dag idag!

Idag är det ingen bra dag för mig!
Ali är ute på ärrenden så det är jag och Melina hemma precis som igår.
Igår gick det bra för vi höll oss i sängen men idag är Melina mycket piggare och friskare, vilket i sig är jättebra, medan jag själv är sjukare förutom trycket som mer eller mindre är borta men istället ersatts av att hosta lungorna ur mig.
Anstränger mig verkligen för att få ut allt snor och slem så hoppas verkligen det vänder nu!
Hur som helst jag ligger halvt döendes i sängen och Melina springer omkring och stökar ner överallt, kastar grejer hit o dit, leker med vatten och allmänt lyssnar inte på mig.
Har försökt få henne o va med mig genom Bolibompa samt läsning i sängen men ICKE!
Hon är dessutom inte frisk nog att va ute och leka med de andra barnen!
Nåja nu äntligen sover hon iaf en stund så jag ska också passa på o vila lite......

När mamman sover....


Uppdatering från sjukstugan!

Helt otroligt ICKE spännande alls!
Det blir bara inte många knop gjorda alls när man är sjuk och dessutom har en sjuk liten tjej!
Blev väldans snorig och har världens jävla tryck i övre käken och bakom ögat, buden låter ju på bihåleinflammation - långt ifrån trevligt iaf.
Melina är snorig och väldigt hostig, kräks lite smått ibland.
Idag har vi mest bara stannat i sängen, glott tv/dator och sovit. Hon sover ännu vilket är bra ju för då kanske hon blir friskare snabbare!


Så här ser man ut när man är sjuk!!!

Igår fick vi hem ett paket från HM med nya skor samt 2 tröjor till Ali, han hade på sig det idag = Jävligt snygg men fångade inte det på bild till er sorry:)
Sedan vart det lite till lillebror N också - som jag faktiskt har bildbevis på!
(Har typ bestämt namn nu - om jag inte ändrar mig men det känns inte så)!


Tror han kommer va jättesöt i dessa! <3

Precis som jag trodde!

Nu är jag också förkyld - snorar o nyser som fan sedan nu ikväll:(
SUGER att man inte har ngt som helst försvar mot sjukdom när man är gravid!
PALLAR INTE!!!!!
Aja hoppas det går över fort.

RSS 2.0