En annorlunda förlossningsberättelse!

Jag har inte övergett bloggen om ni trodde det!
Jag har bara varit upptagen på annat håll och det var ingen som kunde gissa med vad:)
Jag har haft äran att få vara med på Marias förlossning:)

Först började det med att jag åkte till Huddinge sjukhus i fredags då Marias värkar började men vi blev hemskickade, i tron om att något skulle hända under natten eller under lördagen så sov jag över både fredag och lördag men så hände det alltså inget mer än att hon hade värkar till och från så söndagmorgon åkte jag hem igen till min fina Melina:)

Måndag kväll åkte Maria in till sjukhuset igen fast hon fick domen att hon skulle få sova över där och så kom jag alltså dit tidigt tisdag eftermiddag då hon precis hade fått ett förlossningsrum!
Vi småpratade lite, spelade musik, checka in Tradera och Facebook lite granna mellan värkarna, ganska så trevligt alltså:)
Det var väldigt intressant att vara med på en förlossning där man själv inte genomgår värkar för då är man med lite mera på vad barnmorskorna faktiskt gör och säger!


Finaste Maria efter att hon fått Eda! :)

Eftersom Marias värkar inte hade gjort så mycket med själva livmodertappen så sattes det in en boll, som åkte ut igen efter en timme cirka, under den tiden tilltog värkarna och gjorde alltmer ont.
Efter att bollen kom ut fick hon dessutom prickat håll på hinnorna samt värkstimulerande dropp, eftersom jag själv fick det så vet jag hur satans ont man får av den, kring denna tiden först åkte lustgasen fram.
Jag försökte bara göra så mycket nytta som möjligt genom att massera den onda ryggen samt hålla koll på värkmätaren när den började stiga så att hon kunde andas in lustgasen i rättans tid för att göra så mycket nytta som möjligt.

På min egen förlossning tyckte jag att alla som sade åt mig att andas när jag hade värk var helt dumma i huvudet eftersom jag inte tyckte det hjälpte mig ett skit MEN när man står där och ser någon har ont så hittar man inte så mycket annat att säga än just ANDAS in, jag stod själv och gjorde andningsövningar samtidigt haha vilket kändes lite dumt kanske men Maria sade efteråt att det var ganska hjälpsamt så det är ju bra:)
Förutom det såg jag till att hon fick dricka i sig också!

Musiken hade vid det här laget glömts bort helt och nu var det bara att ta en värk i taget för det öppnades väldigt långsamt till en början och livmodertappen var verkligen "tapper" in i det sista. 
Värkstimulerande droppet höjdes flertalet gånger och till slut gjorde det så ont att Maria valde att få en EDA. 
Det var väldigt kämpigt fram tills dess att EDAn kickade in men sedan var det som en ny Maria, hon fick ställa sig upp och ta lite fika i form av Te och en bulle samt att hon kunde ringa Tom (pappan till barnet) och uppdatera honom lite. 
Plötsligt säger Maria att hon känner hur det trycker på och det kändes att det var lite väl snabbt för innan EDA var hon öppen 5 cm och det hade bara gått knappt en timme men riktigt nog var det dags att krysta snart.


Hej hej världen:)

Maria var helt fantastisk under hela förlossningsförloppet faktiskt, det var väldigt lite klagande och skrikande, faktiskt inget skrikande alls direkt. 
Och även när det var dags att krysta gjorde hon ett toppen jobb, det gick på bara ett par värkar, jag ringde upp Tom som fick höra precis vid sista värken och hur lilla Tiffany kom till världen och skrek för första gången.
Det var så fantastiskt att se ett litet liv komma ut och bara börja andas och hon var fantastiskt söt:)
Hon föddes 01.02 och vägde 3285 gram (jag hade gissat på 3200) och var 47 cm lång (lr kort hur man nu ser det)! :)
Mina tårar bara rann samtidigt som jag fotade en massa (som var mitt sekundära jobb under hela förlossningen så att Tom skulle kunna känna att han var med ändå) och grattade både Maria och Tom till en söt liten flicka!Självklart var Maria helt tagen av sin lilla flicka från första stund och det var helt fantastiskt att se de knyta an direkt:) 
Jag själv satt bara och tittade på de två nu och lade faktiskt inte märke så mycket till vad barnmorskorna gjorde alls nu.
Efter en stund fick vi födelsedagsfika, så som man brukar, det var otroligt gott att få i sig lite i magen:) 
Jag fick hålla lilla Tiffany medan Maria fikade, underbart var bara förnamnet!

Mamma + bebis somnade sedan gott i sängen och jag satt i en stol och slumrade lite jag med fram till klockan 08.00 på morgonen cirka då vi kom upp på BB där vi åt frukost tillsammans. 
Jag fotade såklart lilla Tiffany lite till också:)
Jag frågade Maria om hon var nöjd med förlossningen och det var hon absolut, det var över förväntan och det var så grymt bra att hon fick gå i mål då hon förra gången fick genomgå kejsarsnitt.
Alltså var jag själv också nöjd för mitt mål var att hon skulle vara nöjd och känna att det var rätt beslut att ha med mig som stöd på förlossningen.
Maria skulle åka hem senare samma dag då både hon och Tiffany hade det bra så jag åkte hem till Melina med en helt ny upplevelse i bagaget!

Sleeping beauty! <3

Fick många nya minnen och jag mindes min egen förlossning såklart också! 
Det var helt underbart att komma hem och krama om min fina tjej som snart blir 2 år gammal:) 
Och visst blev man lite sugen på en ny liten knodd när man ser lyckan och bebismyset, fast för min del får det vänta ett bra tag! 
Tur då att jag kan bebismysa med Tiffany:) hehe!


Bra kämpat tjejer<3


Välkommen till världen finaste Tiffany Junie Boima <3
Tack Maria för denna fina upplevelse! <3


Och förresten så var det någon annan som blev mamma utanför vårat fönster:)
Nämligen denna näbbiga mamman som ligger på sin unge! ;)

Kommentarer
Postat av: LoupGarou

Häftigt! Det är verkligen en upplevelse att vara med när ett liv kommer till världen, snart är det min tur att få vara det när det är dags för min söta syster yster =)

2011-06-02 @ 21:53:54
Postat av: Julclaude

Åh vilken sötnos, Grattis till Maria ^^

Och vad snällt av dig att vara med och hjälpa till =9

2011-06-03 @ 00:45:41
URL: http://vanissajulclaude.devote.se/
Postat av: mamma till min mulatt

gud va söööt

2011-06-03 @ 01:20:11
Postat av: Cissi

Åh vad häftigt att få vara med på andra sidan så att säga! Belv helt tårögd och än mer sugen på en till liten när jag läste ditt inlägg!

2011-06-03 @ 10:45:50
URL: http://cissiochkampenomlyxen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0