Just another day

Ännu en dag på bb;)
Jag njuter på ett sätt av lugnet, av Lennox o min egentid, av tystnaden....samtidigt är jag full av hemlängtan!
Lennox fick sola igår pga gulsot, precis som både Melina och Nelson fick göra.
Han verkade gilla o få ligga naken där min lille sparv:)

Idag kommer inte Ali hit eftersom han ska till bvc med Nelson för ettårs kontroll och vaccin.
Så får sakna de lite extra idag!

Nu väntar vi på att höra om gulsotet är på väg bort så vi kan få åka hem ngn gång.


Hej!

Skön lirare som kämpar på med amningen trots att han är trött och lite "gul" :) 

Lennox <3

Älskade lille pojke <3 
 
Vi inväntar besök från pappa och syskon, får se om jag får gosa med Nelson idag för igår ville han inte riktigt! 
Melina har jag pratat med på telefon och hon frågar mycket om hur nya lillebror mår, sötfian <3
3 helt UNDERBARA barn har vi haft lyckan att få i våra liv - nu är det dags att stanna upp och njuta för detta är med garanti sista barnet, var jag inte säker på det redan innan förlossningen så är jag det om möjligt ännu mer nu! 
Förlossningsberättelse kommer någon gång i framtiden - håll utkik;) 

Ensamma på BB!Jag och denna lilla sparv är ensamma på bb nu:)
Pappa och Cicki kom hit med barnen och hälsade på oss och sedan åkte Ali hem med de för att ta över barnen:)
Jag är otroligt lättad över hur bra det gått med barnen faktiskt och otroligt tacksam att jag kunde ha med Ali under förlossningen!
Vi kommer vara kvar på bb minst 3-4 dagar då Lennox ena arm är slö samt att de vill ha koll på billirubinvärdet.
Nu ska jag försöka vila lite:)

Vår stjärna!
Välkommen lille du!Lille Lennox Michael Yousif kom till världen 27/7 2013 kl 22.03 med rumpan före, en pärs både för honom och mig men vi båda mår bra efter omständigheterna!

Grattis min älskade gosse!

Ett helt år har du förgyllat våra liv med ditt smittsamma leende och din busiga blick, vilken lycka att JUST du kom till oss!
Det svider i mammahjärtat att vi inte kan vara med dig nu MEN vi är istället på förlossningen och jobbar på att din lillebror ska komma <3 
Vi älskar dig oändligt mycket vår fina pojk - glöm aldrig det!!!

//Mamma och pappa
 

Efter gröten igår:)Reafynd + tips!

Här kommer ett tips till er: fynda på Ellos rean IDAG och ni får 25 % ytterligare rabatt på rean!
Jag fyndade skor (5 par) till hela familjen, en liten pyjamas till bebis och påslakan.
Det skulle gått på 1570 kr inkl frakt och postförskott men gick istället på 451 kr för allt - FYND=)
 
 


Mysdag....

Dagen började med att jag och Melina åkte till centrum imorse!
Egentligen ska jag ta det lugnt ju men vi stressade inte alls och Melina uppförde sig exemplariskt dessutom......vi var ju där så hon fick välja nya örhängen då hon hade tappat sin ena och vi inte ville att det skulle växa igen.
Hon valde ett par söta små pärlörhängen i silver.
 
 
 
Efter det var vi in på Kappahl då de hade halva reapriset och jag hade en rabatt a 50 kr, hittade bara till Melina vilket e helt ok för hon har behov av lite nytt innan dagis börjar. 
Det blev 2 tröjor, en nattklänning och ett par leggins för endast 100 totalt.
Nelson fick 3 basplagg från HM för samma peng.
Sedan var jag in en snabbis på Ica o köpte blöjor innan vi skulle hem igen, köpte en happy meal på hemvägen på frökens begäran så när vi kom hem åt hon med god aptit upp allting + en banan.
 
Ali drog med sig Nelson på äventyr så jag och Melina myste ihop oss i sängen framför bompa men vi somnade istället båda två så man kan säga vi hade en heldag.
Melina lekte sedan en stund med granntjejen innan vi alla 4 hade mys innanbarnen skulle sova - en riktig mysdag.
 
