BB newz!

Hallåååååå - vi är kvar på BB! 
Tanken var att vi skulle fått åka hem idag men sedan tyckte de att lille Nelsons billirubin värden (gulsot) var på gränsen så de ville ha kvar oss för observation så vi får åka hem imorgon om det ser bättre ut (lr ja nu blir det senare idag då). 
Jag längtar som en tok efter min prinsessa Melina, vill vara med BÅDA mina fina barn! 
 
Nelson är annars en stark och cool liten kille, första natten var han väldigt stressad och kom aldrig till ro men sedan har han faktiskt bara ätit, bajsat, kissat, sovit och tittat runt lite - dock mest sovit.
De har tagit blodprover o stuckit honom ett antal gånger och han säger inte så mycket som PIP, helt otroligt!
Jag har fått pumpa och ge honom på flaska då han först inte ville suga MEN IDAG har han äntligen hajjat galoppen och tagit brösten ordentligt:) 
 
Ska sova nu men ni får ett par bilder!!! 
 
 
 
 

Kvar på BB!

Vi är kvar på BB - därför både orkar och hinner jag inte uppdatera bloggen!
Har dock slängt in massa bilder på FB så nu får ni också ett litet bildregn härifrån:)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Välkommen till världen älskling!

Efter en lång och OND förlossning är vår lilla älskade Nelson äntligen hos oss! :) 
Kl. 10:18 imorse kom han ÄNTLIGEN UT 4215 gram stor och 53 cm lång - nu har vi fått komma upp till BB och väntar på besök från storasyster Melina, morfar Mats och Cicki:) 
Är helt slut men bjuder er på en bild iaf! 
 

Mitt i värkarbetet!

 
En liiiiten uppdatering härifrån! 
Kom in till förlossningen vid 12 tiden då jag fick mitt förlossningsrum, sedan träffade jag barnmorskan och undersköterskan, de ville göra ctg kurva men hittade inte hur han låg därinne så hon kom och satte in en skalpelektrod istället som hon tog hål på hinnorna med, vattnet forsade ut i MASSOR och sedan dess har värkarna (mina egna) tilltagit mer och mer är öppen runt 5 cm i skrivande stund så det har gått framåt på mitt håll! 
Så nu vet ni det också! :) 

En ny familjemedlem....

Lillebror kommer få titta ut redan imorgon! 
Idag var vi nämligen på TUL och det visade sig att han hade en uppskattad vikt på 4200 gram redan så för min och HANS skull blir vi igångsatta imorgon i och med att jag redan var mjuk och öppen 3 cm borde det gå fint.
Så idag ska det packas BB väska för mig och bebis samt en väska till Melina som ska hem till sin morfar på äventyr i väntan på lillebror.
 
Min kära mamma får alltså sin högsta önskan uppfylld - att få uppleva en förlossning:) En riktig bonus alltså! 
Jag kommer troligtvis spendera minst ett par dagar på BB dock, upp mot en vecka till och med kanske så idag är alltså sista dagen vi kan umgås på hemmaplan! 

Datorn följer med men vi får se hur mycket jag orkar uppdatera:) 
Nu vet ni iaf!

Danmarksbesök!

Min tid går helt och hållet till våra besökare - precis som det ska vara! 
Jag tänker njuta av det hela så mkt som bara möjligt! 
Har bara umgått med mamma, Torben, Tommy, Sine, morfar och min morbror och nu så har Johan med familj också anlänt så blir till att umgås med de också:) 
Nu är det sista veckan mamma är här så det är fullt upp......men bjuder på lite bilder nu när jag ändå gjorde veckouppdatering kring graviditeten! 
 
Melina har badat ännu mera pool!
 
Hängt ännu mer med morbror Tommy! 
 
Hängt hemma hos MIN morbror Håkan och busat MASSOR med honom:)
 
Fått sig en ny cykel av momo i present - som hon ännu ej kan cykla på men med lite träning ska det väl gå:)
 
Ätit godis
 
Som hon inte ville dela med sig av:)

Vecka 36!

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Tänk på att det är karaktären på fosterrörelserna som ändras, dock ej frekvensen. Vid avsaknad av eller minskade fosterrörelser ska du ALLTID kontakta förlossningen eller din MVC. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.
 
