Bvc och besök i Skärholmen!

Igår var det fullt upp från tidig morgon till sen kväll!
Först ut var besök på bvc för Nelsons del, var ett tag sedan sist så det va mkt spännande:)
 
Sist: 
8060 gram
68 cm

Denna gång:
9900 gram
72 cm
 
Han växer så det knakar med andra ord, så vi var nöjda med besöket:) 
Sedan tog vi bussen mot Skärholmen där det stod 2 saker på dagordningen och det var att hitta present till Marias lille bebis och kolla på skor på Deichmann till mig och Ali.
På något sätt så hamnade vi dock på flera ställen som Ali "bara skulle" och allting tog alltså år och dar mycket längre tid och vi kom först hem till Maria vid 17 tiden.
Fick iaf träffa lilla Julian för första gången och hade lyxen att bli serverad en jättegod lasagne (mums mums).
 
Vart en helmysig dag dock liiiite för lång för min del så på slutet var jag helt slut och hade ont överallt.
Melina hade det dåligt när vi kom hem, vet inte vad det är med henne, hon har inte feber men hon är täppt i näsan så jag misstänker kanske det är pollen?! 
 
Idag så fick Nelson plötsligt feber och blev ganska orkeslös, då blir jag ju osäker på om de båda två kanske håller på o bli sjuka eller om det är slumpen.
Det återstår att se!
 
Igår <3
 
Här var han pigg o glad!
 
Här fick han lite frukt till mellis och då blev han alldeles febrig.
 
Strax efter somnade han i min famn (något han annars aldrig gör) !

Måndag.....

Ovanligt med nattinlägg från mig? haha nej! 
Har otroligt svårt att somna därför blir det ofta såhär....men men:)
Idag ska vi till bvc med Nelson och därifrån ska vi åka och hälsa på Maria och lille baby Julian som vi ännu ej träffat!
Lär inte skriva så mycker här under dagen med andra ord men uppdaterar nog när jag kommer hem om jag inte stuper i säng då!
 
Ska bli spännande och se vad som sägs om Nelson på bvc denna gång, var ganska länge sedan vi var där och jag är så nyfiken på vad han väger o sådär:) 
Han har iaf fått 2 st nya tänder så nu har han 4 st totalt och fler är på väg misstänker jag! 
 
Godnatt på er!
 

V.28

Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?
 
Jag: Humörsvängningar JOTACK. Mitt tålamod är lika med noll så dagarna är ganska långa nu känns det som med tanke på att Nelson kräver ju lite underhållning nu och Melina är ganska trotsig mest hela tiden.
Det är tur att jag har Ali som hjälper så mycket han bara kan annars vet jag inte vad jag hade gjort.
Fast jag tror mest det beror på den jävliga foglossningen ärligt talat, det är ju svårt att hålla gott humör när man har ont hela tiden.

Posten kom med....

Ett paket från Vossatassar!
Väldigt suspekt då jag inte beställt något därifrån men så kom jag ihåg att jag varit med i Mamas tävling för en tid sedan där man kunde vinna lite blandade saker, bland annat ett set från Vossatassar.
Mycket riktigt så låg det ett grönt set i paketet och en lapp som gratulerade till min vinst i Mamas tävling - alltid lika kul när man lyckas vinna och Melina blev också hon superglad:)
 

Loppi blogbag - efter test!

 
MILDA receptbok och receptapp för säsongens bästa bakning.
Vi har ju ingen ugn här men jag har sparat boken för det fanns många smarriga recept att testa på sedan när vi blir med ugn igen!

BARNÄNGEN ny duschserie Shower + Lotion - perfekt för dig som har ont om tid eller ofta glömmer bort att smörja in dig efter duschen.
Denna doftar fantastiskt gott och känns väldigt välgörande för huden, jag trodde inget annat heller då jag alltid gillat barnängens produkter. De är väldoftande, välgörande och prisvärda helt enkelt.

ARLA Apetina® Creamy Block - mjuk variant av ost perfekt för sommarlivet och som ingrediens i sallader, såser och röror.
Jag lagade pasta med en tomatbaserad sås till och smulade över denna, det var väldigt gott och vi kommer absolut köpa denna fler gånger.

