Hej sjukstuga!

Den här vackra tjejen är lite sjuk, eller jag vet inte hur sjuk hon är men hon har fått en väldigt otäck hosta och snorar lite.
Hade lite feber imorse och är liiiite grinigare än vanligt men ändå ganska glad.
Hon tycker hon ska ut o leka, vilket jag förstår med tanke på vädret, fast hon får krya på sig lite först annars blir det bara värre.
Själv är jag helt slut.
Somnade runt 23 igår, så sov redan Ali och Melina, vaknade sedan vid midnatt för att kissa och kunde sedan inte somna igen och så var det fram till runt 05 då jag ville somna men då började Ali snarka som fan, sedan somnade jag NÄSTAN men så va jag tvungen att kissa.
Efter det var jag på väg o somna men då kommer Melina krypandes upp i sängen, inte så mycket mer med det hon lade sig brevid mig och jag höll på att somna igen fram till att Ali gick upp o pissa för då plötsligt blev Melina väldigt mycket sjukare....för att hon ville ha Alis uppmärksamhet.
Han rymmer in på hennes rum och somnar om där så där var jag med en sjukling utan att ha sovit alls.....tur så somnade Melina och jag kunde väl somna där runt 08 då.
Så vaknade jag vid 12:( 
KUL KUL.....
Nu måste jag försöka vila en timme för sedan har jag tvättstuga och DET behövs - TRO MIG!
(Ali sover btw fortfarande NICE va?)!!!!

Vecka 24!

Kroppen: Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.

Jag: Jösses nu går det undan ändå! BARA!!!!!???? 16 veckor kvar ju......och ifall han kommer för tidigt som Melina så kan det va ännu mindre! 
Inte så stor skillnad i mitt mående eller vad jag känner.
Han buffar på därinne, främst på morgonen och sena kvällar, på ett väldigt snällt sätt.
Magen känns lite tyngre.
Halsbrännan infinner sig lite oftare.
Annars mår jag dock fortsatt bra utan några egentliga besvär *peppar peppar*.


Oj oj oj!

Jag är verkligen en urusel bloggare just nu!
Det är inget speciellt faktiskt, vardagen bara går liksom.
Melina stortrivs verkligen här, hon kan leka fritt ute i flera timmar och hon har redan fått sig ett par kompisar! 
Hon får lite av det hon missar på dagis, vi läser böcker, ritar, sjunger och sånt här hemma också så även om det inte är riktigt samma sak som dagis så är det iaf så nära man kan komma.

Själv mår jag bra, det är bara det att jag verkligen blir otroligt trött framåt kvällarna - då jag brukade vara vaken sover jag nu oftast.
Innan midnatt nästan varje dag - helt olikt mig.
Somnade innan midnatt även idag MEN blev väckt av Ali tyvärr och sedan var det kört!

Som sagt, dagarna bara flyger förbi o då blir bloggen lite lidande - på både gott och ont men jag gör så gott jag kan folkens och jag uppdaterar iaf om graviditeten:) 
Det är ju den som är i fokus just nu!
Har samlat på mig en hel del kläder till lilla killen redan, måste väl tänka på att köpa säng o sånt snart med tanke på att Melina kom en månad innan.
Vi har även försökt komma på namn, har väl ett par st som jag gillar och Ali bryr sig ALLRA mest om att få ge det muslimska namnet.

Har ni verkligen inga namnförslag?

We´re alive!

Vi lever och mår bra:)
Det är bara flytten som tog musten ur oss, fy i måndags var det jävligt stressigt och mycket att fixa med, vi stupade i säng runt klockan 01.00 och sov som stenar fram till tisdag eftermiddag.
Tisdagen spenderade vi med att packa upp våra saker och komma till rätta, vilket var skönt.
Idag har vi fixat en massa viktiga saker och papper osv vilket också tog merparten av dagen, väl hemma runt 19 tiden så somnade både jag och Melina......en halvtimme tänkte jag vila men det blev fram till strax efter midnatt - är man trött då eller är man?

Hur som helst så känns det bra med allting, det är långt ifrån ett drömboende MEN det är helt ok och faktiskt väldigt fint.
Nu får vi ju också stanna här fram tills att vi får eget boende i 1a hand vilket känns skönt faktiskt!
Vi får ju ändå lite lugn nu.
Det ligger lite avsides, ska man till affären måste man gå ganska långt eller ta bussen och så blir det ju lite längre till BM och sånt där men det är ju max 4 månader till som jag måste springa dit:)

Var faktiskt hos BM idag! 
Alla värden är jättefina, ligger på en jämn och fin nivå.
Vi lyssnade på bebisen som vägrade ligga stilla utan han bökade runt en massa innan hon hittade hjärtljudet, som även det var fint.
Bäst av allt var att jag faktiskt hade gått ner 1 kg sedan sist jag var där: YAY ME! :) haha BM var supernöjd med det och jag med för den delen.

Det var väl allt jag hade att berätta om dessa dagar som gått när ni inte sett något till mig på bloggen!
Blir väl lite bättre uppdatering nu igen:)

Vecka 23

Kroppen: Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

 

Jag: Japp, nu kör vi alltså efter senaste ultraljudet - enligt den är jag i vecka 23 IDAG.
Känner vår lilla kille varje dag flera gånger om dagen nu, han är mest aktiv på morgonen och sent på kvällen, han är dock ganska lugn av sig än så länge så det är mest mysigt att känna honom.
Mår fortfarande utmärkt, sover dock på väldigt konstiga tider och om jag inte sover direkt när ögonen vill det så kan jag istället inte sova.....tycker det är lite jobbigt men det funkar!