Jag: Läget är oförändrat - jag är fortfarande gravid och det är JOBBIGT nu eftersom jag har ont hela tiden vad jag än gör, den enda anledningen att jag inte blivit helt galen är för att jag har besök av mamma och tänker på annat då! 
Denna dag i graviditeten så föddes Melina men lilla N ger inga tecken på att vilja komma ut faktiskt.....får se när var och hur han tänkte komma! 

Sommarlov från bloggen?

Man kan ju tro det! 
Ja lite så är det nog faktiskt:) 
Jag har besök av mamma Torben och syskonen, fast det är mamma och Torben som bor här med oss och prio ETT är att umgås så mkt som möjligt med de så jag har inte haft tid för datorn alls! 
Lär inte ha det så mycket heller förrän de åker hem för i helgen så kommer ju Johan och hans familj upp också och sedan har jag ju en unge som ska ploppa ut när som helst också! 
Bjuder er på lite bilder iaf! :) 
 
Detta är från första dagen när Melina hade skrapat upp halva ansiktet + läppen men hon glömde allt om det när hennes kära momo kom:)
Hon kom ju med MASSA godis och presenter till lilla Melina!
 
GOOOOOOS med mommo!
 
Ute på vift med mommo!
 
Det blir man trött av:) Se hennes stackars lilla ansikte!
 
GOOOOOOOS med fina moster Sine! <3
 
Lek i solen - ni vet den som tittar fram bland regnskurarna ibland!
 
Och så lite bad i den nya Hello Kitty poolen hon fick av sin mommo! :) 
 
Melina STORTRIVS med tillvaron för tillfället och det gör jag med förutom att jag DÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖR av min rygg som gör så ont att jag vill gråta ibland.....
Vi ses här på bloggen vid tillfälle:) 
KRAM

Vecka 35!

Kroppen: Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.
 
Jag: Tungt tungt och åter tungt - det är väl det som säger allt? Halsbrännan är också trevlig! Trycket av ett bowlingklot därnere också! 
Bara massa "trevligheter" nu alltså haha.....
Han får gärna komma snart om han är redo:) 

Hejdå lördag

Hej söndag!
Ja lördagen försvann snabbt! Fick världens sovmorgon vilket behövdes:)
Sedan har jag inte gjort så mycket under dagen ärligt talat, lekt med Melina och sedan tog vi en dusch tillsammans när Ali sov middag? ;) 
Sedan när Ali vaknade hade Melina också sovit en stund så då åkte de till Ica en sväng.
Själv har jag diskat och lagat mat.....
Dagen slutade mindre bra, så jävla typiskt men jag kan inte skriva om det riktigt så skitsamma med det! 
Ville bara bjussa på en bild av dagens Melina som verkligen kan reta gallfeber på mig samtidigt som hon är THE SUNSHINE OF MY LIFE:)
 
Här spelar hon trummor och sjunger - det var Idol på tv11 så hon kände sig inspirerad! :)

Skriva skriva skriva!

Ibland önskar jag att man kunde skriva precis vad man ville i sin blogg, alla sina känslor, tankar och funderingar......
Men mycket som man känner i stunden känner man ju inte HELA tiden och då skulle man ju ångra sig antar jag.
Idag skulle jag vilja skriva EN MASSA men skulle nog inte känna samma sak imorgon.

Istället är jag tyst och hoppas att morgondagen blir bättre! 

Thinking back!

Satt nu ikväll och läste runt lite på nätet!
Kom då att tänka på hur det var när vi faktiskt fick det där plusset på gravidtestet.....
Jag hade ju sådär lite på skoj (lite på allvar också såklart) sagt till Ali vid flera tillfällen att jag är kanske med barn, egentligen hade jag inga känningar direkt men min mens var strulig, Ali han viftade bort det ALLA gånger för vadå så mycket hade vi faktiskt inte hunnit umgås intimt samt att vi ju fick kämpa innan Melina blev till.
Fast så en dag så tyckte jag att det hade gått så lång tid utan mens att det var bättre att kolla upp det så vi köpte hem ett test som jag gjorde direkt och plusset dök upp ganska omedelbart så det var ju bara "slänga" upp det i Alis ansikte HAHA då kunde han inte neka längre.
Det har gått väldigt fort om man nu tänker att det är MAX cirka 30 dagar kvar tills vi har en liten knodd här med oss, i början var jag väldigt nervös inför att vara gravid igen både gällande min egen hälsa men även situationen vi befann oss i.
Nu känns det dock ganska lugnt, allt är klart för hans ankomst och vår situation är ganska stabil igen och eftersom jag nästan är i mål så känns det ju som att jag inte behövde vara så orolig för allt i början!
Nu är det förlossningen kvar, vilket innebär en ny oro, inför hur det kommer gå - det är ändå en del som kan gå fel då med även om man såklart inte hoppas på det! Känner dock att det nog ska gå bra, så länge jag inte stressar upp mig själv, det gick ju strålande med Melina.......
TÄNK att han snart är här, våran lilla N - HELT OTROLIGT! :) 
 