COOP perfekta grillsåser inför sommaren. Testa både COOP BBQ Hickory och COOP BBQ Chipotle.
Dessa har jag inte hunnit testa på riktigt än, vi inväntar fortfarande säsongens första grillning.
Jag har dock smakat på de och de ska nog bli väldigt goda till en köttbit!
 
NICKE NYFIKEN-kit från STENA LINE - underhållning för alla sommarens resor.
Denna gick hem hos Melina, hon kallar det för hennes apa grejer och har pysslat med det flera dagar i rad nu! 
 
Så tack till Loppi för att vi fick vara med och testa maj månads Loppi bloggbag, vi hoppas absolut få chans igen framöver! :) 

Barnmorskan igår!

Jag trodde jag hade barnmorska klockan 13.00 men det var istället 15.30!
När jag insåg det sprack min planering lite och när jag äntligen drog hemifrån vid 14 tiden så drog foglossningen igång direkt när jag gick ner för backen:/
Ganska surt!
Väl framme så var barnmorskan iaf inte lika nöjd med mitt glukosbelastningstest som spec mvc var utan det var för högt fastande värde så hon ville packa iväg mig på en extra grej där jag ska lära mig att ta egna kontroller för att se om det var slump eller om jag ev. behöver medicin.
Blev ju inte direkt glad då men men.....
Sockervärdet va iaf fint igår, även hjärtljuden och allt annat hon kollade.
 
Åkte därifrån vid 17 tiden någon gång och var hemma strax efter 18, helt slut så jag somnade och sov till 21.30 typ.
Var på uselt humör och det känns som jag är det ofta just nu, mitt tålamod är verkligen noll och intet samt tröttheten som härjar gör väl sitt också + det att man har ont nästan hela tiden.

Det är tur jag har min kära Ali som orkar med mitt humör, städning och matlagning när inte jag själv orkar den biten.
Utan honom hade det varit 7 resor värre! 

Spec mvc

Foglossningen har hårt grepp om mig nu, det är för jävligt ärligt talat!
Så illa ibland att jag knappt kan ta mig till toan och ja ni vet ju hur mkt man måste kissa när man är gravid så det är ju ett projekt i sig. 
Svårt att sova också när man har ont i typ alla sovställningar.
 
Idag släpade jag mig, trotts endast att ha sovit i 2,5 h, till Huddinge sjukhus för att gå på spec mvc det var jävligt tungt att komma iväg fast sedan var det inte så farligt ändå när man väl var på väg så att säga.
Jag träffade iaf en jättetrevlig läkare där och vi diskuterade lite kring hur det varit för mig att föda barn de tidigare gångerna och kring det där med eda som jag blev nekad sist. 
Hon var helt oförstående till varför de ej tillkallat narkosläkare ens när jag frågat efter eda med Nelson, det var helt enkelt min förlösande barnmorska som på egen hand bara bestämt att neka mig.
Hur som helst efter det fick jag träffa en narkosläkare som lovade mig att OM jag ville ha eda denna gång så skulle de absolut försöka ge mig det. 

När jag sedan skulle hemåt igen så var det så jäkla varmt, fick sitta 20 min och steka i solen medan jag inväntade min buss. 
I Tumba var jag in på Ica och köpte storpack välling, mat till Nelson och blöjor, sånt man måste ha hemma helt enkelt:) 
 
Kom hem till ett städat hem vilket var trevligt men absolut inte ovanligt, Ali tog sedan med sig Melina för att handla lite mat så jag blev ensam med Nelson, då ville jag helst bara sova men jag lyckades iaf underhålla honom bra med lite lek och sång tills han blev trött.
 
Jag hann somna 20 min kanske innan han vaknade igen så jag är ganska slut just i skrivande stund men den lille herren vägrade somna ikväll, han hade världens skrikfest fast han är trött så han härjar runt på golvet nu en stund innan vi försöker igen......hoppas hoppas hoppas han somnar då så jag kan få sooooova - det behöver jag då jag imorn har tvättstuga att ta hand om och onsdag ska jag till barnmorskan och eventuellt hem till Maria för bebismys beroende på hur pass illa jag har det med den där jäkla foglossningen.

