Inget att berätta

Har bara tagit det lugnt idag! Skönt det också ibland - eller ja ofta för mig då jag är grymt obekväm nu när allt känns så tungt, man blir flåsig, har ont i ryggen från morgon till kväll cirkussssss.....ja ni förstår säkert:) 
Så jag bjuder er på en bild idag! 
 
Min COOLA Melina <3 
Kläderna köpte hon igår för sitt presentkort från Yorda, solglasögonen har hon fått av mig, väskan fick hon av Maria och de i födelsedagspresent.....

BM + Bvc!

Idag var vi alltså iväg till barnmorskan (inte min vanliga utan en vikarie) och bvc för 3 års kontrollen!
Vi började med barnmorskan där allt såg bra ut, blodtrycket var fint, hjärtljuden fina och mitt blodsocker låg normalt denna gången så jag ska dit igen om cirka 2 veckor då jag ska ha hunnit iväg på ännu ett TUL.
 
Efter BM så träffade jag och Melina upp Yorda, som var med under graviditeten och förlossningen med Melina:) 
Melina fick till sin stora förtjusning ett paket, lera + verktyg och ett presentkort på HM:) 
Sedan åt vi lunch och pratade om allt som hänt senaste året......verkligen jättemysigt och Melina ville följa med henne hem efter:) Hehe....men det fick hon ju inte för hon hade ju bvc:)
 
Kontrollen gick bra, Melina fick bara beröm:) 
Hon tyckte att Melina har fina sociala förmågor och kunskaper som en 4 åring, det enda Melina inte ville samarbeta med var att berätta färgerna.....
Först hade hon fått titta på bilder och berätta vad det var och vad man gjorde med det, tex ett äpple, en boll, en mössa, en bil osv och det kunde hon ju minsann.
Sedan skulle hon titta på samma bilder och berätta färgen på sakerna och det tyckte Melina var DÖTRIST då eftersom hon redan tittat på de så hon svararade bara: det är bra. HAHA så den var hon inte med på! 
 
Vi var ju där för 2 månader sedan, då hon var 95 lång och vägde 14,2 kg, denna gången var hon 97!!!! lång och vägde 15,5 kg - faktiskt liiite över medel på vikten och lite mer över medel på längden.......hon växer verkligen fort under vår och sommar månaderna vår lilla tjej! 
 
Anyways sedan åkte vi mot Tumba och skulle träffa upp Ali, då gick vi in på HM och Melina valde ut kläder som hon köpte för sitt presentkort som hon fick av Yorda:) Hon valde SJÄLVKLART något med Hello Kitty - vad annars trodde ni? :) 
Bjuder på lite bilder från dagen sedan ska jag sova!
 
Här visar hon upp sina nya solbriller på vägen till Fittja:) 
 
Hon charmade någon kille på bussen att ge henne lite godis (efter att de suttit och gjort massa fula miner och skrattat åt varandra)......
 
I väntrummet på bvc!
 
Efter att hon var så duktig på bvc så fick hon välja en glass - HELLO KITTY haha och nog ser det ut som att hon njöt av den!?
 
Bussen på väg tillbaka mot Tumba så charmade hon till sig ett kex från en gammal gubbe! 
 
Här är tröjan hon valde med gråa leggings, sedan fick hon även ett par svarta leggings och 2 t-shirts i olika färger! Väldigt nöjd tjej:) Som här leker med leran hon fick......

Vår dag!!!

Ännu en dag är förbi!
Sedan drog Ali iväg med Melina för att lämna in lite papper på Försäkringskassan och så skulle han hämta ut mitt paket från Ica, det som jag vann från Apoteket MEN det fanns inte där tydligen så imorgon måste jag ringa och kolla upp det hela - mycket konstigt att få hem en avi att paketet finns att hämta på Ica och sen finns det inte där?
 
Under tiden Ali var iväg så hade jag lite ensamtid med datorn och en serie jag följer, varpå jag bäddade sängarna och diskade innan de kom hem igen.
Nu på kvällen lagade jag och Ali mat tillsammans, ja alltså jag fixade salladen, skalade potatis osv medan Ali faktiskt tillagade maten.....det blev hans underbara RIIIIIIIIIIIIIIIS, det var APLÄNGE sedan vi åt det så det var riktigt riktigt mumsigt.
Sedan kollade vi fotbollen såklart och nu ska vi sova snart.
 
Imorgon vankas det BM för min del 11.30.
Sedan ska jag träffa barnmorskestudenten som var med oss under graviditeten och förlossningen med Melina, hon är såklart färdig BM nu btw, ska bli riktigt kul att träffa henne igen det var länge sedan.
Efter det så har Melina 3 års kontroll på bvc + vaccin......spännade värre!
 
Melina inatt när jag vaknade för att kissa - haha hon har verkligen sin egen stil:)
 
Maten idag - MUMS MUMS.....det kanske inte ser så gott ut MEN det finns få saker som är så gott som Alis special ris:)

Ett par bilder...

Är bättre än ingen uppdatering alls? 
Jag är grymt trött nämligen....var iväg o handlade en sväng idag och FAKTISKT är jag småkrasslig igen plus att jag börjat känna av foglossning från helvete! Tur att det inte är så lång tid kvar.....
 
Magbild - ngt jag aldrig trodde jag skulle bjuda er på BUT HERE YOU GO - magen i vecka 31+2!
GIGANTISK. Jag vet;)
 
Melina var med mig och handlade - hon charma till sig ett par Hello Kitty solglasögon så hon var ju nöjd om man säger så:) 
Min fina tokfia <3

Spec Mödravården!