Helg!

Nu är det helg igen!!!! 
Det är ju alltid välkommet, då är Ali hemma:)
Denna helg är dessutom lite speciell - det är nämligen sista helgen innan min mamma, syster och bror kommer upp från Danmark, på måndagkväll anländer de och jag längtar som en tok då det var ett helt år sedan jag träffade de sist.
Sedan kommer också min andra bror med familj upp senare på veckan.
De ska stanna i 2 veckor så jag hoppas ju också att bebisen tänker titta ut någon gång under den tiden så mamma får va med så som hon önskar sig! 
I helgen blir det till att mysa en massa samt städa o fixa lite inför ankomsten på måndag:) Det ska ju ändå bara regna verkar det som.......
 
Hoppas sommaren kommer igång snart!!!!

Trötter mamma!

Alltså vilken dag! 
Redan igår tröttnade jag på att det såg ut som hej kom o hjälp mig här hemma så därför tog jag diskberget = mindre att göra idag.
Idag sorterade jag MASSA tvätt och har sedan tvättat och torkat 7 maskiner (2 st är inte torra ännu) samtidigt som jag haft koll på min trotsiga 3 åring som gjort 2 stora dumma bus idag, varav det ena faktiskt var farligt om jag inte hade upptäckt det, det andra var att hon släpade in en massa geggamoja in i huset (bakade pannkakor) så det va bara skicka ungen i duschen o ta hand om skiten:/ 
Samma unge har sedan vägrat somnat, hon ligger ännu i sin säng o blänger argt på mig......
I vanliga fall hade det varit 1 bus för mkt för mig men när jag faktiskt redan är trött, har foglossning och tryck som heter duga, fullt upptagen av att tvätta rent ALLT vi äger typ så det ska vara klart innan ev. förlossning och vårt besök från DK ja då var det 2 bus för mkt......men men.......
Värst av allt är att jag verkligen inte hunnit med att laga eller äta mat heller och NU är min ork verkligen helt slut:/

Skulle ha varit till BM idag men jag ringde och sköt på det och bad om remissen till glukosbelastningen istället, fick ju se bebis igår samt att mitt blodtryck blev kollat så det kändes lite onödigt att gå idag igen. 
Då ville jag hellre få skåpen fulla av rena kläder och ett rent hem eftersom jag verkligen inte har någon aning om när det kan sätta igång.
 
Anyways Melina fick ett paket idag med posten, en FB vinst som jag vunnit till henne som hon älskade så pass att hon sov middag med henne - Rosa heter hon:)
 
 
Nu ska jag se om jag kanske tar lite fil o flingor i väntan på att sista maskinerna ska torka klart, sedan ska jag crasha i sängen och förhoppningsvis SOMNA! 
Kan iaf sova skönt nu när jag somnar för fläkten vi fick igår gör UNDERVERK för min del - det känns fortfarande lite varmt i rummet men inte så att svetten rinner eller att man klibbar utan mer sådär på gränsen till FÖR varmt. SKÖNT med andra ord!

TUL 3.