V.27

Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer. 
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.
 
Jag: Det har varit mycket nu ett tag, inget speciellt utan bara vardagen så jag spenderar inte så mkt tid på att tänka eller känna efter i graviditeten. 
Fortfarande jobbigt med foglossningen men det är väl också det enda.
Idag ska jag till Spec. mvc på Huddinge och onsdag är det barnmorskan så lär väl uppdatera lite kring det.

V.26

Kroppen: Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.
 
Jag: Inget nytt från förra veckan faktiskt!
Det skulle möjligen vara att jag tycker mig behöva kissa fler gånger om natten vilket är ganska jobbigt för det blir väldigt hackig sömn! 
Missade mitt förra besök hos BM så jag ska dit den 22a och den 20e ska jag till specialist mödravården för lite information och planering kring kommande förlossningen.

Stackars lille pöjk!

Idag är det väääääldigt synd om Nelson!
Det började redan i tisdags med lite snor och sedan igår fick han även feber vilket höll i sig idag, visste inte om han är förkyld eller om det är tänder.....
Idag ville han inte dricka flaskan heller fast han var hungrig, det gjorde ont och han grät så då tänkte jag att det är tänderna men nu när vi tittade här ikväll så var det mer att han hade slagit sig i läppen på insidan så ja jag vet inte fortfarande vad jag ska tro! 
Får se imorn om det fortsätter eller om det lägger sig, hur som helst så har han det inte alls bra min lilla fis, han är ju en glad kille annars men nu är han slö och ledsen:( 

Annars händer det inte så värst mycket här faktiskt! 
Melina är inne i en väldigt trotsig period och man måste liksom vara på henne om det mesta hela tiden, det känns som jag tjatar hål i öronen på mig själv.
Hon har fått en fast sovtid nu som vi ska hålla fast hårt i eftersom hon ju faktiskt står i kö till dagis nu så är det lika bra att hon vänjer sig! 
 
Graviditeten rullar på, relativt obemärkt om jag får säga det.
Till och från är foglossningen riktigt jävlig och nu kan jag inte vända mig lika enkelt som innan men annars är det ganska lugnt. Han sparkar runt därinne vissa tider på dagen/kvällen men det är inte några enormt kraftiga sparkar ännu heller. 
Har inga speciella matsug MEN jag som är en äkta coca cola person vill faktiskt helst inte ha den där colan nu utan jag har bara sug efter KALL fanta och kallt vatten....ibland även mjölk.....fantan känns lite rolig då jag aldrig varit så förtjust i just det! 
För övrigt drömde jag inatt att jag var på kontroll på sjukhuset och de kollade mig med ultraljud, jag uttalade mig om HAN och då skrattade de och sade att det var minsann ingen han utan det var klart och tydligt en liten tjej......det kändes så verkligt! 
Får kolla med de när jag går på TUL, så vi är helt säkra:)
 
Nelson på väg till castingen i måndags! <3

Loppi blogbag! :)

 

LOPPI BLOGBAG maj 2013 innehåller följande:
  • MILDA receptbok och receptapp för säsongens bästa bakning.
  • BARNÄNGEN ny duschserie Shower + Lotion - perfekt för dig som har ont om tid eller ofta glömmer bort att smörja in dig efter duschen.
  • ARLA Apetina® Creamy Block - mjuk variant av ost perfekt för sommarlivet och som ingrediens i sallader, såser och röror.
  • COOP perfekta grillsåser inför sommaren. Testa både COOP BBQ Hickory och COOP BBQ Chipotle.
  • NICKE NYFIKEN-kit från STENA LINE - underhållning för alla sommarens resor.
Blev väldigt väldigt glad att jag ska få hem denna fina blogbag, då jag faktiskt aldrig varit iväg på events och fått massa fina goodiebags osv. 
Då ska det bli spännande att få testa en rad nya produkter, särskilt shower+lotion då jag själv annars aldrig smörjer in mig!
 

Gårdagen!