Allting ser jättefint ut med lillebror och därför kommer jag inte behöva åka till de igen DOCK så måste jag göra ännu en glukosbelastning då blodsockret låg lite högt igen denna gången.....
Risk för graviditetsdiabetes med andra ord, det får vi ju se när jag gör testet som jag ju egentligen helst hade sluppit göra igen men men ALLT för att lillen ska ha det så bra som möjligt.
Samt för min egen skull också ju, så jag kan få medicin om det nu behövs!!!
Vart grymt trött och grinig när vi väl kom hem idag så jag har sovit hela kvällen, vilket jag hade kunnat fortsätta göra också men lilla fröken Melina kunde inte sova mer för stunden så nu är vi uppe en stund och hoppas på att hon ska bli trött igen.
 
Melina på vägen hem från Huddinge idag - hon var glad som ni ser:)
 
Fick lite goda nyheter ändå.....
Jag har varit med i badbollsjakten inne på http://www.barnsemester.se och sökt om att få bli testfamilj på Skansen och fick idag mail om att vi är en av vinnarna och kommer alltså få hem fribiljetter för att kunna gå på Skansen - perfekt när mamma och de kommer upp för de ville ju gå på Skansen med Melina:) Något jag tror hon kommer uppskatta väldans mycket!
Har haft flyt nu på senaste i de få tävlingar jag anmält mig på faktiskt, kanske borde tävla lite mer igen om orken faller in;) 
Fick även hem ett paket med Tucs minis från Buzzador så det har jag redan delat ut lite till grannarna och de var perfekta som snacks till Melina fast hon gillade inte de med ostsmak.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vecka 32!

Kroppen: Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.
I vissa landsting görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.
 
Jag: Ärligt talat så är det ingen direkt skillnad från förra veckan! 
Läget är detsamma, han trycker på neråt, det är tungt och jag är trött.....same old same old alltså! :)
Nu är det nedräkning dock, mest av allt till att han ska komma men även till att vi får besök från Danmark om exakt 3 veckor.....och hoppet är ju att han ska komma EFTER de har kommit och INNAN de åker hem igen men vi får ju se hur det går! 
Idag ska jag iväg till specialist mödravården, får se vad de har att säga denna gången, sist hade de inte mycket alls att säga ju men inför denna gången har jag ju lämnat blodprover. 
Sedan på torsdag har jag BM, min egen har dock semester så det blir en annan denna gången och antagligen nästa gång också! 

Gårdagens Ali!

Glömde ju visa bild på Ali från gårdagens kalas! 
Riktigt stilig man har jag:)
 

3årskalaset!

Nu har vi firat Melina ordentligt:)
Dagen började tidigt med att färdigställa maten, pynta och göra oss klara för kalas.
Det tog sin lilla tid men det vart faktiskt fint när allt var klart, Ali gjorde mesta av jobbet utom just delar av maten och pyntningen! 
När han sedan grillade duschade jag och Melina, så hon kunde få på sig kalaskläderna, vi var precis klara när de första gästerna kom.
Melina blev så glad när alla kom men blev sedan ganska blyg ett tag, dock tror jag mer att hon var rätt trött då men att hon sedan kom igång ordentligt.
Alla åt gott av maten (som verkade gå hem), Melina älskade alla paket och när Benji kom så såg vi inte röken av henne.
Dagen var väldigt lyckad på alla sätt och vis, Melina njöt verkligen så vi är självklart mer än nöjda! 
SUPERTACK till ALLA som kom och förgyllade både Melinas och våran dag <3
 
Min potatissallad som jag gjorde efter att ha sett den på bild inne hos FrökenM. SUPERGOD.
 
Grönsallad hör också till, sedan serverades grillspett av 2 olika slag - kyckling och nötkött varvat med lite grönsaker samt köttbitar som jag hade marinerat över natten, Alis berömda ris fanns också (dock inte så gott som det brukar vara då han va lite stressad när han gjorde det) + korv med bröd till barnen.
Följt av tårtan.
 
"Barnbordet" som var det enda bordet jag fotade, glömde det andra när det var klart där....sorry!
 
Tårtan när den var fin!!!
 
Äntligen redo för sitt kalas:)
 
Förväntansfull tjej som ÄLSKADE sin outfit <3
 
Första gästen kom tidigt:)
 
När hon blåste ut ljuset på tårtan - som ni ser så ser tårtan inte likadan ut längre här....hmm undrar varför? LOL
 
Somnade gott hos pappa efter den långa roliga dagen <3
 
Detta är bilderna från min mobilkamera, finns några på kameran också bland annat på en del av gästerna men ni får nöja er med dessa så länge! 
Återigen tack till alla som kom - det uppskattade vi väldans mycket ska ni veta! 
 
Vi älskar dig för evigt och alltid vår lilla solstråle Melina <3

Lååånga dag!

Vi har inte firat midsommar - vi har förberett kalas istället!
Ali fick jobbet att hämta tårtan, det skulle han aldrig ha haft men men.....what to do!
Sedan har vi plockat, förberett maten osv osv i all oändlighet.
En lång dag blev det och nu ska vi sova för vi måste upp och fixa det sista imorgon, det sista med maten, dukningen och finputsningen av städningen! 
Hoppas att ALLA som kommer ska gilla maten och ha det trevligt men mest av allt hoppas jag det blir en TOPPEN dag för Melina! <3

Ursäkta....