Igår var jag alltså iväg på TUL nummer 3 i ordningen!
Det gick relativt snabbt att göra det men sedan stack han som gjorde det iväg ganska snabbt - vad händer tänker man ju då?
Han kom sedan tillbaka med en tid till Spec.mvc senare på dagen för tydligen hade han växt på sig så pass mycket att han låg över kurvan nu - fast det är ju svårt att mäta på mig osv så vet inte om det var helt 100 men iaf så skulle han väga cirka 3 kg nu istället för de 2300-2400 gram.
Min snälla pappa hängde alltså med oss och skjutsade sedan tillbaka mig till sjukhuset när det var dags, där fick jag VÄNTA i 1,5 h innan jag fick komma in till läkaren som sedan inte hade något att säga eller göra som de inte kunde tagit per telefon - jag skulle få ett TUL i vecka 36+0 och om han fortsatt att ligga över kurvan så ska jag få igångsättning veckan efter. Sedan skulle jag även göra ett glukosbelastningstest igen.
HELA min dag och pappas (stort tack till dig) dag gick alltså åt detta, när jag väl var hemma sedan så var jag ganska trött för det hade verkligen tryckt på ordentligt igår hela dagen, det gjorde rent av ont när jag gick.
Jag somnade en stund framför tvn innan jag vaknade och gav mig på vårt lilla diskberg här hemma.
Så var det med gårdagen! 

BB newz!

Hallåååååå - vi är kvar på BB! 
Tanken var att vi skulle fått åka hem idag men sedan tyckte de att lille Nelsons billirubin värden (gulsot) var på gränsen så de ville ha kvar oss för observation så vi får åka hem imorgon om det ser bättre ut (lr ja nu blir det senare idag då). 
Jag längtar som en tok efter min prinsessa Melina, vill vara med BÅDA mina fina barn! 
 
Nelson är annars en stark och cool liten kille, första natten var han väldigt stressad och kom aldrig till ro men sedan har han faktiskt bara ätit, bajsat, kissat, sovit och tittat runt lite - dock mest sovit.
De har tagit blodprover o stuckit honom ett antal gånger och han säger inte så mycket som PIP, helt otroligt!
Jag har fått pumpa och ge honom på flaska då han först inte ville suga MEN IDAG har han äntligen hajjat galoppen och tagit brösten ordentligt:) 
 
Ska sova nu men ni får ett par bilder!!! 
 
 
 
 

Kvar på BB!

Vi är kvar på BB - därför både orkar och hinner jag inte uppdatera bloggen!
Har dock slängt in massa bilder på FB så nu får ni också ett litet bildregn härifrån:)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Välkommen till världen älskling!

Efter en lång och OND förlossning är vår lilla älskade Nelson äntligen hos oss! :) 
Kl. 10:18 imorse kom han ÄNTLIGEN UT 4215 gram stor och 53 cm lång - nu har vi fått komma upp till BB och väntar på besök från storasyster Melina, morfar Mats och Cicki:) 
Är helt slut men bjuder er på en bild iaf! 
 

Mitt i värkarbetet!

 
En liiiiten uppdatering härifrån! 
Kom in till förlossningen vid 12 tiden då jag fick mitt förlossningsrum, sedan träffade jag barnmorskan och undersköterskan, de ville göra ctg kurva men hittade inte hur han låg därinne så hon kom och satte in en skalpelektrod istället som hon tog hål på hinnorna med, vattnet forsade ut i MASSOR och sedan dess har värkarna (mina egna) tilltagit mer och mer är öppen runt 5 cm i skrivande stund så det har gått framåt på mitt håll! 
Så nu vet ni det också! :) 

En ny familjemedlem....

Lillebror kommer få titta ut redan imorgon! 
Idag var vi nämligen på TUL och det visade sig att han hade en uppskattad vikt på 4200 gram redan så för min och HANS skull blir vi igångsatta imorgon i och med att jag redan var mjuk och öppen 3 cm borde det gå fint.
Så idag ska det packas BB väska för mig och bebis samt en väska till Melina som ska hem till sin morfar på äventyr i väntan på lillebror.
 
Min kära mamma får alltså sin högsta önskan uppfylld - att få uppleva en förlossning:) En riktig bonus alltså! 
Jag kommer troligtvis spendera minst ett par dagar på BB dock, upp mot en vecka till och med kanske så idag är alltså sista dagen vi kan umgås på hemmaplan! 

Datorn följer med men vi får se hur mycket jag orkar uppdatera:) 
Nu vet ni iaf!

Danmarksbesök!

Min tid går helt och hållet till våra besökare - precis som det ska vara! 
Jag tänker njuta av det hela så mkt som bara möjligt! 
Har bara umgått med mamma, Torben, Tommy, Sine, morfar och min morbror och nu så har Johan med familj också anlänt så blir till att umgås med de också:) 
Nu är det sista veckan mamma är här så det är fullt upp......men bjuder på lite bilder nu när jag ändå gjorde veckouppdatering kring graviditeten! 
 