Har inga direkta sug just nu och det var ett tag sedan jag hade det, det sista suget jag hade var väl räkmackorna.

Kissar inte lika ofta längre.

Annars har jag inte så värst mycket att säga om denna graviditetsvecka annat än att vi är enormt glada över att få vänta en liten kille - det känns helt underbart!

 

Övrigt: Detta inlägg är tidsinställt till er för att vi håller på att flytta idag så det är fullt upp med annat!
KOM GÄRNA MED NAMNFÖRSLAG till vår lilla prins - skulle va väldigt uppskattat:)

 

Återkommer när vi kommit på plats lite!!!!

 


Fight!

Hade världens fight med Melina nyss!
Hon höll på med något hon inte skulle hålla på med, bad henne sluta flertalet gånger men hon vägrade så jag gick för att ta ifrån henne dramaten som hon försökte ha sönder.
Hon ville helt enkelt INTE släppa och plötsligt ger hon mig en örfil bara sådär, det var helt enkelt INTE OK för mig så hon åkte fort till ett hörn där hon fick sitta och skrika.
Hon försökte gå upp ett par gånger men hon åkte snabbt tillbaka då jag hade förklarat för henne att eftersom hon slog mamma så fick hon sitta där tills hon skulle be om förlåt för det är inte ok att man gör så.
Till slut satt hon kvar sedan kom hon ett par gånger och ville kramas men då sade jag att hon måste säga förlåt först så kan vi kramas sedan, något hon inte ville varför hon fick sätta sig igen.
Sådär höll det på i cirka 30 minuter från örfilen tills att hon sade förlåt och vi kramades och blev sams igen.

Det var OTROLIGT länge sedan vi haft en sån här kamp, jag minns det faktiskt inte ens när det var sist.
Skönt att det inte är så ofta för fan vad det suger musten ur en.
Jag vill ju inte vara arg på henne, helst vill jag ju krama henne direkt MEN man måste ju vara konsekvent och man måste sätta gränser så hon lär sig.
Annars tycker jag faktiskt att hon är en otroligt snäll tjej som faktiskt lyssnar på vad man säger mer eller mindre, inte alls den trotsiga tjejen från i somras/innan Ali kom hem.
Vilja har hon så det räcker och blir över fortfarande dock, fast det är ju lite av charmen med Melina:)


Min älskade lilla tjej! <3

Lilla bebis!

Hade bestämt att om vi inte kunde se vad det var för kön igår så skulle vi inte fråga mer på kommande ultraljuden.
Jag har ju den "lyxen" (om man ska säga det så) att få gå på en del ultraljud eftersom de vill ha koll på bebisens storlek (svårt för de att mäta SF mått osv på mig). Nästa ultraljud är 22a maj.
När jag väntade Melina så visste vi ju inte vad det var heller och det var ändå en cool upplevelse att det var något av det första man undrade när hon kom ut.
Såklart så var könet det första bebisen visade upp igår för denna lilla bebis/graviditet är ju precis tvärtom från Melinas:)

Ali han önskade sig verkliiiiiigen en son denna gång, för mig var det mindre viktigt denna gången även om jag trodde det skulle va en pojke nu på senaste lutade jag kanske 1 procent till att vilja ha en tjej till allra mest för man är van vid det samt att jag hade ett namn spikat då.
Blev dock lycklig över att det är en liten kille i magen, ville bara springa ut och berätta det för Ali för hur häftigt är det inte att ha en av varje? Uppleva allt som det innebär! Se vem han kommer bli:) Är GRYMT nyfiken och förväntansfull måste jag säga.

Har en liten lista med pojknamn men det är inget som jag verkligen fastnat för - så ni får gärna komma med förslag på vad ni tycker bebisen ska heta?!!!


Du är efterlängtad <3

Fostermedicinskt ultraljud!

Vi var som sagt var på Huddinge idag och gjorde ett fostermedicinskt ultraljud.
Det vart bara jag som fick komma in för man fick inte ha barn med sig:/
MEEEEEEEEN det va superbra, man såg allting så tydligt och fint och allt såg fint ut! 
Blev satt till 26e augusti och är alltså i vecka 21+4 nu.
Jag kom in och lade mig ner, hon lade på lite gel och satte dit mojängen då sade jag lite försiktigt att vi skulle bli superglada om hon kunde se vad det var för kön varpå hon svarade att det hade hon minsann redan sett, det första hon hade sett var nämligen en snopp i förbifarten:)
Vi väntar alltså en lillebror till Melina <3
UNDERBART ÄR BARA FÖRNAMNET!!!!
Ali är OVER THE MOON och min mamma är STOLTARE ÄN STOLT för att hon från början sagt att det skulle bli en liten pojke.


Bildbevis :) En liten snopp!

Slappardag!

