Vecka 30!

Kroppen: Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.
De flesta föräldrar kommer nu att börja eller har redan påbörjat en föräldrakurs eller förlossningsförberedande kurs.

Barnet: Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.

 

Jag: Är ingen större förändring från förra veckan!

Det tungt nu vill jag lova men är nog lite mindre trött nu iaf dock kan jag sällan sova på natten för det blir så otroligt varmt i vår lya under nattetid och tyvär kan vi inte ha öppet för det kommer in MASSA mygg då:( 
Väntar o väntar på att få hem fläkten vi beställde förra veckan.....så man kan börja sova normala tider igen!

För övrigt har jag ju åkt på ÄNNU en förkylning, som ännu en gång satt sig i lungor/luftvägar men det är på väg att gå över redan för jag åt upp mina kåvepening som var kvar från öroninflammationen och tur är nog det för det va samma tjocka slem som sist. BLÄ!

 

Tanke - OM han kommer när Melina kom så är det BARA 6 veckor kvar AHHHHHH:) Längtar galet mycket! <3


Kommentarer
Postat av: Blivande 2barnsmamma till mina mulatter

tiden går ju snabbt inte alls långt kvar tills du föder :P2012-06-12 @ 19:10:02
URL: http://891213.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0