Melina har badat ännu mera pool!
 
Hängt ännu mer med morbror Tommy! 
 
Hängt hemma hos MIN morbror Håkan och busat MASSOR med honom:)
 
Fått sig en ny cykel av momo i present - som hon ännu ej kan cykla på men med lite träning ska det väl gå:)
 
Ätit godis
 
Som hon inte ville dela med sig av:)

Vecka 36!

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Tänk på att det är karaktären på fosterrörelserna som ändras, dock ej frekvensen. Vid avsaknad av eller minskade fosterrörelser ska du ALLTID kontakta förlossningen eller din MVC. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.
 
Jag: Läget är oförändrat - jag är fortfarande gravid och det är JOBBIGT nu eftersom jag har ont hela tiden vad jag än gör, den enda anledningen att jag inte blivit helt galen är för att jag har besök av mamma och tänker på annat då! 
Denna dag i graviditeten så föddes Melina men lilla N ger inga tecken på att vilja komma ut faktiskt.....får se när var och hur han tänkte komma! 

Sommarlov från bloggen?

Man kan ju tro det! 
Ja lite så är det nog faktiskt:) 
Jag har besök av mamma Torben och syskonen, fast det är mamma och Torben som bor här med oss och prio ETT är att umgås så mkt som möjligt med de så jag har inte haft tid för datorn alls! 
Lär inte ha det så mycket heller förrän de åker hem för i helgen så kommer ju Johan och hans familj upp också och sedan har jag ju en unge som ska ploppa ut när som helst också! 
Bjuder er på lite bilder iaf! :) 
 
Detta är från första dagen när Melina hade skrapat upp halva ansiktet + läppen men hon glömde allt om det när hennes kära momo kom:)
Hon kom ju med MASSA godis och presenter till lilla Melina!
 
GOOOOOOS med mommo!
 
Ute på vift med mommo!
 
Det blir man trött av:) Se hennes stackars lilla ansikte!
 
GOOOOOOOS med fina moster Sine! <3
 
Lek i solen - ni vet den som tittar fram bland regnskurarna ibland!
 
Och så lite bad i den nya Hello Kitty poolen hon fick av sin mommo! :) 
 
Melina STORTRIVS med tillvaron för tillfället och det gör jag med förutom att jag DÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖR av min rygg som gör så ont att jag vill gråta ibland.....
Vi ses här på bloggen vid tillfälle:) 
KRAM

Vecka 35!

Kroppen: Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.
 
Jag: Tungt tungt och åter tungt - det är väl det som säger allt? Halsbrännan är också trevlig! Trycket av ett bowlingklot därnere också! 
Bara massa "trevligheter" nu alltså haha.....
Han får gärna komma snart om han är redo:) 

Hejdå lördag

Hej söndag!
Ja lördagen försvann snabbt! Fick världens sovmorgon vilket behövdes:)
Sedan har jag inte gjort så mycket under dagen ärligt talat, lekt med Melina och sedan tog vi en dusch tillsammans när Ali sov middag? ;) 
Sedan när Ali vaknade hade Melina också sovit en stund så då åkte de till Ica en sväng.
Själv har jag diskat och lagat mat.....
Dagen slutade mindre bra, så jävla typiskt men jag kan inte skriva om det riktigt så skitsamma med det! 
Ville bara bjussa på en bild av dagens Melina som verkligen kan reta gallfeber på mig samtidigt som hon är THE SUNSHINE OF MY LIFE:)
 
Här spelar hon trummor och sjunger - det var Idol på tv11 så hon kände sig inspirerad! :)

Skriva skriva skriva!

Ibland önskar jag att man kunde skriva precis vad man ville i sin blogg, alla sina känslor, tankar och funderingar......
Men mycket som man känner i stunden känner man ju inte HELA tiden och då skulle man ju ångra sig antar jag.
Idag skulle jag vilja skriva EN MASSA men skulle nog inte känna samma sak imorgon.

Istället är jag tyst och hoppas att morgondagen blir bättre! 

Thinking back!

