Lång och tråkig dag!

Det var en lång och ganska tråkig dag på det här hållet faktiskt!
Jag har haft en del väldigt jobbiga besvär men idag var jag på akuten (med hjälp av min BÄSTA pappa), det innebar en MASSA tråkig väntan men till slut fick jag hjälp och ska nu bara hämta ut medicin i veckan.
 
Melina var en riktigt trött pladdermajja när vi var på väg hem igen runt 20 tiden, hon var nämligen med för att hon så gärna ville träffa moffaa eller moffa pappa som hon så fint kallade honom på vägen hem.
Väl hemma åt hon lite mat och hade ett antal mindre utbrott innan hon var i säng runt 21.30, hon somnade ganska omgående kan jag säga:)
 
Denna vecka ska jag försöka ta mig till vårdcentralen och göra ett glykosbelastningsprov samt få en ny tid till min underbara BM för kontroll. 
Misstänker att det även snart är dags för TUL men vi får se.
 
Lillskrutten idag i Melinas gamla pyjamas/sommardress faktiskt:) 
Han har börjat testa sin röst så det är rätt mycket gapande från hans sida just nu, antingen glatt gapande eller klagande gapande men roligt låter det oavsett! 
 
Och så pladdermajjan nummer 1 förståss:)
 
Hon var lite extra nöjd med sitt hår idag pga den färgglada snodden:)
 
Godnatt Sverige!

V.24

Kroppen: Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.
 
Jag: Foglossningen har jag inte känt så mycket av veckan som gick annat än när jag halkade ena dagen och slog i hårt på höger sida men så har jag andra besvär istället som kanske indirekt är gravidrelaterade.
Själva graviditeten rullar på och jag börjar känna att det är lite tungt i magen och han sparkar på därinne.
Har ju egentligen 117 dagar kvar till BF men min bm tror inte jag kommer gå så lång tid då båda mina två innan har kommit tidigare och varit stora barn så jag har väl cirka runt 100 dagar kanske give or take liksom.....det är lustigt att tänka att jag så snart kommer ha en liten minsting i mina armar igen:)
 
Övrigt: Tiden lär flyga iväg också! 
Nästa månad ska jag köpa dubbelvagn från bästa Sabrina:) Månaden efter det ska vi hålla kalas för Melina och Nelson som fyller 4 respektive 1 år.
Sedan efter det lär det bli dags för förlossningen. Nu menar jag ju inte att det bara är dessa grejer som kommer hända utan jag kommer ju gå på massvis med kontroller hos BM och TUL osv också plus vardagen.
Och jag ska hinna få upp en till säng, skaffa lite kläder i minsta storlekarna (jag hann ju göra av med det mesta innan vi visste att vi skulle ha en till) osv.

The BOLD and the beautiful:)

Förstår ni vad jag menar eller? :)

Syskonkärleeeeeeek!

Underbara barn! Och tänk inom en snar framtid har vi en till liten en <3
På tal om en till så har ju min kompis Maria fått sin lilla pojke igår, en underbart söt liten envis knubbis:) 
Så när de landat hemma så ska jag bebisgosa lite;) 

Ute i solen!

Det borde ni också vara:) 
Nelson var också med ute men han blev trött så han sover nu! 
 

Africanoooo

 
Nelson fick idag äta afrikansk mat för första gången i form av fufu med okrasoup, väldigt gott tyckte han det var och ville bara ha mer och mer.
Samtidigt som han tyckte det var hur skoj som helst att få kladda lite:)

Update!

Jaha dags för en liten update! 
I måndags ställde vi Melina i dagiskö, vi tänkte att hon kan gå ett par gånger i veckan iallafall för även om hon trivs hemma och älskar sin bror så kan hon behöva lite sällskap av barn i sin egen ålder.
Tänkte även hon skulle börja på en danskurs men den börjar inte förrän september så vi får se om vi är kvar här då! 
Annars är allt helt ok med oss, synd att klaga.
Iofs så har jag lite ont i halsen men det är inte helt illa, just nu håller jag på som bäst i tvättstugan (Den jag skippade i söndags).
 