Igår var vi iväg på casting för blöjor!
Det var borta i Sthlm, vi åkte buss, pendeltåg och tvärbana för att komma fram och fick sällskap av Vanissa också! 
Det var ganska mycket folk där faktiskt så vet inte hur stor chans det är för Melina och Nelson att bli valda, de sade att cirka 200 barn castades och de kommer behöva cirka 50.
Ali castades också, vet inte hur många vuxna som castades men de behövde iaf bara 20 st vuxna.
Vi får svar i juni iaf så det e bara hoppas på det bästa=)
 

Opsie daysie

Väldigt tråkig blogg denna vecka I KNOW! 
Det har sina anledningar faktiskt, jag har långt ifrån mått bra och har knappt kunnat göra något alls faktiskt så det har inte funnits lust eller ork att blogga.
Nu mår jag lite bättre dock så får försöka blogga bättre denna  veckan! 
 
Idag ska vi iväg på casting allihopa (jag ska inte castas dock), det blir spännande och se om det blir något av det! 
Vi åker dit med Vanissa och Nathalie som också ska castas! :)
Ni lär få höra mer om det ifall det blir aktuellt! 
 
Nu ska jag dock sova så jag orkar vakna upp och fixa med allt innan vi åker, jag har haft en lång dag dessutom så behöver verkligen sömnen! :)
 
 

v.25

Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.
Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det
Om du har extra tungt arbete kan du ha rätt till gravidpennning (tidgare havandeskapspenning) från 60 dagar innan beräknad förlossning. Vill du kunna planera i god tid kan du skicka in din ansökan om gravidpenning redan nu till försäkringskassan.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.
 
Jag: Ja, jag har fått "mjölk" i brösten så att säga, det är något som nog kommit tidigare de andra gångerna men först kommit nu alltså.
Fortsatt har jag en del besvär med foglossningen men det går bra så länge jag delar upp mina sysslor och vilar en del.
Och för första gången genom någon av mina graviditeter så har jag haft förvärkar, hade nog det någon gång i sömnen med Melina också men annars är det inget jag känt av alls men nu har det hänt ett par gånger faktiskt.
Annars är det inget nytt härifrån.

Bvc och besök i Skärholmen!

Igår var det fullt upp från tidig morgon till sen kväll!
Först ut var besök på bvc för Nelsons del, var ett tag sedan sist så det va mkt spännande:)
 
Sist: 
8060 gram
68 cm

Denna gång:
9900 gram
72 cm
 
Han växer så det knakar med andra ord, så vi var nöjda med besöket:) 
Sedan tog vi bussen mot Skärholmen där det stod 2 saker på dagordningen och det var att hitta present till Marias lille bebis och kolla på skor på Deichmann till mig och Ali.
På något sätt så hamnade vi dock på flera ställen som Ali "bara skulle" och allting tog alltså år och dar mycket längre tid och vi kom först hem till Maria vid 17 tiden.
Fick iaf träffa lilla Julian för första gången och hade lyxen att bli serverad en jättegod lasagne (mums mums).
 
Vart en helmysig dag dock liiiite för lång för min del så på slutet var jag helt slut och hade ont överallt.
Melina hade det dåligt när vi kom hem, vet inte vad det är med henne, hon har inte feber men hon är täppt i näsan så jag misstänker kanske det är pollen?! 
 
Idag så fick Nelson plötsligt feber och blev ganska orkeslös, då blir jag ju osäker på om de båda två kanske håller på o bli sjuka eller om det är slumpen.
Det återstår att se!
 
Igår <3
 
Här var han pigg o glad!
 
Här fick han lite frukt till mellis och då blev han alldeles febrig.
 
Strax efter somnade han i min famn (något han annars aldrig gör) !

Måndag.....

Ovanligt med nattinlägg från mig? haha nej! 
Har otroligt svårt att somna därför blir det ofta såhär....men men:)
Idag ska vi till bvc med Nelson och därifrån ska vi åka och hälsa på Maria och lille baby Julian som vi ännu ej träffat!
Lär inte skriva så mycker här under dagen med andra ord men uppdaterar nog när jag kommer hem om jag inte stuper i säng då!
 