Efter 6 maskiner tvätt + långkok igår så är det dömt SLAPPARDAG idag!
Mycket för att vi imorgon också måste gå upp väldigt tidigt och bege oss till Huddinge där vi ska spendera hela förmiddagen.
Vi åker väl härifrån vid 07.45!
Ja, sedan packning hela helgen då.....inte lockande alls måste jag säga.
Nåja, lär ju inte blogga så mycket just idag heller då men uppdaterar imorgon om ultraljudet såklart:)
Egentligen skulle jag uppdatera om graviditetsveckan idag MEN eftersom min BM säger en sak och förra ultraljudet en annan så avvaktar jag och ser vad som sägs imorgon.


Gravidmonstret!

Japp - ni läste rätt!
Gravidmonstret i mig tittade fram idag.....
Jag bokade ju om min tvättstuga från igår till idag och gick alltså för att tvätta klockan 14.30 men då är det någon JÄVEL som precis satt på en maskin. KUL!
Väntade i nästan en timme innan personen i fråga kommer och ska hämta sin tvätt, frågar henne varför hon tvättar på någon annans tid varpå hon inte ens svarar. Jag blir SKITSUR och säger åt henne att det är fan inte okej att bete sig sådär då säger hon till mig att tiden var ledig och att jag skrivit dit mig nu i efterhand......att man ens har mage istället för att be om ursäkt för sitt misstag (om det nu va det) men neeeeeeeeee.
Nu en timme efter min tid skulle börjat har jag fått lägga in en maskin tvätt, bokade in tiden efter min då den var ledig och jag inte blir klar på den lilla tid som är kvar!
Sånt här stör mig något enormt även när jag inte är gravid men FAN så lack jag blev nu då.

Har även förberett inför köttgrytan, dvs lagt köttet i typ marinad och hackat lök samt skurit paprika så allt är typ redo att slängas ihop.
Måste bara koka ris först eftersom det är samma gryta jag vill använda till köttet.
Hoppas det blir lika gott som sist jag gjorde även om jag då hade röd paprika och nu hade vi bara en grön hemma, hehe men man tager vad man haver! :)

Bilder från lekparken!

Melina var ju som sagt i lekparken med Ali idag och han var så duktig att han tog ett par bilder som jag nu tänkte bjussa er på! :)

Det var det jag hade att bjuda er på idag! 
Hoppas verkligen på att våren kickar igång på heltid så vi kan vara ute mycket mer med henne för det är något hon verkligen njuter och mår bra av! :)

Glukosbelastning avklarad!

Det känns ju skönt att det är gjort måste jag säga:)
Dock var det inte så kul, hade inte sovit så mycket alls och var mest trött när jag åkte dit.
Hon som tog provet va jättetrevlig.
Jag fick dricka något som var så jävla sötsliskigt o äckligt, hela 2 glas men jag fick tvinga i mig det för att sedan sitta på min röv i 2 timmar.
VET NI HUR LÅNG TID 2 TIMMAR ÄR? Särskilt när jag inte ens fick gå runt lite utan bara sitta.
Läste 2 tidningar, målade naglarna, spelade spel på mobilen och sedan var det 40 minuter kvar och jag hade inget mer o göra och min rumpa gjorde ont:(
DÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ ringde Sabrina och räddade mig:) Vi pratade hela tiden tills de ropade in mig för nytt prov.
Nu är det bara invänta resultatet.

När jag kom hem sedan så var jag helt färdig, ville bara sova men var ju tvungen att äta något (var ju fastande sedan igår vid 21 tiden) så det var bara till att koka lite pasta till köttfärssåsen som var kvar från igårkväll, sedan vaknade Melina så jag fixade i ordning henne och hade lite mysstund innan vi åt "lunch" då.

Efter det ville jag sova, det var inte så lätt att somna för jag fick så jävlans ont från svanken ner över rumpan på ena sidan och jag har ännu ont men till slut däckade jag helt och hållet. Sov fram till 18 = SKÖNT!
När jag vaknade så var varken Melina eller Ali hemma, för han hade tagit med sig henne ut i parken cirka 2 timmar tidigare, hon hade haft jätteroligt och när de kom hem så däckade Melina helt:)

Jag bokade om tvättstugan till imorgon och struntade i kött och bön grytan idag så det blev ris med chicken nuggets och sås istället.
Skötte maten och disken men det är också det enda jag gjort idag.
Det blir en dag i tvättstugan imorn och troligtvis blir det även gryta då:)
Sedan har vi ju fredagen som är bokad till Huddinge för diverse ultraljud och koll och helgen kommer gå åt att packa PHUH är helt matt av bara tanken på att packa ÄNNU EN GÅNG.

Nu fick ni iaf en liten update om än en ganska ointressant sådan:)
Själv är jag helt slut igen så det blir nog till att sova snart skulle jag tro - just nu lär det dock inte bli för bebis i magen är vaken och buffar på för fullt i magen, tror inte den buffat så här mycket någon gång innan på en och samma gång. Lite mysigt för den är ganska snäll och försiktig:)
Godnatt!

Hmmph

Jahapp jag somnade på kvällen igår då jag hade världens huvudvärk!
Sedan va jag vaken fram till 00 ngn gång då jag somnade om igen och sov till strax efter 03 då jag vaknade o inte kunde somna om. Känns sådär när man måste iväg tidigt måste jag säga för nu är jag trött igen men jag ska ju vakna runt 07 ändå o åka iväg på glukosbelastningen! BLÄ......
Aja men kanske ska sova en timme ändå innan man tar en snabb dusch o sticker! 
Sedan när jag kommer hem så har jag bokat tvättstuga och så tänkte jag laga en kött och bön gryta så det är fullt upp idag så jag lär inte skriva något mer förrän ikväll kanske!
Ha en fin dag mina vänner! :)Surprise....