Ni får ursäkta mig att det blir kass uppdatering fram till iaf lördagkväll, eventuellt söndag!
Det är tvättstugan hela dagen idag mellan 12-21 cirkusssssssss, massa massa tvätt och jag vill ha klart allting inför lördag så jag bokade 2 tider idag!
Imorgon är det små städa det sista, förbereda mat i form av marinera kött, fixa potatissalladen osv + Ali ska hämta tårtan.
Och så på lördag är det ÄNTLIGEN dags att fira Melina:) Då måste vi vakna i tid, fixa det sista med maten, fixa borden, pynta och blåsa ballonger osv osv + fixa oss själva fina innan klockan slår 14.00....
Så som ni ser så hamnar bloggen väldigt långt ner på priolistan, det känns mycket viktigare att Melina ska få ett fint kalas:) 
 
Anledningen? Första året så var hon sjuk och hennes kalas blev inställt då plus då var hon ju så liten att hon ändå inte förstod något sådant. Förra året så blev hon firad av familjen i Danmark vilket var ROLIGT - MEN hennes pappa var ju i Ghana och hon saknade ju honom MASSOR och nu efter det här året som hon har haft så kände vi bara att hon MÅSTE få bli firad ordentligt och ha en dag som är BARA OM HENNE....hon ser grymt mycket fram emot det dessutom för i år förstår hon mycket väl vad det innebär med tårta och presenter osv:) 
Fast mest av allt är hon lycklig för ALLA som ska komma och träffa henne på en och samma gång, det är ju inte varje dag man får träffa alla man gillar på en och samma dag! 
 
Jag lovar dock ett inlägg om helgens festligheter när lugnet lägger sig igen med bilder och allt vad det innebär:) 
Ha det gott till dess och GLAD MIDSOMMAR FOLKENS! 
 
Förra årets kalastjej! <3

Födelsedagstjejen!

Så här ser man ut när man fyller 3 år!!!!
 

Fejk leende för kamerans skull haha:)
 
 
Riktigt glad tjej:) 
 
Vi har varit iväg och införskaffat det mesta inför lördagens kalas, det tog sin lilla tid och dyrt blev det också för den delen men det är det ju värt såklart:)
Nu är vi hemma igen, jag med världens ryggont och Melina är lagom trött! 
Förresten var NI bloggläsare sämst på att gratta min lilla tjej, bara en enda som grattade (tack för det Alfva)!!!!
Nu ska vi landa lite......

Idag för 3 år sedan....

Födde jag världens mest underbara och fina lilla tjej - en tjej som ändrade hela mitt liv och fångade hela min själ och mitt hjärta!

Jag slutar aldrig förundras över hennes personlighet som utvecklas mer och mer för var dag, hur genomsnäll och kärleksfull hon är, hur busig hon är, hur klok hon är, våghalsig och envisare än åsnan.....hon har så många egenskaper redan och fler blir de.
Tiden har verkligen bara runnit iväg.....det känns som igår hon var en liten bebis men idag blir hon hela 3 år gammal min lillstora tjej! 
 
Stort grattis på din dag Melina, mamma och pappa älskar dig oändligt mycket, inte bara vi utan ALLA som träffat dig:) <3
 
 

TUL 2.

Idag har vi varit iväg på TUL nr 2 i ordningen!
Eller vi och vi kanske jag inte ska säga för Melina var med min pappa som var snäll och ställde upp IGEN eftersom man inte får ha barn med sig in på ultraljudet. 
Hon älskar ju sin morfar så det är perfekt.
 
Hur som haver, denna gången låg han lite närmre den övre delen av kurvan som innebär stor bebis, han låg liksom mitt emellan medel och stor, så det blir ett till TUL om några veckor.
Fick iaf veta att han ligger med huvudet neråt, vilket jag misstänkte redan eftersom det känns lite annorlunda nu men man vet ju aldrig helt säkert. Han är inte fixerad så han kan ju vända sig igen men hoppas han stannar där han är nu! :)
 
När vi kom hem så somnade Melina ganska direkt, så jag tänkte att jag kan ju inte vara sämre så jag somnade jag med:) Himla skönt måste jag säga:)
 
Fick även mail från apoteket om att jag vunnit ett av 3 st babykit i deras FBtävling som de hade för några dagar sedan, så ett paket är på väg till mig med grejer till lille N. :) 
Alltid lika kul när man vinner något! 
 
 
 

Ännu ett bra tävlingstips!

Tävla om en valfri väska från Skip Hop!

Jag tävlar om valfri väska från Skip Hop värd upp till 1199 kr!
Tävla du också på DarlingExpress blogg  ->Länk<-


Ni vet ju att jag har en tävlingsblogg MEN när det gäller RIKTIGT bra vinster så är det värt att tipsa om här tycker jag - därför får ni ännu ett tävlingstips även om jag HOPPAS att bli den som vinner:) 


Nu är vi redo!

Nu är vi nästan helt redo för vårt lilla pyre i magen:)
Idag har vi nämligen monterat upp spjällsängen - åh så man längtar när man ser det är klart....då vill man ju bara föda typ NU och se sin lilla älskling ligga där! 

Melina var helt till sig och skulle hjälpa, så fin hon är min tjej - hon kommer helt klart bli världens bästa storasyster <3



 Sängen som väntar på "inflytt" :)



 Melina när hon sov middag idag - haha jag älskar hennes stil när hon sover:)


Inget att berätta

Har bara tagit det lugnt idag! Skönt det också ibland - eller ja ofta för mig då jag är grymt obekväm nu när allt känns så tungt, man blir flåsig, har ont i ryggen från morgon till kväll cirkussssss.....ja ni förstår säkert:) 
Så jag bjuder er på en bild idag! 
 
Min COOLA Melina <3 
Kläderna köpte hon igår för sitt presentkort från Yorda, solglasögonen har hon fått av mig, väskan fick hon av Maria och de i födelsedagspresent.....

BM + Bvc!

Idag var vi alltså iväg till barnmorskan (inte min vanliga utan en vikarie) och bvc för 3 års kontrollen!
Vi började med barnmorskan där allt såg bra ut, blodtrycket var fint, hjärtljuden fina och mitt blodsocker låg normalt denna gången så jag ska dit igen om cirka 2 veckor då jag ska ha hunnit iväg på ännu ett TUL.
 
