Vecka 28!

Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?

Jag: Överlag mår jag fortfarande bra, börjar dock känna mig tröttare och det känns ganska tungt i magen nu!
Halsbrännan har avtagit lite tycker jag, fast det är väl ngt som kommer och går lite!
Har börjat ha stödstrumpor ibland för det känns lite i vaderna nu särskilt om jag är ute o går en del.
12 veckor kvar (90 dagar) om jag går tiden ut men som sagt tror jag inte jag kommer göra det, utan tror och hoppas jag föder i början på augusti!

Kommentarer
Postat av: Cissi

Spännande! Längtar tills det börjar närma sig, eller iaf tills illamåendet minskar...

2012-05-28 @ 11:04:17
URL: http://nastanperfekt.blogg.se/
Postat av: Anna-gravid i vecka 34

Hej! Vilken vecka föddes Melina i? Jag går in i vecka 34 strax och har mycket förvärkar redan så jag tror även att min lilla tjej kommer vilja titta ut lite tidigare. Hur mådde du i slutet när du väntade Melina? Hade du på känn att hon skulle komma tidigt? Ha det så bra:)

2012-05-28 @ 14:47:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0