 
 
Godnatt mina trogna läsare <3

V.36

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Tänk på att det är karaktären på fosterrörelserna som ändras, dock ej frekvensen. Vid avsaknad av eller minskade fosterrörelser ska du ALLTID kontakta förlossningen eller din MVC. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.
 
Jag: Mindre än en vecka kvar till igångsättningen och det börjar bli nervöst.....men bäst att inte tänka för mycket över det!
Vi har ju en del att stå i innan dess.....storstädning, fixa babys sovplats osv. Begränsat hur mkt jag får hjälpa med tanke på sammandragningarna som kommer o går, tur att Ali är bäääääst!

Mina hjärtan!Svar på tal till anonyma "Lina".

För det första är det knappast svårt att räkna ut vem du kan tänkas vara, så ditt fega såkallade anonyma alias lurar iaf inte mig!!!!

Du måste ju vara helt bakom flötet om du tror att det är med flit jag gått och dragit på mig graviditetsdiabtes eller att jag inte vet riskerna med just detta.
Dock har BÅDA mina tidigare barn oxå fötts "stora" och nej de har inte behövt någon glukos eller något annat.
Det enda de har behövt är solning för gulsotet som är vanligt att få.
I övrigt har barnen varit helt perfekta och förhoppningsvis blir det så även denna gång.

Vi har inga planer för fler barn, inte för att det angår dig eller någon annan.
OM du brytt dig om att läsa bakåt i tiden kan du dessutom se att både Nelson och denna bebis kommit till TROTTS skydd så där har du svaret på din fråga om vi inte kan skydda oss.

Sist men inte minst NEJ jag syftade inte just på omskärelse när jag skrev extra kostnader, även om det kostar en liten slant det med utan jag syftade på traditionen som säger att man ska inom en vecka efter barnets födelse välsigna samt ge barnet sitt muslimska namn.
Då måste en imam "anlitas" och en ko/get offras och tillagas, lite av ett firande för familj och de hungriga.
Detta kommer ta plats i Ghana o därför måste man skicka ner 2-3000 kr för att bekosta detta.

Hade det bara varit upp till mig så hade jag hoppat detta men jag kan inte neka min andra halva ngt som känns så viktigt för honom. Sån är inte jag, precis som han inte nekade mig att hålla barndop.

Så himla kul för dig dock att du fick sitta och känna dig som en person med hög moral och mervärde en stund, mår du bättre nu när du fått vädra dina åsikter lite anonymt istället för att stå för vem du är och vad du tycker!
Lycka till - du kommer aldrig kunna trycka ner mig med dina ord men ha så kul med dina försök.

Tul + spec mvc

Igår tog jag med mig Melina till Huddinge sjukhus för tul och besök på spec mvc.
Jag vaknade tidigt som attan för o hinna med att äta o ordna med mina diabetesgrejer samt göra i ordning Melina.
Vi åkte hemifrån vid 08.


Väl framme så visade tul att lillen i magen ligger 44 procent över beräknad vikt (ca 3400 gram redan) men han mår bra.

Spec mvc lyssnade på lillen, tog blodtryck och kollade upp mig inför igångsättning.
Läkaren bestämde igångsättning den 26/7 alltså på året exakt samma dag som jag blev igångsatt med Nelson....
Blodsockervärdena låg fortfarande lite höga så hon höjde även båda insulin igen.
Blev sedan beodrad vila av lite olika anledningar då de inte önskar att förlossningen ska spontanstarta innan dess.
Vi var väl hemma runt 14 tiden sedan....det tar lite tid på spec mvc vilket är nackdelen med att gå där.
Jag fick iaf telefontid nästa vecka för uppföljning av blodsockervärdena så jag inte skulle behöva komma in igen innan det är dags.

Ali fixade lunch som vi åt tillsammans innan han drog med sig barnen ner till sjön så jag fick sova.....
Var ju helt slut och foglossning hade kickat in ordentligt från tul där jag låg länge.
Sov bort eftermiddagen, var vaken en snabbis när Ali kom hem sedan sov vi allihopa. Melina somnade för natten och vi andra var vakna med Nelson från 23-03.....jag är vaken ännu tyvärr....blir ju himla konstiga tider men men!
V.35

Kroppen: Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.
 
Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.