Efter BM så träffade jag och Melina upp Yorda, som var med under graviditeten och förlossningen med Melina:) 
Melina fick till sin stora förtjusning ett paket, lera + verktyg och ett presentkort på HM:) 
Sedan åt vi lunch och pratade om allt som hänt senaste året......verkligen jättemysigt och Melina ville följa med henne hem efter:) Hehe....men det fick hon ju inte för hon hade ju bvc:)
 
Kontrollen gick bra, Melina fick bara beröm:) 
Hon tyckte att Melina har fina sociala förmågor och kunskaper som en 4 åring, det enda Melina inte ville samarbeta med var att berätta färgerna.....
Först hade hon fått titta på bilder och berätta vad det var och vad man gjorde med det, tex ett äpple, en boll, en mössa, en bil osv och det kunde hon ju minsann.
Sedan skulle hon titta på samma bilder och berätta färgen på sakerna och det tyckte Melina var DÖTRIST då eftersom hon redan tittat på de så hon svararade bara: det är bra. HAHA så den var hon inte med på! 
 
Vi var ju där för 2 månader sedan, då hon var 95 lång och vägde 14,2 kg, denna gången var hon 97!!!! lång och vägde 15,5 kg - faktiskt liiite över medel på vikten och lite mer över medel på längden.......hon växer verkligen fort under vår och sommar månaderna vår lilla tjej! 
 
Anyways sedan åkte vi mot Tumba och skulle träffa upp Ali, då gick vi in på HM och Melina valde ut kläder som hon köpte för sitt presentkort som hon fick av Yorda:) Hon valde SJÄLVKLART något med Hello Kitty - vad annars trodde ni? :) 
Bjuder på lite bilder från dagen sedan ska jag sova!
 
Här visar hon upp sina nya solbriller på vägen till Fittja:) 
 
Hon charmade någon kille på bussen att ge henne lite godis (efter att de suttit och gjort massa fula miner och skrattat åt varandra)......
 
I väntrummet på bvc!
 
Efter att hon var så duktig på bvc så fick hon välja en glass - HELLO KITTY haha och nog ser det ut som att hon njöt av den!?
 
Bussen på väg tillbaka mot Tumba så charmade hon till sig ett kex från en gammal gubbe! 
 
Här är tröjan hon valde med gråa leggings, sedan fick hon även ett par svarta leggings och 2 t-shirts i olika färger! Väldigt nöjd tjej:) Som här leker med leran hon fick......

Vår dag!!!

Ännu en dag är förbi!
Sedan drog Ali iväg med Melina för att lämna in lite papper på Försäkringskassan och så skulle han hämta ut mitt paket från Ica, det som jag vann från Apoteket MEN det fanns inte där tydligen så imorgon måste jag ringa och kolla upp det hela - mycket konstigt att få hem en avi att paketet finns att hämta på Ica och sen finns det inte där?
 
Under tiden Ali var iväg så hade jag lite ensamtid med datorn och en serie jag följer, varpå jag bäddade sängarna och diskade innan de kom hem igen.
Nu på kvällen lagade jag och Ali mat tillsammans, ja alltså jag fixade salladen, skalade potatis osv medan Ali faktiskt tillagade maten.....det blev hans underbara RIIIIIIIIIIIIIIIS, det var APLÄNGE sedan vi åt det så det var riktigt riktigt mumsigt.
Sedan kollade vi fotbollen såklart och nu ska vi sova snart.
 
Imorgon vankas det BM för min del 11.30.
Sedan ska jag träffa barnmorskestudenten som var med oss under graviditeten och förlossningen med Melina, hon är såklart färdig BM nu btw, ska bli riktigt kul att träffa henne igen det var länge sedan.
Efter det så har Melina 3 års kontroll på bvc + vaccin......spännade värre!
 
Melina inatt när jag vaknade för att kissa - haha hon har verkligen sin egen stil:)
 
Maten idag - MUMS MUMS.....det kanske inte ser så gott ut MEN det finns få saker som är så gott som Alis special ris:)

Ett par bilder...

Är bättre än ingen uppdatering alls? 
Jag är grymt trött nämligen....var iväg o handlade en sväng idag och FAKTISKT är jag småkrasslig igen plus att jag börjat känna av foglossning från helvete! Tur att det inte är så lång tid kvar.....
 
Magbild - ngt jag aldrig trodde jag skulle bjuda er på BUT HERE YOU GO - magen i vecka 31+2!
GIGANTISK. Jag vet;)
 
Melina var med mig och handlade - hon charma till sig ett par Hello Kitty solglasögon så hon var ju nöjd om man säger så:) 
Min fina tokfia <3

Spec Mödravården!

Allting ser jättefint ut med lillebror och därför kommer jag inte behöva åka till de igen DOCK så måste jag göra ännu en glukosbelastning då blodsockret låg lite högt igen denna gången.....
Risk för graviditetsdiabetes med andra ord, det får vi ju se när jag gör testet som jag ju egentligen helst hade sluppit göra igen men men ALLT för att lillen ska ha det så bra som möjligt.
Samt för min egen skull också ju, så jag kan få medicin om det nu behövs!!!
Vart grymt trött och grinig när vi väl kom hem idag så jag har sovit hela kvällen, vilket jag hade kunnat fortsätta göra också men lilla fröken Melina kunde inte sova mer för stunden så nu är vi uppe en stund och hoppas på att hon ska bli trött igen.
 
Melina på vägen hem från Huddinge idag - hon var glad som ni ser:)
 
Fick lite goda nyheter ändå.....
Jag har varit med i badbollsjakten inne på http://www.barnsemester.se och sökt om att få bli testfamilj på Skansen och fick idag mail om att vi är en av vinnarna och kommer alltså få hem fribiljetter för att kunna gå på Skansen - perfekt när mamma och de kommer upp för de ville ju gå på Skansen med Melina:) Något jag tror hon kommer uppskatta väldans mycket!
Har haft flyt nu på senaste i de få tävlingar jag anmält mig på faktiskt, kanske borde tävla lite mer igen om orken faller in;) 
Fick även hem ett paket med Tucs minis från Buzzador så det har jag redan delat ut lite till grannarna och de var perfekta som snacks till Melina fast hon gillade inte de med ostsmak.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vecka 32!