Just det, Melina  fick hem sina nya skor med posten idag - gissa om det var en lycklig tjej?!:)
 
 

The plan changed!

JAPP jag sket i tvättstugan och körde på att bädda och diska bara då Nelson kräver väldigt mycket för tillfället och jag var ju ensam med honom så hade inte så mycket val.
Melina var iväg med Ali till min pappa och Cicki, en överlycklig tjej som vinkade hejdå mamma med glädje var det när de for iväg:) 
Hon älskar att fara ut, särskilt när hon får umgås med några av hennes favoriter!
När de sedan kom hem berättade hon glatt att hon och Cicki hade bakat bröd (väldigt gott sådant som hon hade med sig hem) och lyssnat på musik och hon hade minsann varit snäll tjej......ja ni hör ju själva att hon hade en toppen dag och jag misstänker att även Cicki hade det mysigt:) 
Ali hjälpte pappa att byta däck på bilen och sedan tvättade han den när de kom hit.
 
Jag somnade en stund på kvällen sedan medan Ali städade golvet och fixade maten, vaknade lagom till Nelsons kvällsbad vilket han tyckte om som vanligt men FAN va sur han var när det var klart han bara gallskrek men ja han var alltså väääääldigt trött och sover förhoppningsvis hela natten nu för imorn ska vi iväg på möte.

Min lilla suris idag:)
 
Godnatt!!!
 

Vecka 23!

Kroppen: Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

Jag: Känner honom partaja runt inne i magen tydligt nu. Har halsbränna ibland. Har jobbig foglossning. I övrigt har jag inget att notera. 

 

Seeeeeeeeg!

Alltså min kära son somnade 02.40 inatt, han är mitt i en utvecklingsfas!
Kan inte påstå att han är speciellt rolig för han sover störigt under dagen, gnäller mest hela tiden då inget riktigt passar sig och ja han är allmänt off och inte alls sig själv.
Nätterna har hittills varit oförändrade dvs han sover cirka 00-10 ibland någon timme mer men nu har han varit vaken fram till 02/02.40 de senaste två nätterna. 
Imorse sov han ändå till 12 så det var ju okej ändå men idag vaknade han 06.30 igen, kändes lagom skoj men upp kom han och fick i sig en flaska samt en torr blöja och så tänkte jag mysa med han men det ville han inte alls, så han  fick va på golvet en stund men efter 5 minuter gnällde han samtidigt som han gäspa o gnugga ögonen.....ja men kära barrrrrrrrrrrrn klart du är trött efter bara 4 timmars sömn!?!?!?!
Han åkte i sin säng igen nu för 15 minuter sedan, han protesterade till ibland men nu verkar han ha somnat så det tänker jag med göra.....vetefan om det blir tvättstuga vid 12, vi får se!

That´s the plan!

Planen för idag är att jag ska ha tvättstuga samt diska medans Ali och Melina ska åka till Södertälje och hjälpa min pappa.
Ja, Ali ska hjälpa pappa iaf och Melina ska nog mest bara umgås:)
Det blir egentid med Nelson för min del med andra ord, så mycket egentid man nu får samtidigt som man har saker att göra! 
Sedan när Ali kommer hem så ska han nog städa vidare lite innan vi ska chilla med en söndagsmiddag och lite tv-tittande, det lär bli en hyffsat tidig kväll då vi har möte imorn. 

 

True love!

Now and forever - in my heart! 

The kids of today!

Här är dagens ungar - allt jag orkar bjuda på idag!


Vecka 22

Kroppen: I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Barnet:
 Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.
 