Satt nu ikväll och läste runt lite på nätet!
Kom då att tänka på hur det var när vi faktiskt fick det där plusset på gravidtestet.....
Jag hade ju sådär lite på skoj (lite på allvar också såklart) sagt till Ali vid flera tillfällen att jag är kanske med barn, egentligen hade jag inga känningar direkt men min mens var strulig, Ali han viftade bort det ALLA gånger för vadå så mycket hade vi faktiskt inte hunnit umgås intimt samt att vi ju fick kämpa innan Melina blev till.
Fast så en dag så tyckte jag att det hade gått så lång tid utan mens att det var bättre att kolla upp det så vi köpte hem ett test som jag gjorde direkt och plusset dök upp ganska omedelbart så det var ju bara "slänga" upp det i Alis ansikte HAHA då kunde han inte neka längre.
Det har gått väldigt fort om man nu tänker att det är MAX cirka 30 dagar kvar tills vi har en liten knodd här med oss, i början var jag väldigt nervös inför att vara gravid igen både gällande min egen hälsa men även situationen vi befann oss i.
Nu känns det dock ganska lugnt, allt är klart för hans ankomst och vår situation är ganska stabil igen och eftersom jag nästan är i mål så känns det ju som att jag inte behövde vara så orolig för allt i början!
Nu är det förlossningen kvar, vilket innebär en ny oro, inför hur det kommer gå - det är ändå en del som kan gå fel då med även om man såklart inte hoppas på det! Känner dock att det nog ska gå bra, så länge jag inte stressar upp mig själv, det gick ju strålande med Melina.......
TÄNK att han snart är här, våran lilla N - HELT OTROLIGT! :) 
 

Helg!

Nu är det helg igen!!!! 
Det är ju alltid välkommet, då är Ali hemma:)
Denna helg är dessutom lite speciell - det är nämligen sista helgen innan min mamma, syster och bror kommer upp från Danmark, på måndagkväll anländer de och jag längtar som en tok då det var ett helt år sedan jag träffade de sist.
Sedan kommer också min andra bror med familj upp senare på veckan.
De ska stanna i 2 veckor så jag hoppas ju också att bebisen tänker titta ut någon gång under den tiden så mamma får va med så som hon önskar sig! 
I helgen blir det till att mysa en massa samt städa o fixa lite inför ankomsten på måndag:) Det ska ju ändå bara regna verkar det som.......
 
Hoppas sommaren kommer igång snart!!!!

Trötter mamma!

Alltså vilken dag! 
Redan igår tröttnade jag på att det såg ut som hej kom o hjälp mig här hemma så därför tog jag diskberget = mindre att göra idag.
Idag sorterade jag MASSA tvätt och har sedan tvättat och torkat 7 maskiner (2 st är inte torra ännu) samtidigt som jag haft koll på min trotsiga 3 åring som gjort 2 stora dumma bus idag, varav det ena faktiskt var farligt om jag inte hade upptäckt det, det andra var att hon släpade in en massa geggamoja in i huset (bakade pannkakor) så det va bara skicka ungen i duschen o ta hand om skiten:/ 
Samma unge har sedan vägrat somnat, hon ligger ännu i sin säng o blänger argt på mig......
I vanliga fall hade det varit 1 bus för mkt för mig men när jag faktiskt redan är trött, har foglossning och tryck som heter duga, fullt upptagen av att tvätta rent ALLT vi äger typ så det ska vara klart innan ev. förlossning och vårt besök från DK ja då var det 2 bus för mkt......men men.......
Värst av allt är att jag verkligen inte hunnit med att laga eller äta mat heller och NU är min ork verkligen helt slut:/

Skulle ha varit till BM idag men jag ringde och sköt på det och bad om remissen till glukosbelastningen istället, fick ju se bebis igår samt att mitt blodtryck blev kollat så det kändes lite onödigt att gå idag igen. 
Då ville jag hellre få skåpen fulla av rena kläder och ett rent hem eftersom jag verkligen inte har någon aning om när det kan sätta igång.
 
Anyways Melina fick ett paket idag med posten, en FB vinst som jag vunnit till henne som hon älskade så pass att hon sov middag med henne - Rosa heter hon:)
 
 
Nu ska jag se om jag kanske tar lite fil o flingor i väntan på att sista maskinerna ska torka klart, sedan ska jag crasha i sängen och förhoppningsvis SOMNA! 
Kan iaf sova skönt nu när jag somnar för fläkten vi fick igår gör UNDERVERK för min del - det känns fortfarande lite varmt i rummet men inte så att svetten rinner eller att man klibbar utan mer sådär på gränsen till FÖR varmt. SKÖNT med andra ord!