Jag: Mitt tangentbord har ballat ur totalt plötsligt utan anledning så tillägger inget just nu....får blogga från mobilen kring gårdagens tul osv.

Just another day

Ännu en dag på bb;)
Jag njuter på ett sätt av lugnet, av Lennox o min egentid, av tystnaden....samtidigt är jag full av hemlängtan!
Lennox fick sola igår pga gulsot, precis som både Melina och Nelson fick göra.
Han verkade gilla o få ligga naken där min lille sparv:)

Idag kommer inte Ali hit eftersom han ska till bvc med Nelson för ettårs kontroll och vaccin.
Så får sakna de lite extra idag!

Nu väntar vi på att höra om gulsotet är på väg bort så vi kan få åka hem ngn gång.


Hej!

Skön lirare som kämpar på med amningen trots att han är trött och lite "gul" :) 

Lennox <3

Älskade lille pojke <3 
 
Vi inväntar besök från pappa och syskon, får se om jag får gosa med Nelson idag för igår ville han inte riktigt! 
Melina har jag pratat med på telefon och hon frågar mycket om hur nya lillebror mår, sötfian <3
3 helt UNDERBARA barn har vi haft lyckan att få i våra liv - nu är det dags att stanna upp och njuta för detta är med garanti sista barnet, var jag inte säker på det redan innan förlossningen så är jag det om möjligt ännu mer nu! 
Förlossningsberättelse kommer någon gång i framtiden - håll utkik;) 

Ensamma på BB!Jag och denna lilla sparv är ensamma på bb nu:)
Pappa och Cicki kom hit med barnen och hälsade på oss och sedan åkte Ali hem med de för att ta över barnen:)
Jag är otroligt lättad över hur bra det gått med barnen faktiskt och otroligt tacksam att jag kunde ha med Ali under förlossningen!
Vi kommer vara kvar på bb minst 3-4 dagar då Lennox ena arm är slö samt att de vill ha koll på billirubinvärdet.
Nu ska jag försöka vila lite:)

Vår stjärna!
Välkommen lille du!Lille Lennox Michael Yousif kom till världen 27/7 2013 kl 22.03 med rumpan före, en pärs både för honom och mig men vi båda mår bra efter omständigheterna!

Grattis min älskade gosse!

Ett helt år har du förgyllat våra liv med ditt smittsamma leende och din busiga blick, vilken lycka att JUST du kom till oss!
Det svider i mammahjärtat att vi inte kan vara med dig nu MEN vi är istället på förlossningen och jobbar på att din lillebror ska komma <3 
Vi älskar dig oändligt mycket vår fina pojk - glöm aldrig det!!!

//Mamma och pappa
 

Efter gröten igår:)Reafynd + tips!

Här kommer ett tips till er: fynda på Ellos rean IDAG och ni får 25 % ytterligare rabatt på rean!
Jag fyndade skor (5 par) till hela familjen, en liten pyjamas till bebis och påslakan.
Det skulle gått på 1570 kr inkl frakt och postförskott men gick istället på 451 kr för allt - FYND=)
 
 


Mysdag....

Dagen började med att jag och Melina åkte till centrum imorse!
Egentligen ska jag ta det lugnt ju men vi stressade inte alls och Melina uppförde sig exemplariskt dessutom......vi var ju där så hon fick välja nya örhängen då hon hade tappat sin ena och vi inte ville att det skulle växa igen.
Hon valde ett par söta små pärlörhängen i silver.
 
 
 
Efter det var vi in på Kappahl då de hade halva reapriset och jag hade en rabatt a 50 kr, hittade bara till Melina vilket e helt ok för hon har behov av lite nytt innan dagis börjar. 
Det blev 2 tröjor, en nattklänning och ett par leggins för endast 100 totalt.
Nelson fick 3 basplagg från HM för samma peng.
Sedan var jag in en snabbis på Ica o köpte blöjor innan vi skulle hem igen, köpte en happy meal på hemvägen på frökens begäran så när vi kom hem åt hon med god aptit upp allting + en banan.
 
Ali drog med sig Nelson på äventyr så jag och Melina myste ihop oss i sängen framför bompa men vi somnade istället båda två så man kan säga vi hade en heldag.
Melina lekte sedan en stund med granntjejen innan vi alla 4 hade mys innanbarnen skulle sova - en riktig mysdag.
 