Jag: För mig är det väl cirka 14-15 veckor kvar vilket känns ganska lite om jag får säga det! 
Har en del problem med foglossning denna gång, så det är mindre skönt.
Annars mår jag faktiskt bra och har gjort det hela tiden, inget illamående eller sådär alls varför jag faktiskt trodde det skulle bli en kille vilket också var helt sant:) 

Lyckliga mig!

Oavsett vad livet bjuder kan man ju inte va annat än lycklig när man har dessa små skatter? :)


Lång och tråkig dag!

Det var en lång och ganska tråkig dag på det här hållet faktiskt!
Jag har haft en del väldigt jobbiga besvär men idag var jag på akuten (med hjälp av min BÄSTA pappa), det innebar en MASSA tråkig väntan men till slut fick jag hjälp och ska nu bara hämta ut medicin i veckan.
 
Melina var en riktigt trött pladdermajja när vi var på väg hem igen runt 20 tiden, hon var nämligen med för att hon så gärna ville träffa moffaa eller moffa pappa som hon så fint kallade honom på vägen hem.
Väl hemma åt hon lite mat och hade ett antal mindre utbrott innan hon var i säng runt 21.30, hon somnade ganska omgående kan jag säga:)
 
Denna vecka ska jag försöka ta mig till vårdcentralen och göra ett glykosbelastningsprov samt få en ny tid till min underbara BM för kontroll. 
Misstänker att det även snart är dags för TUL men vi får se.
 
Lillskrutten idag i Melinas gamla pyjamas/sommardress faktiskt:) 
Han har börjat testa sin röst så det är rätt mycket gapande från hans sida just nu, antingen glatt gapande eller klagande gapande men roligt låter det oavsett! 
 
Och så pladdermajjan nummer 1 förståss:)
 
Hon var lite extra nöjd med sitt hår idag pga den färgglada snodden:)
 
Godnatt Sverige!

V.24

Kroppen: Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.
 
Jag: Foglossningen har jag inte känt så mycket av veckan som gick annat än när jag halkade ena dagen och slog i hårt på höger sida men så har jag andra besvär istället som kanske indirekt är gravidrelaterade.
Själva graviditeten rullar på och jag börjar känna att det är lite tungt i magen och han sparkar på därinne.
Har ju egentligen 117 dagar kvar till BF men min bm tror inte jag kommer gå så lång tid då båda mina två innan har kommit tidigare och varit stora barn så jag har väl cirka runt 100 dagar kanske give or take liksom.....det är lustigt att tänka att jag så snart kommer ha en liten minsting i mina armar igen:)
 
Övrigt: Tiden lär flyga iväg också! 
Nästa månad ska jag köpa dubbelvagn från bästa Sabrina:) Månaden efter det ska vi hålla kalas för Melina och Nelson som fyller 4 respektive 1 år.
Sedan efter det lär det bli dags för förlossningen. Nu menar jag ju inte att det bara är dessa grejer som kommer hända utan jag kommer ju gå på massvis med kontroller hos BM och TUL osv också plus vardagen.
Och jag ska hinna få upp en till säng, skaffa lite kläder i minsta storlekarna (jag hann ju göra av med det mesta innan vi visste att vi skulle ha en till) osv.

The BOLD and the beautiful:)

Förstår ni vad jag menar eller? :)

Syskonkärleeeeeeek!

Underbara barn! Och tänk inom en snar framtid har vi en till liten en <3
På tal om en till så har ju min kompis Maria fått sin lilla pojke igår, en underbart söt liten envis knubbis:) 
Så när de landat hemma så ska jag bebisgosa lite;) 

Ute i solen!

Det borde ni också vara:) 
Nelson var också med ute men han blev trött så han sover nu! 
 

Africanoooo

 
Nelson fick idag äta afrikansk mat för första gången i form av fufu med okrasoup, väldigt gott tyckte han det var och ville bara ha mer och mer.
Samtidigt som han tyckte det var hur skoj som helst att få kladda lite:)

Update!