TUL 3.

Igår var jag alltså iväg på TUL nummer 3 i ordningen!
Det gick relativt snabbt att göra det men sedan stack han som gjorde det iväg ganska snabbt - vad händer tänker man ju då?
Han kom sedan tillbaka med en tid till Spec.mvc senare på dagen för tydligen hade han växt på sig så pass mycket att han låg över kurvan nu - fast det är ju svårt att mäta på mig osv så vet inte om det var helt 100 men iaf så skulle han väga cirka 3 kg nu istället för de 2300-2400 gram.
Min snälla pappa hängde alltså med oss och skjutsade sedan tillbaka mig till sjukhuset när det var dags, där fick jag VÄNTA i 1,5 h innan jag fick komma in till läkaren som sedan inte hade något att säga eller göra som de inte kunde tagit per telefon - jag skulle få ett TUL i vecka 36+0 och om han fortsatt att ligga över kurvan så ska jag få igångsättning veckan efter. Sedan skulle jag även göra ett glukosbelastningstest igen.
HELA min dag och pappas (stort tack till dig) dag gick alltså åt detta, när jag väl var hemma sedan så var jag ganska trött för det hade verkligen tryckt på ordentligt igår hela dagen, det gjorde rent av ont när jag gick.
Jag somnade en stund framför tvn innan jag vaknade och gav mig på vårt lilla diskberg här hemma.
Så var det med gårdagen! 

KOM NU!

Hoppas golvfläkten jag beställde i söndags kommer väldigt fort!!!!!!
Är så olidligt varmt på nätterna här:(
Imorgon är det som sagt TUL igen, det sista av sitt slag blev det sagt så jag hoppas på det! 
Onsdag bär det av till BM för kontroll igen också, även denna gången med vikarie då min egen har semester men det är sista gången för nästa gång blir det min vanliga OM jag fortfarande är gravid då vill säga:) 

Måndag kommer min mamma och familj från Danmark hit - GISSA om jag längtar? 
Har saknat de som en TOK ett HELT ÅR - och vilket år det varit med allt från Alis hemkomst, flyttande hit och dit, nyheten om graviditeten och ja det har bara gått så snabbt allting också.....helt otroligt vad tiden flyger ju äldre man blir.


 
 
Min lilla tokiga skönhet <3
Nu ska jag se på filmen A thousand words (med Eddie Murphy) och sedan ska jag joina resten av familjen o sova om jag kan! 
Hoppas filmen är bra - ni får gärna komma med filmtips annars? Behöver det nu när alla serier har uppehåll! 

Vecka 34!

Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.

Jag: Åh mina vänner nu säger jag bara en sak till er: JAG ÄR LESS! 
Trött på att varje natt INTE kunna sova pga värmen vilket gör att jag sover långt in på dagen när jag kan, ändå är jag konstant trött.
Trött på att ha halsbränna varje dag! 
Trött på att vara den mest osmidiga människan i Sverige samtidigt som jag får så JÄKLA ont i bäckenet varje gång jag rör mig - det gör ont att stå, gå, sitta och ligga så det är ju bara välja.....
Trött på att springa och kissa 30 gånger om dagen.
Trött på att va "tjock" i halsen, det släpper bara inte:(
Trött på ja i princip ALLT haha, allt med graviditeten iaf - utom bebisen såklart:) 
Längtar som en tok nu att möta vår lilla herre, att se Melina med honom också....tänker mycket på hur det ska bli och jag är så förväntansfull! 

Jag är som ni nu läst så trött på allt så jag har liksom ingen lust med något därför har bloggen blivit lidande, ska försöka bättra mig men ni får ha lite överseende med mig också! 
Imorgon ska jag på TUL igen så då lär jag iaf uppdatera;) 

Godnatt!


Summerdays!

Man tager vad man haver och skapar sitt roliga med:) 
 
Inte så gott om plats MEN ACK så roligt! 
 
Mellis till Melina! 
 
Och även en glass i solen! :) 

Myspysdag!