Mitt i allt så får vi veta att vi ska flytta på måndag!
Så då drar vi skutan mot Tumba.
Det är dock ännu inte VÅR lägenhet utan vi söker så mycket det bara går på blocket, Botkyrka, Södertälje, ja i princip vart som helst.....nu vill vi bara slå oss till ro men det återstår att se när det blir, detta boende är iaf ett steg på vägen så det är ju skönt!
Känns sådär kul att behöva flytta sitt pick o pack IGEN dock men skönt när det är över och efter det så är det endast EN flytt kvar för oss för vart vi än hamnar sedan så tänker vi slå rot där!


Den kommande veckan!

Först o främst glömde jag ju berätta för er att jag faktiskt fick mitt moderskapsintyg sist på ultraljudet:)
Det är ju en milstolpe!!!
Hur som helst veckan bjuder på glukosbelastningstest på tisdag (missade sist för att jag va så sjuk) och sedan på fredag har jag medicinskt ultraljud och specialist mödravården på Huddinge hela förmiddagen.
Annars är det helt öppet hur veckan kommer se ut förutom att jag måste hinna tvätta någon dag också.....det är så jäkla mkt tvätt hela tiden! Undrar hur det blir sen då! LOL

Vi börjar sakta fundera på att införskaffa säng o sånna grejer till bebisen också fast ännu känner vi ingen stress - fast det gäller o va ute i tid då man aldrig vet om denna bebis också kommer tidigt!

Helgen var lugn och händelselös därför har jag heller inte haft något att skriva om så ni vet:)
Bjuder på lite bilder istället som jag inte lagt upp på bloggen förut!


På väg till RUL i Liljeholmen! (Metro is da shit)!


När hon väl får chansen att "leka" med mobilen så är hon väldigt tyst och koncentrerad! :)


Testar hur det är i pappas skor! LOL hon bjuder på många goa skratt min lilla tjej <3

Hej sjukstuga!

Den här vackra tjejen är lite sjuk, eller jag vet inte hur sjuk hon är men hon har fått en väldigt otäck hosta och snorar lite.
Hade lite feber imorse och är liiiite grinigare än vanligt men ändå ganska glad.
Hon tycker hon ska ut o leka, vilket jag förstår med tanke på vädret, fast hon får krya på sig lite först annars blir det bara värre.
Själv är jag helt slut.
Somnade runt 23 igår, så sov redan Ali och Melina, vaknade sedan vid midnatt för att kissa och kunde sedan inte somna igen och så var det fram till runt 05 då jag ville somna men då började Ali snarka som fan, sedan somnade jag NÄSTAN men så va jag tvungen att kissa.
Efter det var jag på väg o somna men då kommer Melina krypandes upp i sängen, inte så mycket mer med det hon lade sig brevid mig och jag höll på att somna igen fram till att Ali gick upp o pissa för då plötsligt blev Melina väldigt mycket sjukare....för att hon ville ha Alis uppmärksamhet.
Han rymmer in på hennes rum och somnar om där så där var jag med en sjukling utan att ha sovit alls.....tur så somnade Melina och jag kunde väl somna där runt 08 då.
Så vaknade jag vid 12:( 
KUL KUL.....
Nu måste jag försöka vila en timme för sedan har jag tvättstuga och DET behövs - TRO MIG!
(Ali sover btw fortfarande NICE va?)!!!!

Vecka 24!

Kroppen: Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.

Jag: Jösses nu går det undan ändå! BARA!!!!!???? 16 veckor kvar ju......och ifall han kommer för tidigt som Melina så kan det va ännu mindre! 
Inte så stor skillnad i mitt mående eller vad jag känner.
Han buffar på därinne, främst på morgonen och sena kvällar, på ett väldigt snällt sätt.
Magen känns lite tyngre.
Halsbrännan infinner sig lite oftare.
Annars mår jag dock fortsatt bra utan några egentliga besvär *peppar peppar*.


Oj oj oj!

Jag är verkligen en urusel bloggare just nu!
Det är inget speciellt faktiskt, vardagen bara går liksom.
Melina stortrivs verkligen här, hon kan leka fritt ute i flera timmar och hon har redan fått sig ett par kompisar! 
Hon får lite av det hon missar på dagis, vi läser böcker, ritar, sjunger och sånt här hemma också så även om det inte är riktigt samma sak som dagis så är det iaf så nära man kan komma.

Själv mår jag bra, det är bara det att jag verkligen blir otroligt trött framåt kvällarna - då jag brukade vara vaken sover jag nu oftast.
Innan midnatt nästan varje dag - helt olikt mig.
Somnade innan midnatt även idag MEN blev väckt av Ali tyvärr och sedan var det kört!

Som sagt, dagarna bara flyger förbi o då blir bloggen lite lidande - på både gott och ont men jag gör så gott jag kan folkens och jag uppdaterar iaf om graviditeten:) 
Det är ju den som är i fokus just nu!
Har samlat på mig en hel del kläder till lilla killen redan, måste väl tänka på att köpa säng o sånt snart med tanke på att Melina kom en månad innan.
Vi har även försökt komma på namn, har väl ett par st som jag gillar och Ali bryr sig ALLRA mest om att få ge det muslimska namnet.