Kroppen: Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.
I vissa landsting görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.
 
Jag: Ärligt talat så är det ingen direkt skillnad från förra veckan! 
Läget är detsamma, han trycker på neråt, det är tungt och jag är trött.....same old same old alltså! :)
Nu är det nedräkning dock, mest av allt till att han ska komma men även till att vi får besök från Danmark om exakt 3 veckor.....och hoppet är ju att han ska komma EFTER de har kommit och INNAN de åker hem igen men vi får ju se hur det går! 
Idag ska jag iväg till specialist mödravården, får se vad de har att säga denna gången, sist hade de inte mycket alls att säga ju men inför denna gången har jag ju lämnat blodprover. 
Sedan på torsdag har jag BM, min egen har dock semester så det blir en annan denna gången och antagligen nästa gång också! 

Gårdagens Ali!

Glömde ju visa bild på Ali från gårdagens kalas! 
Riktigt stilig man har jag:)
 

3årskalaset!

Nu har vi firat Melina ordentligt:)
Dagen började tidigt med att färdigställa maten, pynta och göra oss klara för kalas.
Det tog sin lilla tid men det vart faktiskt fint när allt var klart, Ali gjorde mesta av jobbet utom just delar av maten och pyntningen! 
När han sedan grillade duschade jag och Melina, så hon kunde få på sig kalaskläderna, vi var precis klara när de första gästerna kom.
Melina blev så glad när alla kom men blev sedan ganska blyg ett tag, dock tror jag mer att hon var rätt trött då men att hon sedan kom igång ordentligt.
Alla åt gott av maten (som verkade gå hem), Melina älskade alla paket och när Benji kom så såg vi inte röken av henne.
Dagen var väldigt lyckad på alla sätt och vis, Melina njöt verkligen så vi är självklart mer än nöjda! 
SUPERTACK till ALLA som kom och förgyllade både Melinas och våran dag <3
 
Min potatissallad som jag gjorde efter att ha sett den på bild inne hos FrökenM. SUPERGOD.
 
Grönsallad hör också till, sedan serverades grillspett av 2 olika slag - kyckling och nötkött varvat med lite grönsaker samt köttbitar som jag hade marinerat över natten, Alis berömda ris fanns också (dock inte så gott som det brukar vara då han va lite stressad när han gjorde det) + korv med bröd till barnen.
Följt av tårtan.
 
"Barnbordet" som var det enda bordet jag fotade, glömde det andra när det var klart där....sorry!
 
Tårtan när den var fin!!!
 
Äntligen redo för sitt kalas:)
 
Förväntansfull tjej som ÄLSKADE sin outfit <3
 
Första gästen kom tidigt:)
 
När hon blåste ut ljuset på tårtan - som ni ser så ser tårtan inte likadan ut längre här....hmm undrar varför? LOL
 
Somnade gott hos pappa efter den långa roliga dagen <3
 
Detta är bilderna från min mobilkamera, finns några på kameran också bland annat på en del av gästerna men ni får nöja er med dessa så länge! 
Återigen tack till alla som kom - det uppskattade vi väldans mycket ska ni veta! 
 
Vi älskar dig för evigt och alltid vår lilla solstråle Melina <3

Lååånga dag!

Vi har inte firat midsommar - vi har förberett kalas istället!
Ali fick jobbet att hämta tårtan, det skulle han aldrig ha haft men men.....what to do!
Sedan har vi plockat, förberett maten osv osv i all oändlighet.
En lång dag blev det och nu ska vi sova för vi måste upp och fixa det sista imorgon, det sista med maten, dukningen och finputsningen av städningen! 
Hoppas att ALLA som kommer ska gilla maten och ha det trevligt men mest av allt hoppas jag det blir en TOPPEN dag för Melina! <3

Ursäkta....

Ni får ursäkta mig att det blir kass uppdatering fram till iaf lördagkväll, eventuellt söndag!
Det är tvättstugan hela dagen idag mellan 12-21 cirkusssssssss, massa massa tvätt och jag vill ha klart allting inför lördag så jag bokade 2 tider idag!
Imorgon är det små städa det sista, förbereda mat i form av marinera kött, fixa potatissalladen osv + Ali ska hämta tårtan.
Och så på lördag är det ÄNTLIGEN dags att fira Melina:) Då måste vi vakna i tid, fixa det sista med maten, fixa borden, pynta och blåsa ballonger osv osv + fixa oss själva fina innan klockan slår 14.00....
Så som ni ser så hamnar bloggen väldigt långt ner på priolistan, det känns mycket viktigare att Melina ska få ett fint kalas:) 
 
Anledningen? Första året så var hon sjuk och hennes kalas blev inställt då plus då var hon ju så liten att hon ändå inte förstod något sådant. Förra året så blev hon firad av familjen i Danmark vilket var ROLIGT - MEN hennes pappa var ju i Ghana och hon saknade ju honom MASSOR och nu efter det här året som hon har haft så kände vi bara att hon MÅSTE få bli firad ordentligt och ha en dag som är BARA OM HENNE....hon ser grymt mycket fram emot det dessutom för i år förstår hon mycket väl vad det innebär med tårta och presenter osv:) 
Fast mest av allt är hon lycklig för ALLA som ska komma och träffa henne på en och samma gång, det är ju inte varje dag man får träffa alla man gillar på en och samma dag! 
 
Jag lovar dock ett inlägg om helgens festligheter när lugnet lägger sig igen med bilder och allt vad det innebär:) 
Ha det gott till dess och GLAD MIDSOMMAR FOLKENS! 
 
Förra årets kalastjej! <3

Födelsedagstjejen!

Så här ser man ut när man fyller 3 år!!!!
 