Ali var iväg på kurs som han är varje dag utom onsdagar så min dag började med att jag var ute och lekte lite med min tjej.
Soligt värre även om det var molnblandat så det var ju behagligt ändå, iaf så satt jag där och lekte (eller kanske mer tittade på) när hon bakade pannkakor av sanden som jag skulle låtsasäta då.
Satt väl där kanske 1-1,5 h innan jag gick in till slut MEN tydligen räckte det för att jag skulle bli röd som en kräfta:( 
Får verkligen INTE glömma spf 50 även för min egen del! 
Nåja sedan sov vi middag jag och Mellis tills dess att Ali kom hem:) Skönt! 

Sedan har vi inte gjort så mycket, glott lite tv, lyssnat lite musik, duschat allihopa och sedan smorde Ali in mig med after sun, filade mina hemska fötter, målade mina tånaglar (helt ok) och mina naglar (inte ok) haha.....blev alltså lite ompysslad av min gubbe - LYX:) 
 
HAHA ja förlåt mig - men ni ser ju lite hur hemsk man ser ut! LOL brände mig mest bara på ena sidan då jag satt lite konstigt i solen, tänkte ju inte direkt på att "få färg" om man säger så.....
 
Här har ni dagens Melina också - försökte få en bra bild men hon ville helst bara sjunga och dansa omkring = inte så värst bra bilder men ROLIGA istället:) 
 
Godnatt!

Vecka 33!

Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa. 

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.
 
Jag: Same old same old - har intet nytt att tillägga för denna graviditetsvecka! 
Ledsen om ni blir besvikna då.....
Det enda är att vi nu är helt klara inför lillens ankomst förutom en endaste sak och det är en del till barnvagnen som vi beställt, den kommer i mitten på månaden.
Sedan ska det packas förlossningsväskan men det känns inte så bråttom, sist packades den bara innan vi gav oss iväg till sjukhuset men denna gången ska jag försöka packa lite innan:) 

Summering av helgen!

Dåligt med bloggande från min sida under helgen fast jag har märkt att det är väldigt få läsare ändå under helgerna så det gör inget:) 
Jag har dessutom haft annat för mig helt enkelt! 
Bland annat kriga lite med Melina som är inne i lite av en trotsperiod igen, hon ifrågasätter allt man säger åt henne hälften av gångerna, tycker att hon bestämmer, rent av skiter i vad man säger en del av gångerna osv osv......det är en period och det kommer bli lugnt igen MEN just nu är det lite kämpigt när man själv är så trött och inte så rörlig som en rymmande 3 åring hahaha det är ett projekt för mig att bara komma upp ur sängen med den smärta jag känner i bäckenbotten just nu.
Sedan är det ju så att även om Ali har upptäckt att det är bäst att han är med på samma sida av regler och uppfostran som jag nu så är han fortfarande väldigt dålig på att hoppa in eller ens att ta kommando vad gäller just detta.....han har börjat lite smått men han blir fortfarande överkörd av den lilla damen! 
 
Igår fick vi UNDERBART besök av Sabrina och barnen:) 
Ali bjöd på sitt ris som hon älskar och jag tror inte hon blev besviken för det var lika gott som alltid! 
Jag fick gosa lite med Philip och lära känna han lite mer, han fick inviga våran babysitter som han verkade gilla enormt så hoppas den duger till gossen i magen också! 
Olivia och Melina lekte också, mest framåt slutet - Olivia ville packa in Melina och hennes cykel i bilen o ta med henne hem, så jävla gulligt hehe <3 
Själv njöt jag bara av sällskapet och ha någon att prata med:)
 
På kvällen så låg jag och Ali i sängen och softade bara, han klappade magen och lillen därinne rörde sig massor, sedan lade Ali sig och lyssnade på magen haha....mysigt faktiskt! 
 
Idag har vi inte gjort ett jävla skit, förutom att glo på tv! 
Ali och Melina sover just nu och jag tog mig en KALL dusch - jävligt SKÖNT:) 
 
ÄLSKAR DIG så det gör ont ibland - även när du gör mig galen:) 
GLÖM ALDRIG DET Melliooooos <3
 
Stort grattis till min mamma på födelsedagen också:)
Vi har ringt och sjungit för henne jag och Melina<3

RSS 2.0