Har ni verkligen inga namnförslag?

We´re alive!

Vi lever och mår bra:)
Det är bara flytten som tog musten ur oss, fy i måndags var det jävligt stressigt och mycket att fixa med, vi stupade i säng runt klockan 01.00 och sov som stenar fram till tisdag eftermiddag.
Tisdagen spenderade vi med att packa upp våra saker och komma till rätta, vilket var skönt.
Idag har vi fixat en massa viktiga saker och papper osv vilket också tog merparten av dagen, väl hemma runt 19 tiden så somnade både jag och Melina......en halvtimme tänkte jag vila men det blev fram till strax efter midnatt - är man trött då eller är man?

Hur som helst så känns det bra med allting, det är långt ifrån ett drömboende MEN det är helt ok och faktiskt väldigt fint.
Nu får vi ju också stanna här fram tills att vi får eget boende i 1a hand vilket känns skönt faktiskt!
Vi får ju ändå lite lugn nu.
Det ligger lite avsides, ska man till affären måste man gå ganska långt eller ta bussen och så blir det ju lite längre till BM och sånt där men det är ju max 4 månader till som jag måste springa dit:)

Var faktiskt hos BM idag! 
Alla värden är jättefina, ligger på en jämn och fin nivå.
Vi lyssnade på bebisen som vägrade ligga stilla utan han bökade runt en massa innan hon hittade hjärtljudet, som även det var fint.
Bäst av allt var att jag faktiskt hade gått ner 1 kg sedan sist jag var där: YAY ME! :) haha BM var supernöjd med det och jag med för den delen.

Det var väl allt jag hade att berätta om dessa dagar som gått när ni inte sett något till mig på bloggen!
Blir väl lite bättre uppdatering nu igen:)

Vecka 23

Kroppen: Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

 

Jag: Japp, nu kör vi alltså efter senaste ultraljudet - enligt den är jag i vecka 23 IDAG.
Känner vår lilla kille varje dag flera gånger om dagen nu, han är mest aktiv på morgonen och sent på kvällen, han är dock ganska lugn av sig än så länge så det är mest mysigt att känna honom.
Mår fortfarande utmärkt, sover dock på väldigt konstiga tider och om jag inte sover direkt när ögonen vill det så kan jag istället inte sova.....tycker det är lite jobbigt men det funkar!

Har inga direkta sug just nu och det var ett tag sedan jag hade det, det sista suget jag hade var väl räkmackorna.

Kissar inte lika ofta längre.

Annars har jag inte så värst mycket att säga om denna graviditetsvecka annat än att vi är enormt glada över att få vänta en liten kille - det känns helt underbart!

 

Övrigt: Detta inlägg är tidsinställt till er för att vi håller på att flytta idag så det är fullt upp med annat!
KOM GÄRNA MED NAMNFÖRSLAG till vår lilla prins - skulle va väldigt uppskattat:)

 

Återkommer när vi kommit på plats lite!!!!

 


Fight!

Hade världens fight med Melina nyss!
Hon höll på med något hon inte skulle hålla på med, bad henne sluta flertalet gånger men hon vägrade så jag gick för att ta ifrån henne dramaten som hon försökte ha sönder.
Hon ville helt enkelt INTE släppa och plötsligt ger hon mig en örfil bara sådär, det var helt enkelt INTE OK för mig så hon åkte fort till ett hörn där hon fick sitta och skrika.
Hon försökte gå upp ett par gånger men hon åkte snabbt tillbaka då jag hade förklarat för henne att eftersom hon slog mamma så fick hon sitta där tills hon skulle be om förlåt för det är inte ok att man gör så.
Till slut satt hon kvar sedan kom hon ett par gånger och ville kramas men då sade jag att hon måste säga förlåt först så kan vi kramas sedan, något hon inte ville varför hon fick sätta sig igen.
Sådär höll det på i cirka 30 minuter från örfilen tills att hon sade förlåt och vi kramades och blev sams igen.

Det var OTROLIGT länge sedan vi haft en sån här kamp, jag minns det faktiskt inte ens när det var sist.
Skönt att det inte är så ofta för fan vad det suger musten ur en.
Jag vill ju inte vara arg på henne, helst vill jag ju krama henne direkt MEN man måste ju vara konsekvent och man måste sätta gränser så hon lär sig.
Annars tycker jag faktiskt att hon är en otroligt snäll tjej som faktiskt lyssnar på vad man säger mer eller mindre, inte alls den trotsiga tjejen från i somras/innan Ali kom hem.
Vilja har hon så det räcker och blir över fortfarande dock, fast det är ju lite av charmen med Melina:)


Min älskade lilla tjej! <3

Lilla bebis!