Jaha dags för en liten update! 
I måndags ställde vi Melina i dagiskö, vi tänkte att hon kan gå ett par gånger i veckan iallafall för även om hon trivs hemma och älskar sin bror så kan hon behöva lite sällskap av barn i sin egen ålder.
Tänkte även hon skulle börja på en danskurs men den börjar inte förrän september så vi får se om vi är kvar här då! 
Annars är allt helt ok med oss, synd att klaga.
Iofs så har jag lite ont i halsen men det är inte helt illa, just nu håller jag på som bäst i tvättstugan (Den jag skippade i söndags).
 
Just det, Melina  fick hem sina nya skor med posten idag - gissa om det var en lycklig tjej?!:)
 
 

The plan changed!

JAPP jag sket i tvättstugan och körde på att bädda och diska bara då Nelson kräver väldigt mycket för tillfället och jag var ju ensam med honom så hade inte så mycket val.
Melina var iväg med Ali till min pappa och Cicki, en överlycklig tjej som vinkade hejdå mamma med glädje var det när de for iväg:) 
Hon älskar att fara ut, särskilt när hon får umgås med några av hennes favoriter!
När de sedan kom hem berättade hon glatt att hon och Cicki hade bakat bröd (väldigt gott sådant som hon hade med sig hem) och lyssnat på musik och hon hade minsann varit snäll tjej......ja ni hör ju själva att hon hade en toppen dag och jag misstänker att även Cicki hade det mysigt:) 
Ali hjälpte pappa att byta däck på bilen och sedan tvättade han den när de kom hit.
 
Jag somnade en stund på kvällen sedan medan Ali städade golvet och fixade maten, vaknade lagom till Nelsons kvällsbad vilket han tyckte om som vanligt men FAN va sur han var när det var klart han bara gallskrek men ja han var alltså väääääldigt trött och sover förhoppningsvis hela natten nu för imorn ska vi iväg på möte.

Min lilla suris idag:)
 
Godnatt!!!
 

Vecka 23!

Kroppen: Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

Jag: Känner honom partaja runt inne i magen tydligt nu. Har halsbränna ibland. Har jobbig foglossning. I övrigt har jag inget att notera. 

 

Seeeeeeeeg!

Alltså min kära son somnade 02.40 inatt, han är mitt i en utvecklingsfas!
Kan inte påstå att han är speciellt rolig för han sover störigt under dagen, gnäller mest hela tiden då inget riktigt passar sig och ja han är allmänt off och inte alls sig själv.
Nätterna har hittills varit oförändrade dvs han sover cirka 00-10 ibland någon timme mer men nu har han varit vaken fram till 02/02.40 de senaste två nätterna. 
Imorse sov han ändå till 12 så det var ju okej ändå men idag vaknade han 06.30 igen, kändes lagom skoj men upp kom han och fick i sig en flaska samt en torr blöja och så tänkte jag mysa med han men det ville han inte alls, så han  fick va på golvet en stund men efter 5 minuter gnällde han samtidigt som han gäspa o gnugga ögonen.....ja men kära barrrrrrrrrrrrn klart du är trött efter bara 4 timmars sömn!?!?!?!
Han åkte i sin säng igen nu för 15 minuter sedan, han protesterade till ibland men nu verkar han ha somnat så det tänker jag med göra.....vetefan om det blir tvättstuga vid 12, vi får se!

That´s the plan!

Planen för idag är att jag ska ha tvättstuga samt diska medans Ali och Melina ska åka till Södertälje och hjälpa min pappa.
Ja, Ali ska hjälpa pappa iaf och Melina ska nog mest bara umgås:)
Det blir egentid med Nelson för min del med andra ord, så mycket egentid man nu får samtidigt som man har saker att göra! 
Sedan när Ali kommer hem så ska han nog städa vidare lite innan vi ska chilla med en söndagsmiddag och lite tv-tittande, det lär bli en hyffsat tidig kväll då vi har möte imorn. 

