Vecka 19!

Kroppen: Nu börjar du komma halvvägs genom graviditeten. Det kan vara bra att reflektera över sin livssituation och det som ska komma. Tanken förändras från ”nu är jag gravid” till att ”nu väntar jag barn”.

Blodvärdet sjunker och barnet behöver mycket järn. Nästan alla gravida kvinnor behöver ta järntillskott. Blodtrycket kontrolleras regelbundet på barnmorskemottagningen. Det är vanligt att det sjunker lite, eller stannar på samma nivå som tidigare. Om blodtrycket går upp kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition.

Fostret: Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen.

Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.

Mamma: Fortfarande är det så att jag mår toppen faktiskt!
Det enda är liksom min trötthet som känns konstant och att jag verkar få en del huvudvärk - vilket förståss är mindre kul. Jag hatar verkligen huvudvärk!

Annars känner jag mig ännu inte så gravid alls:) Känner lite bubbel i magen ibland men absolut inte ngt konstant ännu men det lär komma snart!!!

3 veckor kvar till RUL:)

Kommentarer
Postat av: Cissi

Härligt med små bubblet.. Saknar verkligen alla puffar och buffar

2012-03-15 @ 07:37:54
URL: http://cissiochkampenomlyxen.blogg.se/
Postat av: Mamma Evelina

Jag har köpt dom på din sko :)

2012-03-15 @ 08:45:25
URL: http://loon.blogg.se/
Postat av: PATRICIA - Wiljas Mamma & gravid med lillasyster.

Åh herregud! Snart är du halvvägs! Inte så lång tid kvar. Helt fantastiskt! Trodde inte man skulle kunna säga de så snart, men fan. Man längtar ändå! En gång till i livet vill jag nog uppleva denna resa du går igenom. Inte på ett tag, men i framtiden! så underbart..



Kramar <3

2012-03-15 @ 11:42:59
URL: http://mammasangel.blogg.se/
Postat av: IDA - Stockholms största skönhetsblogg

Missa inte att du just nu får chansen att sätta ihop din egen goodiebag med produkter från det omtalade och kända märket Elf cosmetics i min blogg. Once in a lifetime opportunity, endast i min blogg! :D



/ IDA - Stockholms största skönhetsblogg

http://flavoured.se

2012-03-15 @ 14:32:59
URL: http://FLAVOURED.se
Postat av: Annika - drömmen om 11 barn

Kul att du är med och tävlar om Ballerina fyllda cookies i min blogg. En vinnare utses på söndag och kontaktas genom blogg OCH mail! Imorgon publiceras grymma tävlingar - glöm inte att titta in då <3

2012-03-16 @ 00:04:19
URL: http://nilssonpettersson.blogg.se/
Postat av: moryn

Fort går det!

2012-03-16 @ 08:01:05
URL: http://moryn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0