Fejk leende för kamerans skull haha:)
 
 
Riktigt glad tjej:) 
 
Vi har varit iväg och införskaffat det mesta inför lördagens kalas, det tog sin lilla tid och dyrt blev det också för den delen men det är det ju värt såklart:)
Nu är vi hemma igen, jag med världens ryggont och Melina är lagom trött! 
Förresten var NI bloggläsare sämst på att gratta min lilla tjej, bara en enda som grattade (tack för det Alfva)!!!!
Nu ska vi landa lite......

Idag för 3 år sedan....

Födde jag världens mest underbara och fina lilla tjej - en tjej som ändrade hela mitt liv och fångade hela min själ och mitt hjärta!

Jag slutar aldrig förundras över hennes personlighet som utvecklas mer och mer för var dag, hur genomsnäll och kärleksfull hon är, hur busig hon är, hur klok hon är, våghalsig och envisare än åsnan.....hon har så många egenskaper redan och fler blir de.
Tiden har verkligen bara runnit iväg.....det känns som igår hon var en liten bebis men idag blir hon hela 3 år gammal min lillstora tjej! 
 
Stort grattis på din dag Melina, mamma och pappa älskar dig oändligt mycket, inte bara vi utan ALLA som träffat dig:) <3
 
 

TUL 2.

Idag har vi varit iväg på TUL nr 2 i ordningen!
Eller vi och vi kanske jag inte ska säga för Melina var med min pappa som var snäll och ställde upp IGEN eftersom man inte får ha barn med sig in på ultraljudet. 
Hon älskar ju sin morfar så det är perfekt.
 
Hur som haver, denna gången låg han lite närmre den övre delen av kurvan som innebär stor bebis, han låg liksom mitt emellan medel och stor, så det blir ett till TUL om några veckor.
Fick iaf veta att han ligger med huvudet neråt, vilket jag misstänkte redan eftersom det känns lite annorlunda nu men man vet ju aldrig helt säkert. Han är inte fixerad så han kan ju vända sig igen men hoppas han stannar där han är nu! :)
 
När vi kom hem så somnade Melina ganska direkt, så jag tänkte att jag kan ju inte vara sämre så jag somnade jag med:) Himla skönt måste jag säga:)
 
Fick även mail från apoteket om att jag vunnit ett av 3 st babykit i deras FBtävling som de hade för några dagar sedan, så ett paket är på väg till mig med grejer till lille N. :) 
Alltid lika kul när man vinner något! 
 
 
 

Ännu ett bra tävlingstips!

Tävla om en valfri väska från Skip Hop!

Jag tävlar om valfri väska från Skip Hop värd upp till 1199 kr!
Tävla du också på DarlingExpress blogg  ->Länk<-


Ni vet ju att jag har en tävlingsblogg MEN när det gäller RIKTIGT bra vinster så är det värt att tipsa om här tycker jag - därför får ni ännu ett tävlingstips även om jag HOPPAS att bli den som vinner:) 


Nu är vi redo!

Nu är vi nästan helt redo för vårt lilla pyre i magen:)
Idag har vi nämligen monterat upp spjällsängen - åh så man längtar när man ser det är klart....då vill man ju bara föda typ NU och se sin lilla älskling ligga där! 

Melina var helt till sig och skulle hjälpa, så fin hon är min tjej - hon kommer helt klart bli världens bästa storasyster <3



 Sängen som väntar på "inflytt" :)



 Melina när hon sov middag idag - haha jag älskar hennes stil när hon sover:)


Dagens Melina!




 Dagens busiga lilla Melina som jag älskar så GRYMT mycket även om hon verkligen kan konsten att          driva mig till vansinne ibland:) 

Tävla hos Malin!


Jag testar lyckan i ännu en tävling - så där lagom till Melinas 3 årsdag:) 
Gå in och tävla ni med på  http://www.finest.se/userBlog/entry.php?uid=147&beid=2142634 så kanske det blir någon av er som vinner:)

Vecka 31!

Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker.
Om du har extra tungt arbete kan du ha rätt till gravidpenning (tidigare havandeskapspenning) från och med nu. Du ansöker om gravidpenning hos försäkringskassan. 

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.

Jag: Åh hörni jag är grymt trött hela tiden, känner mig bara TUNG o trött. Har världens kortaste stubin just nu så det är riktigt hemskt.
Kan verkligen brusa upp av minsta lilla för att sedan ångra mig sekunden efter.
Annars är det ingen skillnad mot förra veckan......
Denna veckan är det fullt upp inför lördagens födelsedagskalas för Melina + TUL på tisdag, så lär ju inte bli mindre trött men Melina är VÄRD att få en fin dag:) Hon är himla underbar, kommer och kramar mig jättemkt, klappar och berättar hela tiden hur mycket hon älskar mig och hur fin jag är:)
En dag, på eftermiddagen så låg Melina faktiskt och klappade mig i ansiktet samtidigt som hon sjöng lite tyst: Du är fin mamma, så fin o söt om o om igen. SÅ HIMLA SÖT och jag somnade gott haha:) MITT HÄRTA <3


Framsteg!

Både i graviditeten och med Melina! :) 
Har nämligen gått 75 procent av hela min graviditet nu, vilket innebär att det bara är 70 dagar kvar till BF och eventuellt ännu mindre!!! 
Det känns UNDERBART för jag känner mig ganska klar med att vara gravid nu även om det har varit en förhållandevis enkel graviditet men jag är bara trött på att vara konstant sjuk och trött,
Hur som helst, han får stanna därinne iaf 30-40 dagar till:)

Melina har varit blöjfri på dagtid nu i några dagar och det har gått fantastiskt bra, så vågar nog säga att hon klarar av att vara blöjfri på dagtid nu så det kommer gå åt MKT mindre blöjor. 
Hon sover också i sin egen säng varje natt nu, utom den natten vi var på sjukhuset, så det märks helt klart att våran tjej är stor nu:) Hela 3 år på onsdag <3 Bara nappen kvar att bli av med sedan! 