 

True love!

Now and forever - in my heart! 

The kids of today!

Här är dagens ungar - allt jag orkar bjuda på idag!


Vecka 22

Kroppen: I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Barnet:
 Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.
 
Jag: För mig är det väl cirka 14-15 veckor kvar vilket känns ganska lite om jag får säga det! 
Har en del problem med foglossning denna gång, så det är mindre skönt.
Annars mår jag faktiskt bra och har gjort det hela tiden, inget illamående eller sådär alls varför jag faktiskt trodde det skulle bli en kille vilket också var helt sant:) 

Lyckliga mig!

Oavsett vad livet bjuder kan man ju inte va annat än lycklig när man har dessa små skatter? :)


Tvättstugedag!

Japp, idag har jag min dag i tvättstugan!
Brukar ha det på söndagar men sist jag tvättade tog jag bara alla lakan och handdukar, det mest nödvändiga bara eftersom jag var sjuk så nu hade jag lite väl mycket tvätt och kände mig tvungen att ta det idag!
Har ett par maskiner kvar att tvätta men ganska mycket som måste torkas, blir alltid så för torktumlarna är lite sega:( 
 
Annars händer inget speciellt, ganska lugnt med andra ord! 
Imorn går jag in i vecka 22 av graviditeten, tiden har verkligen rusat förbi - det är inte klokt!
För mig innebär det ju troligtvis att jag har endast cirka 14 veckor kvar även om jag hoppas att jag får gå någon eller några veckor till beroende på hur stor han tänker bli därinne men han får gärna hålla sig under 4 kg.
 
Det känns lite overkligt på ett sätt att vi kommer ha en liten mini till så snart.
Nelson är ju fortfarande mini han med! 
Och minnerna från hans förlossning hänger kvar över mig vilket innebär en del ångest för min del men jag har ju världens bästa BM och vi har planerat för konsultation med narkosläkare (för planering av ev. EDA) och att jag absolut inte ska behöva ha samma förlossningspersonal denna gång.
 
Well well åter till tvätten!!

Today!

Idag var Ali iväg med Melina till tandläkaren, första gången faktiskt då vi missade när hon fyllde 3!
Hon fick beröm för att ha fina tänder och inga hål, så det är ju skönt att veta:)
Själv var jag hemma med Nelson som faktiskt blivit frisk igen, så frisk och full i fart så det är inte klokt - hade tänkt diska innan Ali kom hem men det fick alltså vänta tills när han var hemma igen.
 
En lite rolig grej är att Melina hatade (hatar typ fortfarande) gröt (ja ok hon kan typ äta mannagrynsgröt men annars inte) medan Nelson ÄLSKAR gröt, han skulle äta gröt hela dagarna om han fick.
När han ser den där tallriken komma fram blir han alldeles till sig, sedan gapar han stort och blir skitsur om man är för slö. 
Han älskar ju all typ av mat faktiskt så det är skönt, han till och med åt bra fast han var sjuk!
 
 
 

För att det blir en pojke!

Jag hade ÄLSKAT att få köpa tjejiga bebiskläder igen - av den enkla anledningen att jag tycker det finns mer fint till just tjejer MEN det finns ju en del fint även till små pojkar som tur är:) 
 


My girl...


Hälsan...

Vi är alla mer eller mindre friska ÄNTLIGEN!
Nelson snorar fortfarande men hostan är borta och likaså febern, så himla härligt när man blir frisk igen efter att ha varit sjuk ett tag! 
Sedan är alla snöhögar SNART ett minne blott och våren känns som ett faktum, kan man bli annat än glad då? NEJ! 
Här händer det väldigt lite annars, lugna dagar förutom torsdag då Melina ska till tandläkaren för första gången:) 
Det är allt jag har att säga idag!
Ses:)

Sjukstuga som heter duga!