Ska bli spännande och se vad som sägs om Nelson på bvc denna gång, var ganska länge sedan vi var där och jag är så nyfiken på vad han väger o sådär:) 
Han har iaf fått 2 st nya tänder så nu har han 4 st totalt och fler är på väg misstänker jag! 
 
Godnatt på er!
 

V.28

Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?
 
Jag: Humörsvängningar JOTACK. Mitt tålamod är lika med noll så dagarna är ganska långa nu känns det som med tanke på att Nelson kräver ju lite underhållning nu och Melina är ganska trotsig mest hela tiden.
Det är tur att jag har Ali som hjälper så mycket han bara kan annars vet jag inte vad jag hade gjort.
Fast jag tror mest det beror på den jävliga foglossningen ärligt talat, det är ju svårt att hålla gott humör när man har ont hela tiden.

Posten kom med....

Ett paket från Vossatassar!
Väldigt suspekt då jag inte beställt något därifrån men så kom jag ihåg att jag varit med i Mamas tävling för en tid sedan där man kunde vinna lite blandade saker, bland annat ett set från Vossatassar.
Mycket riktigt så låg det ett grönt set i paketet och en lapp som gratulerade till min vinst i Mamas tävling - alltid lika kul när man lyckas vinna och Melina blev också hon superglad:)
 

Loppi blogbag - efter test!

 
MILDA receptbok och receptapp för säsongens bästa bakning.
Vi har ju ingen ugn här men jag har sparat boken för det fanns många smarriga recept att testa på sedan när vi blir med ugn igen!

BARNÄNGEN ny duschserie Shower + Lotion - perfekt för dig som har ont om tid eller ofta glömmer bort att smörja in dig efter duschen.
Denna doftar fantastiskt gott och känns väldigt välgörande för huden, jag trodde inget annat heller då jag alltid gillat barnängens produkter. De är väldoftande, välgörande och prisvärda helt enkelt.

ARLA Apetina® Creamy Block - mjuk variant av ost perfekt för sommarlivet och som ingrediens i sallader, såser och röror.
Jag lagade pasta med en tomatbaserad sås till och smulade över denna, det var väldigt gott och vi kommer absolut köpa denna fler gånger.

COOP perfekta grillsåser inför sommaren. Testa både COOP BBQ Hickory och COOP BBQ Chipotle.
Dessa har jag inte hunnit testa på riktigt än, vi inväntar fortfarande säsongens första grillning.
Jag har dock smakat på de och de ska nog bli väldigt goda till en köttbit!
 
NICKE NYFIKEN-kit från STENA LINE - underhållning för alla sommarens resor.
Denna gick hem hos Melina, hon kallar det för hennes apa grejer och har pysslat med det flera dagar i rad nu! 
 
Så tack till Loppi för att vi fick vara med och testa maj månads Loppi bloggbag, vi hoppas absolut få chans igen framöver! :) 

Barnmorskan igår!

Jag trodde jag hade barnmorska klockan 13.00 men det var istället 15.30!
När jag insåg det sprack min planering lite och när jag äntligen drog hemifrån vid 14 tiden så drog foglossningen igång direkt när jag gick ner för backen:/
Ganska surt!
Väl framme så var barnmorskan iaf inte lika nöjd med mitt glukosbelastningstest som spec mvc var utan det var för högt fastande värde så hon ville packa iväg mig på en extra grej där jag ska lära mig att ta egna kontroller för att se om det var slump eller om jag ev. behöver medicin.
Blev ju inte direkt glad då men men.....
Sockervärdet va iaf fint igår, även hjärtljuden och allt annat hon kollade.
 
Åkte därifrån vid 17 tiden någon gång och var hemma strax efter 18, helt slut så jag somnade och sov till 21.30 typ.
Var på uselt humör och det känns som jag är det ofta just nu, mitt tålamod är verkligen noll och intet samt tröttheten som härjar gör väl sitt också + det att man har ont nästan hela tiden.

Det är tur jag har min kära Ali som orkar med mitt humör, städning och matlagning när inte jag själv orkar den biten.
Utan honom hade det varit 7 resor värre! 