Nu ska jag sova - ville bara dela med mig:) 



Städlördag!

Imorse klockan 07 cirka fick vi ett ryck och började STORSTÄDA!
Då snackar vi torka ur och rensa kylskåpet, ordning och reda i alla skåp, damma, dammsuga, moppa, vädra, bädda och ja HELA KÖRET. 
Sedan gick vi och lade oss igen haha och det var så härligt att vakna till ett fint och rent hem:) 
Nu har jag precis blivit klar med maten samt disken som blev då, vill försöka hålla det rent till Melinas kalas nu alltså att vi bara behöver hålla efter för jag har rätt mycket att stå i ändå och Ali har ju sin kurs i veckan förutom onsdag då vi ska handla allt inför kalaset! 

På tisdag ska jag på tillväxtultraljud igen, även för att se hur bebis ligger därinne....han har ju tid på sig ännu att vända sig neråt men de vill ju ha koll vilket är bra:) 
Nä, nu ska jag äta lite! 


Akuten och hem igen!

Det bestod våran natt av!
Vi hade alla gått och lagt oss för att sova när Melina vaknade och grät vilket hon sällan gör när hon väl somnat så jag gick för att titta till henne och finner då att hon ligger och kliar sig som en galning så jag tittar och får se att hon är röd överallt med små knottror och röda svullnader - verkligen ÖVERALLT hon till och med kliade sig i hårbotten.
Hon var svullen på båda öron, runt halsen och lite pluffsig runt ögonen också. 

Jag ringde vårdguiden och de sade att vi måste åka in med henne, så vi började ringa runt lite för att få skjuts då det ju inte går några bussar mitt i natten här och efter mycket om o men så kom vi dit.
Det hade lagt sig ganska mycket redan när vi kom fram och hon kliade sig inte alls längre då heller. Samt att hon var sig själv i övrigt, om än övertrött så hon var som en duracellkanin haha.
Vi fick hjälp nästan direkt och de tyckte det var nässelutslag, en reaktion på antingen en allergi eller något virus/infektion men de var inte säkra på vilket.
Medicin fick hon hur som helst, vi fick även med oss hem lite, efter det var vi kvar en timme för att se att medicinen hade värkan.

Vi var hemma igen vid klockan 07.00 cirka - helt slut om jag ens behöver säga det? 
Melina sover, Ali chillar och jag har ätit lite frukost men nu ska vi också sova.
Min mage är helt hård, säkerligen av stressen.

Godnatt:)


 Melina tidigare idag!

 På akuten!

 När vi väntade på skjuts hem, bara en kort stund innan hon somnade i mina armar <3

 


2012-06-13

Kom på inte på någon bättre rubrik:)
Har inte så mycket att skriva faktiskt utan skulle mest bara lägga in ett par bilder!
Sedan ska jag ta itu med diskberget + vila lite efter det!
Ikväll blir det matcher, håller på DANMARK såklart:)



Barnmorskan!

Idag var jag iväg till barnmorskan igen!
Trivs verkligen med henne så det är nästan ett nöje att åka dit även om hon sticker hål i mig o sådant:)
På vägen dit var allt frid och fröjd med Melina. Mindre kul var det dock att det började ÖSA ner regn + blixter och dunder.

Blodtryck: 130/80
HB: 107
Vikt: +2 denna gången faktiskt men ligger fortfarande på minus sedan inskrivning så det är helt ok.
Socker: 9 vilket var lite väl högt men hade faktiskt inte ätit något på morgonen, bara druckit vatten och så blev det att jag åt några godisar ur Melinas påse på vägen dit.

Om sockret är högt igen nästa gång, om två veckor, så måste jag göra glukosbelastningen igen men troligtvis så är det normalt igen då, man ska ju faktiskt inte äta godis på tom mage precis innan man ska kolla sitt blodsocker:)
Hjärtljuden från lilleman var också fina även om hon inte berättade exakt vad de låg på, det gör hon nästan aldrig när det gäller honom så är det bara att allt är fint:) 

På vägen hem var Melina en mardröm ärligt talat. INGET passade. Övertrött. Skrikig. Trotsig. Sprang åt alla håll utom dit vi skulle. 
Väl hemma eskalerade det till ett riktigt sammanbrott både från hennes och min sida, till slut somnade hon av utmattning och jag kunde andas ut igen.
Det är SÄLLAN sånt här händer men ärligt talat är det ju inte mindre jobbigt när det händer, särskilt inte när man redan är trött och sliten pga graviditeten.
Nåja, på kvällen var hon sig själv igen, alltså en glad busig tjej:)

För övrigt så har vi fixat en babysitter + babygym nu och lagt in beställning om spjällsängen = Ganska klara inför ankomsten med andra ord. Bortsett från lite småplock så som någon flaska, lite blöjor, lite "bad" grejer så som olja, duschtvål och lotion samt en badcape kanske man borde ha också. 
Känns skönt iaf att allt stort är KLART för det är trotts allt inte länge kvar nu även om det känns som lång tid just nu! 
Snart börjar det bli dags att packa den berömda väskan också haha....<3





Vecka 30!

Kroppen: Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.
De flesta föräldrar kommer nu att börja eller har redan påbörjat en föräldrakurs eller förlossningsförberedande kurs.

Barnet: Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.

 

Jag: Är ingen större förändring från förra veckan!

Det tungt nu vill jag lova men är nog lite mindre trött nu iaf dock kan jag sällan sova på natten för det blir så otroligt varmt i vår lya under nattetid och tyvär kan vi inte ha öppet för det kommer in MASSA mygg då:( 
Väntar o väntar på att få hem fläkten vi beställde förra veckan.....så man kan börja sova normala tider igen!

