Nya smaker boostar smakutvecklingen!

Potatis är en självklar basvara när svenska familjer lagar middag men ibland kan det vara roligt att testa något nytt.
Faktum är att det till och med kan vara bra för barns smakutveckling att testa nya smaker.

Redan i livmodern börjar barnet utveckla sina smakpreferenser och forskare har kunnat visa att smakupplevelserna under spädbarnets två-tre första månader kan påverka vad barnet tycker om att äta senare i livet eftersom smaken på de livsmedel som mamman äter vid amning förs över till bröstmjölken.

Det finns även studier som visar att spädbarn som får testa många olika smaker vid introduktionen av tilläggskost, kan ha lättare för att acceptera nya livsmedel och smaker senare.
Därför kan det vara bra att inte bara ge barnet den mat det tycker bäst om, utan att aktivt introducera nya smaker trots att det kanske inte alltid är så populärt.

Att tycka om sött är medfött, salt lär sig barn att gilla vid några månaders ålder.
Beskt och bittert däremot är många barn skeptiska till, broccoli och brysselkål brukar inte stå högt upp på det lilla barnets önskelista.
Men att träna upp smaklökarna under späd- och småbarnstiden kan vara klokt för att på så sätt kunna bredda näringsintaget.

Potatis är en vanlig ingrediens både i barnmatsburkar och på vuxnas middagsbord, och för dem som vill introducera en ny smakupplevelse finns nu också sötpotatis i barnmatsburk. Sötpotatis har en mild och lite sötare smak utan att vara sockrad. Läs mer om Nestlé Sötpotatis Nötkött för från sex månader här:

http://www.nestlebaby.com/se/baby_nutrition/products/product_detail.htm?stage=2&num=10


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0