Spec mvc

Foglossningen har hårt grepp om mig nu, det är för jävligt ärligt talat!
Så illa ibland att jag knappt kan ta mig till toan och ja ni vet ju hur mkt man måste kissa när man är gravid så det är ju ett projekt i sig. 
Svårt att sova också när man har ont i typ alla sovställningar.
 
Idag släpade jag mig, trotts endast att ha sovit i 2,5 h, till Huddinge sjukhus för att gå på spec mvc det var jävligt tungt att komma iväg fast sedan var det inte så farligt ändå när man väl var på väg så att säga.
Jag träffade iaf en jättetrevlig läkare där och vi diskuterade lite kring hur det varit för mig att föda barn de tidigare gångerna och kring det där med eda som jag blev nekad sist. 
Hon var helt oförstående till varför de ej tillkallat narkosläkare ens när jag frågat efter eda med Nelson, det var helt enkelt min förlösande barnmorska som på egen hand bara bestämt att neka mig.
Hur som helst efter det fick jag träffa en narkosläkare som lovade mig att OM jag ville ha eda denna gång så skulle de absolut försöka ge mig det. 

När jag sedan skulle hemåt igen så var det så jäkla varmt, fick sitta 20 min och steka i solen medan jag inväntade min buss. 
I Tumba var jag in på Ica och köpte storpack välling, mat till Nelson och blöjor, sånt man måste ha hemma helt enkelt:) 
 
Kom hem till ett städat hem vilket var trevligt men absolut inte ovanligt, Ali tog sedan med sig Melina för att handla lite mat så jag blev ensam med Nelson, då ville jag helst bara sova men jag lyckades iaf underhålla honom bra med lite lek och sång tills han blev trött.
 
Jag hann somna 20 min kanske innan han vaknade igen så jag är ganska slut just i skrivande stund men den lille herren vägrade somna ikväll, han hade världens skrikfest fast han är trött så han härjar runt på golvet nu en stund innan vi försöker igen......hoppas hoppas hoppas han somnar då så jag kan få sooooova - det behöver jag då jag imorn har tvättstuga att ta hand om och onsdag ska jag till barnmorskan och eventuellt hem till Maria för bebismys beroende på hur pass illa jag har det med den där jäkla foglossningen.

V.27

Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer. 
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.
 
Jag: Det har varit mycket nu ett tag, inget speciellt utan bara vardagen så jag spenderar inte så mkt tid på att tänka eller känna efter i graviditeten. 
Fortfarande jobbigt med foglossningen men det är väl också det enda.
Idag ska jag till Spec. mvc på Huddinge och onsdag är det barnmorskan så lär väl uppdatera lite kring det.

V.26

Kroppen: Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.
 
Jag: Inget nytt från förra veckan faktiskt!
Det skulle möjligen vara att jag tycker mig behöva kissa fler gånger om natten vilket är ganska jobbigt för det blir väldigt hackig sömn! 
Missade mitt förra besök hos BM så jag ska dit den 22a och den 20e ska jag till specialist mödravården för lite information och planering kring kommande förlossningen.

Stackars lille pöjk!

Idag är det väääääldigt synd om Nelson!
Det började redan i tisdags med lite snor och sedan igår fick han även feber vilket höll i sig idag, visste inte om han är förkyld eller om det är tänder.....
Idag ville han inte dricka flaskan heller fast han var hungrig, det gjorde ont och han grät så då tänkte jag att det är tänderna men nu när vi tittade här ikväll så var det mer att han hade slagit sig i läppen på insidan så ja jag vet inte fortfarande vad jag ska tro! 
Får se imorn om det fortsätter eller om det lägger sig, hur som helst så har han det inte alls bra min lilla fis, han är ju en glad kille annars men nu är han slö och ledsen:( 

Annars händer det inte så värst mycket här faktiskt! 
Melina är inne i en väldigt trotsig period och man måste liksom vara på henne om det mesta hela tiden, det känns som jag tjatar hål i öronen på mig själv.
Hon har fått en fast sovtid nu som vi ska hålla fast hårt i eftersom hon ju faktiskt står i kö till dagis nu så är det lika bra att hon vänjer sig! 
 