 
 
Godnatt mina trogna läsare <3

V.36

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Tänk på att det är karaktären på fosterrörelserna som ändras, dock ej frekvensen. Vid avsaknad av eller minskade fosterrörelser ska du ALLTID kontakta förlossningen eller din MVC. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.
 
Jag: Mindre än en vecka kvar till igångsättningen och det börjar bli nervöst.....men bäst att inte tänka för mycket över det!
Vi har ju en del att stå i innan dess.....storstädning, fixa babys sovplats osv. Begränsat hur mkt jag får hjälpa med tanke på sammandragningarna som kommer o går, tur att Ali är bäääääst!

Mina hjärtan!Svar på tal till anonyma "Lina".

För det första är det knappast svårt att räkna ut vem du kan tänkas vara, så ditt fega såkallade anonyma alias lurar iaf inte mig!!!!

Du måste ju vara helt bakom flötet om du tror att det är med flit jag gått och dragit på mig graviditetsdiabtes eller att jag inte vet riskerna med just detta.
Dock har BÅDA mina tidigare barn oxå fötts "stora" och nej de har inte behövt någon glukos eller något annat.
Det enda de har behövt är solning för gulsotet som är vanligt att få.
I övrigt har barnen varit helt perfekta och förhoppningsvis blir det så även denna gång.

Vi har inga planer för fler barn, inte för att det angår dig eller någon annan.
OM du brytt dig om att läsa bakåt i tiden kan du dessutom se att både Nelson och denna bebis kommit till TROTTS skydd så där har du svaret på din fråga om vi inte kan skydda oss.

Sist men inte minst NEJ jag syftade inte just på omskärelse när jag skrev extra kostnader, även om det kostar en liten slant det med utan jag syftade på traditionen som säger att man ska inom en vecka efter barnets födelse välsigna samt ge barnet sitt muslimska namn.
Då måste en imam "anlitas" och en ko/get offras och tillagas, lite av ett firande för familj och de hungriga.
Detta kommer ta plats i Ghana o därför måste man skicka ner 2-3000 kr för att bekosta detta.

Hade det bara varit upp till mig så hade jag hoppat detta men jag kan inte neka min andra halva ngt som känns så viktigt för honom. Sån är inte jag, precis som han inte nekade mig att hålla barndop.

Så himla kul för dig dock att du fick sitta och känna dig som en person med hög moral och mervärde en stund, mår du bättre nu när du fått vädra dina åsikter lite anonymt istället för att stå för vem du är och vad du tycker!
Lycka till - du kommer aldrig kunna trycka ner mig med dina ord men ha så kul med dina försök.

Tul + spec mvc

Igår tog jag med mig Melina till Huddinge sjukhus för tul och besök på spec mvc.
Jag vaknade tidigt som attan för o hinna med att äta o ordna med mina diabetesgrejer samt göra i ordning Melina.
Vi åkte hemifrån vid 08.


Väl framme så visade tul att lillen i magen ligger 44 procent över beräknad vikt (ca 3400 gram redan) men han mår bra.

Spec mvc lyssnade på lillen, tog blodtryck och kollade upp mig inför igångsättning.
Läkaren bestämde igångsättning den 26/7 alltså på året exakt samma dag som jag blev igångsatt med Nelson....
Blodsockervärdena låg fortfarande lite höga så hon höjde även båda insulin igen.
Blev sedan beodrad vila av lite olika anledningar då de inte önskar att förlossningen ska spontanstarta innan dess.
Vi var väl hemma runt 14 tiden sedan....det tar lite tid på spec mvc vilket är nackdelen med att gå där.
Jag fick iaf telefontid nästa vecka för uppföljning av blodsockervärdena så jag inte skulle behöva komma in igen innan det är dags.

Ali fixade lunch som vi åt tillsammans innan han drog med sig barnen ner till sjön så jag fick sova.....
Var ju helt slut och foglossning hade kickat in ordentligt från tul där jag låg länge.
Sov bort eftermiddagen, var vaken en snabbis när Ali kom hem sedan sov vi allihopa. Melina somnade för natten och vi andra var vakna med Nelson från 23-03.....jag är vaken ännu tyvärr....blir ju himla konstiga tider men men!
V.35

Kroppen: Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.
 
Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.

Jag: Mitt tangentbord har ballat ur totalt plötsligt utan anledning så tillägger inget just nu....får blogga från mobilen kring gårdagens tul osv.

Tånaglar och pussar!

Gårdagen (måndag alltså) spenderade jag med sovmorgon, dvs jag somnade ungefär när Ali drog iväg till jobbcoach eftersom det var för varmt för mig att somna under nattens gång!
Barnen sov och Ali hann komma hem innan de vakna så jag sov en liten stund extra, det var väl kanske 4 timmar totalt.
Sedan var jag ute i det fina vädret, om än i skuggan, med Nelson och Melina........mest med Nelson eftersom Melina lekte med de andra barnen på gården.
Lagade kvällsmat bestående av trefärgad pasta och en sorts korvgryta på kycklingkorv, majs, paprika, lök, vitlök, salt, peppar, tomatpure och grädde. Hur enkelt och gott som helst.....lite av en favorit här hemma eftersom det är snabbt lagat och ALLA älskar det.
Lite så här segar mina dagar på just nu pga den eviga trötta dimman som ligger över mig men det är ju mysigt också:) 
 
 Melina fick byta om från klänning efter kvällsmaten eftersom hon spillde och den blev heeeeeeeeeeeelt förstörd - tur att jag buzzar Vanish och alltså kan testa hur pass bra den är, jag fläckbehandlade direkt och kommer även ha i en skopa Vanish när jag tvättar....får hoppas de håller vad de lovar;) 
Återkommer med resultatet!
 
 Har busat massor med den här lilla killen också, det är full fart på honom mest hela tiden nu så man ska helst ha 4 armar, ögon i nacken och vara snabb som vinden för att hinna med honom men ACK så söt och härlig kille vi har:) 
Han skrattar så himla härligt mycket nu, Ali o han har sin grej då de leker vilda kasta upp i luften lekar som gör mig dödsnervös och jag och Nelson har vår grej när jag killar honom i sidorna eller under hakan.....dessa grejer får honom att skratta hejdlöst och det är något av det bästa i världen:) 
Spenderar halva mina dagar med att pussa sönder honom, lite synd om stackaren som ju allra helst vill rymma från en och busa:) 
 
Avslutade kvällen med något Melina ÄLSKAR nämligen att jag målar hennes naglar.....hon blir allra gladast när jag kör både händer och fötter så det gjorde jag idag!
Hon fick ett lager bubbelgumsrosa lack och ett lager med en massa glitter sedan var hon en mycket glad tjej<3
Det är lustigt hur tjejig hon är med just sånt här och kläder för det är inte direkt så att jag sminkar mig till vardags....knappt ens till fest, nagellack lägger jag någon gång ibland, kläder går jag inte upp i alls för egen del men det är mysigt att pyssla om henne med sånt här:) 
 

The kids are alright!

 
 
 
 
 
 

Blähä

Japp, precis som det låter så har jag haft en jobbig dag idag!
Jag är sjukt trött på det mesta just nu, bara sådär i allmänhet.
Inte bara för att det är 3 på natten alltså utan alltså verkligen trött......
Det är så mycket tycker jag, pusslande hit o dit med allt som ska hinnas fixas, ekonomiskt (ja för det innebär en del extra kostnader att få barn med en muslimsk man några av er kanske vet detta men om inte så vet ni det nu), sjukhustider att passa och sen barnen och hemmet.
Nu får jag ju en hel del hjälp både hemma och från pappa som skjutsar mig ibland men det jag är allra mest trött på är att jag inte orkar.......den här eviga dimman av trötthet som ligger över mig, det är så jag vill spy på mig själv även om jag vet att det beror på sockervärdet (främst) och även järnvärdet till viss del.
Typ som idag, slog på stort o diskade en rejäl disklast, vek undan en massa tvätt samt bytte lakan, 3 simpla saker som jag i vanliga fall inte alls skulle bli helt slut av men nu gör det mig bara helt matt:( 
 
 Trött, tröttare och tröttast......
(färgade håret för några dagar sedan för att pigga upp mig själv lite - alltså för att se piggare ut men vetetusan om det funkade haha)!