Hade bestämt att om vi inte kunde se vad det var för kön igår så skulle vi inte fråga mer på kommande ultraljuden.
Jag har ju den "lyxen" (om man ska säga det så) att få gå på en del ultraljud eftersom de vill ha koll på bebisens storlek (svårt för de att mäta SF mått osv på mig). Nästa ultraljud är 22a maj.
När jag väntade Melina så visste vi ju inte vad det var heller och det var ändå en cool upplevelse att det var något av det första man undrade när hon kom ut.
Såklart så var könet det första bebisen visade upp igår för denna lilla bebis/graviditet är ju precis tvärtom från Melinas:)

Ali han önskade sig verkliiiiiigen en son denna gång, för mig var det mindre viktigt denna gången även om jag trodde det skulle va en pojke nu på senaste lutade jag kanske 1 procent till att vilja ha en tjej till allra mest för man är van vid det samt att jag hade ett namn spikat då.
Blev dock lycklig över att det är en liten kille i magen, ville bara springa ut och berätta det för Ali för hur häftigt är det inte att ha en av varje? Uppleva allt som det innebär! Se vem han kommer bli:) Är GRYMT nyfiken och förväntansfull måste jag säga.

Har en liten lista med pojknamn men det är inget som jag verkligen fastnat för - så ni får gärna komma med förslag på vad ni tycker bebisen ska heta?!!!


Du är efterlängtad <3

Fostermedicinskt ultraljud!

Vi var som sagt var på Huddinge idag och gjorde ett fostermedicinskt ultraljud.
Det vart bara jag som fick komma in för man fick inte ha barn med sig:/
MEEEEEEEEN det va superbra, man såg allting så tydligt och fint och allt såg fint ut! 
Blev satt till 26e augusti och är alltså i vecka 21+4 nu.
Jag kom in och lade mig ner, hon lade på lite gel och satte dit mojängen då sade jag lite försiktigt att vi skulle bli superglada om hon kunde se vad det var för kön varpå hon svarade att det hade hon minsann redan sett, det första hon hade sett var nämligen en snopp i förbifarten:)
Vi väntar alltså en lillebror till Melina <3
UNDERBART ÄR BARA FÖRNAMNET!!!!
Ali är OVER THE MOON och min mamma är STOLTARE ÄN STOLT för att hon från början sagt att det skulle bli en liten pojke.


Bildbevis :) En liten snopp!

Slappardag!

Efter 6 maskiner tvätt + långkok igår så är det dömt SLAPPARDAG idag!
Mycket för att vi imorgon också måste gå upp väldigt tidigt och bege oss till Huddinge där vi ska spendera hela förmiddagen.
Vi åker väl härifrån vid 07.45!
Ja, sedan packning hela helgen då.....inte lockande alls måste jag säga.
Nåja, lär ju inte blogga så mycket just idag heller då men uppdaterar imorgon om ultraljudet såklart:)
Egentligen skulle jag uppdatera om graviditetsveckan idag MEN eftersom min BM säger en sak och förra ultraljudet en annan så avvaktar jag och ser vad som sägs imorgon.


Gravidmonstret!

Japp - ni läste rätt!
Gravidmonstret i mig tittade fram idag.....
Jag bokade ju om min tvättstuga från igår till idag och gick alltså för att tvätta klockan 14.30 men då är det någon JÄVEL som precis satt på en maskin. KUL!
Väntade i nästan en timme innan personen i fråga kommer och ska hämta sin tvätt, frågar henne varför hon tvättar på någon annans tid varpå hon inte ens svarar. Jag blir SKITSUR och säger åt henne att det är fan inte okej att bete sig sådär då säger hon till mig att tiden var ledig och att jag skrivit dit mig nu i efterhand......att man ens har mage istället för att be om ursäkt för sitt misstag (om det nu va det) men neeeeeeeeee.
Nu en timme efter min tid skulle börjat har jag fått lägga in en maskin tvätt, bokade in tiden efter min då den var ledig och jag inte blir klar på den lilla tid som är kvar!
Sånt här stör mig något enormt även när jag inte är gravid men FAN så lack jag blev nu då.

Har även förberett inför köttgrytan, dvs lagt köttet i typ marinad och hackat lök samt skurit paprika så allt är typ redo att slängas ihop.
Måste bara koka ris först eftersom det är samma gryta jag vill använda till köttet.
Hoppas det blir lika gott som sist jag gjorde även om jag då hade röd paprika och nu hade vi bara en grön hemma, hehe men man tager vad man haver! :)

Bilder från lekparken!

Melina var ju som sagt i lekparken med Ali idag och han var så duktig att han tog ett par bilder som jag nu tänkte bjussa er på! :)

Det var det jag hade att bjuda er på idag! 
Hoppas verkligen på att våren kickar igång på heltid så vi kan vara ute mycket mer med henne för det är något hon verkligen njuter och mår bra av! :)

Glukosbelastning avklarad!

Det känns ju skönt att det är gjort måste jag säga:)
Dock var det inte så kul, hade inte sovit så mycket alls och var mest trött när jag åkte dit.
Hon som tog provet va jättetrevlig.
Jag fick dricka något som var så jävla sötsliskigt o äckligt, hela 2 glas men jag fick tvinga i mig det för att sedan sitta på min röv i 2 timmar.
VET NI HUR LÅNG TID 2 TIMMAR ÄR? Särskilt när jag inte ens fick gå runt lite utan bara sitta.
Läste 2 tidningar, målade naglarna, spelade spel på mobilen och sedan var det 40 minuter kvar och jag hade inget mer o göra och min rumpa gjorde ont:(
DÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ ringde Sabrina och räddade mig:) Vi pratade hela tiden tills de ropade in mig för nytt prov.
Nu är det bara invänta resultatet.

