Bara de bästa råvarorna får bli barnmat!

Bara det bästa är gott nog för våra barn och hög kvalitet är förstås extra viktigt när det gäller den mat som barnen ska äta.
En ständigt aktuell fråga är kvaliteten på råvarorna.
Livsmedelsindustrin följer de lokala lagar och rekommendationer som Livsmedelsverket utformar utifrån de regler EU bestämmer.
EU bestämmer till exempel gränsen för vilken mängd rester av bekämpningsmedel eller mykotoxiner (som bildas av mögelsvampar) som får finnas i livsmedel.

Gränsvärdena för råvaror som ska bli barnmat är alltid betydligt lägre än för övriga livsmedel. Om gränsvärdet för barnmat är 0,01 mg/kg så kan det vara 10, 100 eller till och med 1 000 gånger högre för livsmedel till vuxna.

Stora barnmatsproducenter som Nestlé ställer höga krav på råvarorna för att på så sätt kunna garantera hög kvalitet på barnmaten.
Varje råvara analyseras och måste ligga under tillåtna gränsvärden innan den får gå vidare till matlagning. Därför händer det ibland att en råvara i en barnmatsburk måste ersättas för att säkra hög kvalitet.
Exempelvis har det visat sig vara svårt att hitta rödspätta som fyller de höga kvalitetskraven.
Därför ersätter Nestlé nu rödspättan med sej och Potatis Spätta Parisienne för 12 månader blir istället Potatis Sej Parisienne, läs mer om det nya receptet här http://www.nestlebaby.com/se/baby_nutrition/products/product_detail.htm?stage=4&num=10&pci=7


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0