Det är vad vi har haft här hemma ett tag nu!
Började med magsjuka för alla utom Ali som slapp undan det, det övergick sedan till förkylning med en för jävlig hosta som var/är värst för de små.
Melina är numera helt frisk (det var hon som startade det hela så det är inte märkligt) men Nelson är riktigt dålig, hans hosta är nog den värsta jag hört och han orkar inte mkt alls fast han äter bra och kissar bra så vårdguiden sade att vi skulle avvakta om inte det blev så att han fick jobbigt att andas pga hostan. 
Ali är förkyld som bara den medan jag nog är på bättringsvägen, det är han kanske också efter att jag släpade iväg mig själv till Tumba C idag för o köpa alvedon till Nelson för jag passade även på att köpa ingefära och citron så Ali kunde göra sin dunderkur!
Vi får se helt enkelt men jag hoppas att vi alla mår bättre imorn och kan ta tag i att städa här hemma en gång för alla.
 
Vill också tacka för alla gratulationer  som kommit in till nyheten av att vi väntar smått igen! :) 
Ser att en del av er redan hade misstänkt det! 
För oss var det inte något planerat, snarare tvärtom då han blev till trots skydd men det var tydligen menat att bli så, detta är dock sisten ut sedan går babyverkstaden i konkurs:) 

V.21

Kroppen: Vissa kvinnor får vattenansamlingar under den senare delen av trimestern. Det kan man avhjälpa genom att dricka mycket, på så sätt rensas kroppen från slaggprodukter. Halsbränna och sura uppstötningar är också ganska vanligt, undvik fet eller starkt kryddad mat. Mindre mål och mineralvatten kan lindra. På apoteket finns det tabletter och flytande medicin som neutraliserar magsyran.

Fostret: Nu överförs antikroppar från mammans blod till fostrets för att skydda det vid födseln. Fostret har nu alla sina kroppsdelar på plats och ligger och samlar på sig mer fett som näringsreserv. Hjärnan har i stort sett fått alla sina nervceller. Nervcellerna utvecklas framför allt under veckorna 10–20. Detta är en extra känslig tid, men efter det är risken för hjärnskada mycket liten. Barnet är fortfarande väldigt outvecklat och skulle inte kunna överleva utanför din mage.
 

Du är på dag 141 av 280. (50,4%)


Du är i vecka 21.
Du har gått 20 fulla veckor och fulla dagar (v20+0).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Fre 23 aug 2013 
Du har 139 dagar kvar till beräknad förlossning.

Förutom att vi väntar tillskott!

Så är hela familjen sjuka för tillfället!
Det började med Melina, som hade feber o kräktes för ett par dagar sedan, vi tyckte hon vart bättre fast hon ville fortfarande inte äta som vanligt och såklart kom skiten tillbaka. Nu igår vart även Nelson och jag dåliga samt att Ali börjat känna av det också. Magsjuka all around. Inte kul! 
Barnen är riktigt hängiga och vill mest bara sova men vi ser iaf till att de får i sig mycket dricka och lite yogurt, banan och sådant snällt. 
Nelson vaknade nu och ville ha flaska, troligtvis för att han inte ville ha innan han somnade, han lär somna om igen efter och då ska jag med sova. 
Sedan ska jag försöka tvinga mig själv o ha tvättstuga + hjälpa o städa. Det känns som vi behöver tvätta allt, vädra ut ordentligt och koka alla flaskor o nappar så vi kanske kan bli friska men det är väl begränsat hur mkt vi orkar också så vi får hoppas på det bästa. Sängkläderna är iaf bytta eftersom Melina spydde ner våran säng igår på kvällen. 
Ha en bra dag och en underbar helg! ;) En hemlighet avslöjas!

I mellandagarna fick vi en försenad julklapp, något vi hållt hemligt fram tills nu men vi känner oss nu redo att dela med oss av att vi väntar oss igen.
Den 23e augusti beräknas den lille prinsen komma till oss:)
 


It has arrived!


RSS 2.0