När jag kom hem sedan så var jag helt färdig, ville bara sova men var ju tvungen att äta något (var ju fastande sedan igår vid 21 tiden) så det var bara till att koka lite pasta till köttfärssåsen som var kvar från igårkväll, sedan vaknade Melina så jag fixade i ordning henne och hade lite mysstund innan vi åt "lunch" då.

Efter det ville jag sova, det var inte så lätt att somna för jag fick så jävlans ont från svanken ner över rumpan på ena sidan och jag har ännu ont men till slut däckade jag helt och hållet. Sov fram till 18 = SKÖNT!
När jag vaknade så var varken Melina eller Ali hemma, för han hade tagit med sig henne ut i parken cirka 2 timmar tidigare, hon hade haft jätteroligt och när de kom hem så däckade Melina helt:)

Jag bokade om tvättstugan till imorgon och struntade i kött och bön grytan idag så det blev ris med chicken nuggets och sås istället.
Skötte maten och disken men det är också det enda jag gjort idag.
Det blir en dag i tvättstugan imorn och troligtvis blir det även gryta då:)
Sedan har vi ju fredagen som är bokad till Huddinge för diverse ultraljud och koll och helgen kommer gå åt att packa PHUH är helt matt av bara tanken på att packa ÄNNU EN GÅNG.

Nu fick ni iaf en liten update om än en ganska ointressant sådan:)
Själv är jag helt slut igen så det blir nog till att sova snart skulle jag tro - just nu lär det dock inte bli för bebis i magen är vaken och buffar på för fullt i magen, tror inte den buffat så här mycket någon gång innan på en och samma gång. Lite mysigt för den är ganska snäll och försiktig:)
Godnatt!

Hmmph

Jahapp jag somnade på kvällen igår då jag hade världens huvudvärk!
Sedan va jag vaken fram till 00 ngn gång då jag somnade om igen och sov till strax efter 03 då jag vaknade o inte kunde somna om. Känns sådär när man måste iväg tidigt måste jag säga för nu är jag trött igen men jag ska ju vakna runt 07 ändå o åka iväg på glukosbelastningen! BLÄ......
Aja men kanske ska sova en timme ändå innan man tar en snabb dusch o sticker! 
Sedan när jag kommer hem så har jag bokat tvättstuga och så tänkte jag laga en kött och bön gryta så det är fullt upp idag så jag lär inte skriva något mer förrän ikväll kanske!
Ha en fin dag mina vänner! :)Surprise....

Mitt i allt så får vi veta att vi ska flytta på måndag!
Så då drar vi skutan mot Tumba.
Det är dock ännu inte VÅR lägenhet utan vi söker så mycket det bara går på blocket, Botkyrka, Södertälje, ja i princip vart som helst.....nu vill vi bara slå oss till ro men det återstår att se när det blir, detta boende är iaf ett steg på vägen så det är ju skönt!
Känns sådär kul att behöva flytta sitt pick o pack IGEN dock men skönt när det är över och efter det så är det endast EN flytt kvar för oss för vart vi än hamnar sedan så tänker vi slå rot där!


Den kommande veckan!

Först o främst glömde jag ju berätta för er att jag faktiskt fick mitt moderskapsintyg sist på ultraljudet:)
Det är ju en milstolpe!!!
Hur som helst veckan bjuder på glukosbelastningstest på tisdag (missade sist för att jag va så sjuk) och sedan på fredag har jag medicinskt ultraljud och specialist mödravården på Huddinge hela förmiddagen.
Annars är det helt öppet hur veckan kommer se ut förutom att jag måste hinna tvätta någon dag också.....det är så jäkla mkt tvätt hela tiden! Undrar hur det blir sen då! LOL

Vi börjar sakta fundera på att införskaffa säng o sånna grejer till bebisen också fast ännu känner vi ingen stress - fast det gäller o va ute i tid då man aldrig vet om denna bebis också kommer tidigt!

Helgen var lugn och händelselös därför har jag heller inte haft något att skriva om så ni vet:)
Bjuder på lite bilder istället som jag inte lagt upp på bloggen förut!


På väg till RUL i Liljeholmen! (Metro is da shit)!


När hon väl får chansen att "leka" med mobilen så är hon väldigt tyst och koncentrerad! :)


Testar hur det är i pappas skor! LOL hon bjuder på många goa skratt min lilla tjej <3

MVC och BVC

Melina är precis där hon ska va enligt hennes ålder vad gäller tal, ritande, samt hur hon agerar mot andra människor.
Visst hennes uttal kunde va tydligare, där är nappen boven men hon sade också att det vore fel av oss i den situation vi är i nu och den förändring som väntar att försöka ta bort både napp och blöja och att vi gjorde rätt i att börja med blöjan annars kunde det bli bakslag.
Hon var hela 95 cm lång och vägde 14,3 kg, dvs över medel på längden och lite lite under på vikten men det berodde mest på att hon är så pass lång.
Vi fick alltså bara beröm:) Fast vi vet ju redan att vi har en fin tjej!!!! :)

Hos barnmorskan var allt också fint, som vanligt, vi fick även lyssna på bebisen idag! 
Alla värden var bra, inga tecken på havandeskapsförgiftning eller diabetes.....och järnvärdet är fortfarande bra! 
Fick tid till den 20e för specialist ultraljudet samt specialist mödravården på Huddinge och efter det väntar ännu ett besök hos BM!