V.34

Kroppen: Under slutet av graviditeten kan det ibland kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett. Vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.
 
Jag: Ett par veckor kvar då, känns helt konstigt att vi snart har en liten bebis o gosa med igen, lite som att tiden gått alldeles för fort. 
Ser fram emot att träffa vår lilla samt att jag såklart hoppas diabetesen försvinner efter att han kommit till världen.
Jag tror han vänt sig därinne för det känns plötsligt mkt mkt tyngre neråt till i magen samt att sparkarna/buffarna är på andra ställen än vad det brukar.
För övrigt mår jag faktiskt bra, vore dumt att klaga ärligt talat för visst finns tröttheten där, sover ministunder fler gånger per dag (mest för jag sover dåligt på natten när det är för varmt) och visst orken är minimal, blir verkligen helt slut av minsta lilla....igår hade jag tvättstuga, min plan var att diska också men den orken fanns inte när jag var klar i tvättstugan.
Sist men inte minst så blir det jobbigt i bäckenet och ryggslutet om jag går för mkt lr så.
Alla dessa saker är väl dock ngt de flesta "lider" av såhär i slutet och därför stör det mig inte alls så mkt.
Jag är glad att jag inte lider av halsbränna, överdrivet spring på toa, sån där kramp man kan få i vaderna, illamående, massa förvärkar/sammandragningar ja you name it. 
Särskilt glad är jag att slippa halsbrännan, den hade jag de två andra graviditeterna och jag minns hur jäkla jobbigt o trist det va, man hade ju NOLL matlust då och det hade varit katastrofalt nu när jag MÅSTE äta fasta tider 3 ggr per dag.
Den 12e är det ultraljud och då lär jag få ett datum då de tänker sig att jag ska föda, innan dess lär det inte hända så värst mkt! 
Nu har jag babblat klart för denna gång:)

Barnkalas!!!

Lördagen som gick höll vi barnkalas!
Det var inget överdrivet speciellt och blev väl inte helt som tänkt heller men det vart lyckat och bra ändå:) 
Först och främst krävdes mycket förberedelser i form av storhandling, städning, förbereda mat osv vilket tog sin lilla tid och en massa kraft:)
Ingen kom på utsatt tid vid 15 vilket var väldans tur för då var vi knappt påklädda med festkläder men vid 16 började folk droppa in:) 
Sedan när några åkte hem så kom nästa gäng o sådär var det så det var aldrig helt fullt av folk som förra året:) 
Nelson var inte alls på bästa humör, vilket han inte var idag heller så eventuellt är det ngn tand på gång eller ngt! 
Vi bjöd på grillspett av nöt samt av kyckling med tillbehör som bulgursallad, ljummen potatissallad och vanlig sallad samt en tzatziki. Barnen fick grillad korv med bröd.
Sedan bjöd vi på tårta såklart:)
Det var en jättetrevlig dag och ungarna fick en massa fina presenter och Melina älskade all uppmärksamhet och lek:)
Här får ni lite bilder, det sägs ju att bilder säger mer än tusen ord! 
 
 Äntligen redo för kalas:)
 
Posedrottningen nummer ett:) 
 
Också Nelson var kalasfin men ni ser ju vilket humör han var på:)
 
 Efter lite sömn var han gladare dock, särskilt när han fick äta tårta:) 
 
Här är ena gänget av gäster, de avlöste varandra så man fick hela tiden plats runt bordet:)
 
Ali var också kalasfin - min pudding:)
 
Melinas fina tårta som hon var ÖVERLYCKLIG för:)
 
Gjord av en jätteduktig tjej som jag hittade på FB:) 
 
Nelsons fina tårta, som var godast enligt mig medan de flesta andra föredrog Kitty:)

Melina fick skära sin egen bit:)
 
Stolt och lycklig tjej!
 
Hon avslutade sin dag med att få hål i öronen, Marias syster gjorde det och det gick nästintill smärtfritt och Melina sade ingenting utan var grymt duktig och hade heller inte ont sedan.
Idag var svullnaden minimal och det ser himla fint ut:) 
 
TACK till alla inblandade för ett fint kalasfirande av våra underbara barn!!!! 
Vi hoppas vi ses nästa år igen:)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0