Graviditeten rullar på, relativt obemärkt om jag får säga det.
Till och från är foglossningen riktigt jävlig och nu kan jag inte vända mig lika enkelt som innan men annars är det ganska lugnt. Han sparkar runt därinne vissa tider på dagen/kvällen men det är inte några enormt kraftiga sparkar ännu heller. 
Har inga speciella matsug MEN jag som är en äkta coca cola person vill faktiskt helst inte ha den där colan nu utan jag har bara sug efter KALL fanta och kallt vatten....ibland även mjölk.....fantan känns lite rolig då jag aldrig varit så förtjust i just det! 
För övrigt drömde jag inatt att jag var på kontroll på sjukhuset och de kollade mig med ultraljud, jag uttalade mig om HAN och då skrattade de och sade att det var minsann ingen han utan det var klart och tydligt en liten tjej......det kändes så verkligt! 
Får kolla med de när jag går på TUL, så vi är helt säkra:)
 
Nelson på väg till castingen i måndags! <3

Loppi blogbag! :)

 

LOPPI BLOGBAG maj 2013 innehåller följande:
  • MILDA receptbok och receptapp för säsongens bästa bakning.
  • BARNÄNGEN ny duschserie Shower + Lotion - perfekt för dig som har ont om tid eller ofta glömmer bort att smörja in dig efter duschen.
  • ARLA Apetina® Creamy Block - mjuk variant av ost perfekt för sommarlivet och som ingrediens i sallader, såser och röror.
  • COOP perfekta grillsåser inför sommaren. Testa både COOP BBQ Hickory och COOP BBQ Chipotle.
  • NICKE NYFIKEN-kit från STENA LINE - underhållning för alla sommarens resor.
Blev väldigt väldigt glad att jag ska få hem denna fina blogbag, då jag faktiskt aldrig varit iväg på events och fått massa fina goodiebags osv. 
Då ska det bli spännande att få testa en rad nya produkter, särskilt shower+lotion då jag själv annars aldrig smörjer in mig!
 

Gårdagen!

Igår var vi iväg på casting för blöjor!
Det var borta i Sthlm, vi åkte buss, pendeltåg och tvärbana för att komma fram och fick sällskap av Vanissa också! 
Det var ganska mycket folk där faktiskt så vet inte hur stor chans det är för Melina och Nelson att bli valda, de sade att cirka 200 barn castades och de kommer behöva cirka 50.
Ali castades också, vet inte hur många vuxna som castades men de behövde iaf bara 20 st vuxna.
Vi får svar i juni iaf så det e bara hoppas på det bästa=)
 

Opsie daysie

Väldigt tråkig blogg denna vecka I KNOW! 
Det har sina anledningar faktiskt, jag har långt ifrån mått bra och har knappt kunnat göra något alls faktiskt så det har inte funnits lust eller ork att blogga.
Nu mår jag lite bättre dock så får försöka blogga bättre denna  veckan! 
 
Idag ska vi iväg på casting allihopa (jag ska inte castas dock), det blir spännande och se om det blir något av det! 
Vi åker dit med Vanissa och Nathalie som också ska castas! :)
Ni lär få höra mer om det ifall det blir aktuellt! 
 
Nu ska jag dock sova så jag orkar vakna upp och fixa med allt innan vi åker, jag har haft en lång dag dessutom så behöver verkligen sömnen! :)
 
 

v.25

Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.
Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det
Om du har extra tungt arbete kan du ha rätt till gravidpennning (tidgare havandeskapspenning) från 60 dagar innan beräknad förlossning. Vill du kunna planera i god tid kan du skicka in din ansökan om gravidpenning redan nu till försäkringskassan.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.
 
Jag: Ja, jag har fått "mjölk" i brösten så att säga, det är något som nog kommit tidigare de andra gångerna men först kommit nu alltså.
Fortsatt har jag en del besvär med foglossningen men det går bra så länge jag delar upp mina sysslor och vilar en del.
Och för första gången genom någon av mina graviditeter så har jag haft förvärkar, hade nog det någon gång i sömnen med Melina också men annars är det inget jag känt av alls men nu har det hänt ett par gånger faktiskt.
Annars är det inget nytt härifrån.

RSS 2.0