Nu ska vi vila lite efter ännu en lång dag.

RUL!

Igår var vi på RUL!
Allt såg fint ut fast hon var inte så värst duktig och kunde inte se allt så som hon ville mest för att hon inte ville eller orkade trycka på lite extra.
Så vi kommer få gå på ännu ett ultraljud fast hos specialist då.
Vi såg inte om det var en pojk eller tjej i magen heller, vi får se om de ser det hos specialisten sedan annars får vi bli överraskade igen vilket faktiskt är ganska kul det med!
Tråkigaste var att de flyttade tillbaka mig 2 veckor, antingen pga att jag verkligen är 2 veckor mindre eller för att de inte kunde mäta ordentligt ELLER så är denna bebis lite mindre än Melina var. Återstår att se!
Enligt de så är jag nu i vecka 19+5 = vecka 20 alltså och har gått halvtid IGEN.....BF 30 augusti då.....men som sagt vi får ju se!
Nu ska vi iväg till BVC med Melina och sedan till BM efter det.

Vecka 22!

Kroppen: I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Barnet:
Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.

Jag: Ja, har börjat få halsbränna och det känns lite tyngre nu men annars mår jag fortfarande prima ballerina.....ja förutom när jag var sådär jättesjuk för då hade jag väldigt ont i magen också! 
Imorgon har vi RUL vilket blir spännande, det är ju alltid spännande att se den lille men vi hoppas ju även att man kan se om det är en liten tjej eller kille därinne eller om vi ska bli överraskade igen.
Det återstår att se.
Mest av allt vill jag bara se att bebben mår bra för att jag inte känner av den så värst mycket så som jag trodde jag skulle göra vid det här laget!

Glad påsk!

Det är knappt så jag vågar säga det men ja jag är frisk nu ÄNTLIGEN!
Det har fan inte varit roligt o va så pass sjuk, att inte ens orka ta sig till toaletten.....nä fy!
Tack o lov verkar Melina och Ali klarat sig undan vad jag nu än hade!!!
Igår fick jag tvättat ett par maskiner tvätt och idag stod det städning på schemat. Egentligen skulle vi handla också men vi får se nu om vi kommer iväg, klockan har redan sprungit iväg ju....är det öppet ens?

Konstig sjukdom....

Har nog aldrig känt mig så här konstig, sjukare har jag väl varit några gånger men sånt som man är van vid typ envisa förkylningar, halsfluss osv men inte på det här sättet.
Vaknar av frossa som fan som knappt vill gå över, sedan är jag normal en stund för att sedan svettas som en gris, hela nedre delen av magen har känts öm lr ja ont fast inte en huggande känsla utan mer som grym träningsverk samtidigt känner jag mig helt jävla matt och orkeslös....det har faktiskt varit ett projekt att ta mig till toaletten fram och tillbaka och det har jag ändå gjort MÅNGA gånger för att duscha mig varm och pinka såklart. Febern har kommit och gått och kommit igen. 
Kroppen ville även kräkas men det fanns intet att få upp ALLS utom lite fjuttigt slem och ändå fortsatte hulkandet länge (skitjobbigt).
Så här har det varit hela helgen lång, har inte gjort mycket alls annat än att försöka sova bort det även om det varit svårt med det onda känslan i magen (bebisen har passat på o ge mig ett par stötar också för o toppa det hela haha).....
Seriöst måste det va ngt jävligt skumt virus lr ngt jag åkt på, som LYCKLIGTVIS inte verkat drabba ngn annan här hemma.
Ali har varit en ängel och tagit hand om typ ALLT, jag har väll klätt på Melina efter badet ett par gånger och fått henne att somna på kvällarna men annars har han stått för allt sedan torsdagkväll. UNDERBARA MAN! 
SÅKLART har jag gosat massor med Melina när hon kommit till mig i sängen också men det är ju alltid bara mysigt!!!


Gårdagens meny: 2 mackor på morgonen. Ett glas yogurt på eftermiddagen. 2 paket nudlar på kvällen (vid 2 tillfällen). MASSA vatten och lite avslagen cola efter kräkandet.

Dagens meny: Ett halvt glas yogurt på morgonen. Äggröra, 2 bröd och ett par skivor gurka till lunch. Vanlig sallad (gurka, tomat, sallad, lök o paprika) på kvällen och en halv syltmacka. MASSA vatten. Och så tog jag 3 skivor citron nyss då jag tänkte att lite vitaminkick kan ju inte skada.

Kan ju inte påstå att jag haft någon lust alls att äta förutom nudlarna som satt fint då jag fick värmen lite av de också, då jag varit så utmattad så har det bara varit jobbigt att sitta och äta. Har verkligen bara tvingat mig för bebisens skull.
Nu är det onda i magen borta (iaf för stunden) och jag hoppas nog att det har vänt till det bättre nu?!!!!!!! 
Återstår att se imorgon.


Avslutar med att berätta en kort konversation mellan far och dotter nu på kvällen! :) 
KLOCKRENT AV MAMMAS TJEJ!

Melina: Pappa jag vill ha flaska!
Ali: Säg det till mamma!
Melina: Näää pappa, mamma mår dåligt!

SÅ SANT så Ali kunde inte neka henne och fick därmed göra hennes flaska!
Så klok hon är min tokboll:)

RSS 2.0