För övrigt har jag ju åkt på ÄNNU en förkylning, som ännu en gång satt sig i lungor/luftvägar men det är på väg att gå över redan för jag åt upp mina kåvepening som var kvar från öroninflammationen och tur är nog det för det va samma tjocka slem som sist. BLÄ!

 

Tanke - OM han kommer när Melina kom så är det BARA 6 veckor kvar AHHHHHH:) Längtar galet mycket! <3


Betsson!

Fotbolls EM är igång - det har ni väl inte missat?
Känner ni att ni har koll på vad som kommer hända så kan ni ju satsa på oddset på Betsson! 
Finns många kronor att vinna för den kunnige och det är mycket enkelt måste jag säga.

Är ni inte sugna på fotboll? Ja, då finns det såklart massa annat roligt att testa på eller vad sägs om Casino, Live Casino, Poker, Bingo och skraplotter?
Finns något för varje plånbok och smak!



Själv är jag nog en casino tjej och på Betsson har de nog det bästa casino man kan tänka sig.
Det är lättnavigerat, lätt att använda samt att det finns stor variation på spel.
Jag har testat på lite även om jag inte är den stora gamblern efter att jag fått barn, ibland är det dock underbart med lite spänning och man vet ju aldrig när en storvinst kan "komma".

Om ni vill ha lite spänning i livet eller satsa ett par kronor på Sverige i EM så in och kika med er, det är superenkelt att bli medlem och det tar inte mer än 2 minuter innan ni kan vara igång.
Berätta gärna för mig hur det gick!

Lycka till :)

Liiite fusk!

Jag hade kåvepenin tabletter kvar sedan öroninflammationen så när jag kände att förkylningen var ett faktum så tog jag faktiskt dessa.....jaaaaa jag vet man ska inte göra det och det kanske inte ens hjälper mot vanlig förkylning men jag orkade inte vara sjuk i evigheter IGEN. 
Och jag mår faktiskt MYCKET bättre redan!
Dock så är jag väldigt slemmig och det ledde till hostattack som ledde till kaskadspya (ursäkta infon).
Så jag tog med mig Melina och duschade lite och nu känns det ok igen:)
Ali han är ute på vift men kommer hem lagom till fotbollen som han väntat på i evigheters evigheter! :)

Melina update!

Det går över förväntan med att Melina ska somna och sova i sin egen säng!
Visst första dagarna var det lite gnäll MEN hon somnade och sov där nätterna igenom och IDAG somnade hon utan gnäll först.
Vi förklarade enkelt för henne att nu är hon snart 3 år så hon är en stor tjej och då sover man i sin egen säng helt enkelt och hon vill ju va en stor och duktig tjej.

Hon har även börjat återfå sitt intresse för pottan, använder den flera gånger om dagen så vi tänker helt enkelt att hon kanske är redo IGEN för att bli blöjfri dagtid med lite träning då så vi kör på i hennes takt då vi inte vill stressa fram en massa förändringar.
Så länge som det är på hennes initiativ så är det ju bara köra på:)


Här är hon idag! :) Stolt som en tupp så BAD hon mig att jag skulle ta bild!!! <3

Fy fan!

Det borde va olagligt att man kan bli sjuk så snabbt!
Idag är MIN förkylning ett faktum:( Snorar o snorar och är allmänt risig samt trött.
Melina är sisådär, lite snuvig men inte märkbart dålig.
Ali är dålig men snorar inte iaf - än.
Må det gå över SNARAST!

Here we go again!

Dags igen för sjukstuga här hemma tydligen!
Börjar med att Melina blev täppt i näsan och lite hostig igår och idag vaknade Ali och kände sig risig.
Själv vaknade jag upp efter min middagslur och pang sade det, så kände även jag hals o näsa.
Mycket riktigt, här sitter jag nu SNORIG som få och börjar få mer o mer ont i halsen........
SÅ JÄKLA tröttsamt ärligt talat! Hoppas det försvinner lika fort som det kom.

Annars så stör jag mig också på att här där vi bor nu så är det svalt härinne på dagarna, även i värmen, på nätterna är det dock som en bastu ÄVEN om man har öppet + vi kan inte ha så öppet för det kommer in MASSA mygg då.
Jag får grymt svårt att somna när det är så varmt att jag blir helt klibbig:(
Nu har vi beställt hem en fläkt så hoppas den kommer snart för det här är olidligt!

That´s it for now I guess.
Eller ja just det 80 dagar kvar till BF - medan jag tror det är mellan 50-60 dagar kvar!
Återstår att se;)

Godnatt!

Gravid-drömmar!

Inatt drömde jag något som var så otroligt verkligt.
I drömmen låg jag och sov (precis som jag gjorde) drömmer sedan att jag öppnar upp mina ögon vilket jag då tydligen gör på riktigt också och så ser jag hela sängen FULL av kackelackor som bara kryper överallt även på Ali. Jag ger ifrån mig VÄRLDENS skrik och han vaknar o ruskar i mig innan jag inser att det faktiskt INTE fanns några äckliga kryp i sängen.
Fatta så hemskt det var tills man insåg att det var endast en dröm! 
Usch.......

Godnatt!

1. Melina somnade i sin egen säng idag utan att ens försöka gråta lite, hoppas hon inte vaknar o försöker komma upp hit under natten för jag ska sova PRONTO!

2. Är hur trött som helst efter att ha varit med Melina hela dagen, haft tvättstuga från 16-23, lagat mat och INTE sovit middag.

3. Godnatt!!!!!

Dilemma!

Hej mitt i natten - nästan godmorgon!
Här har jag kämpat med Melina i nästan 2 h.
Grejen är den att hon brukar somna i våran säng varpå vi lyfter över henne till extrasängen som finns brevid våran säng, sedan vaknar hon oftast någon gång under natten och kommer upp till oss och med oftast menar jag nästan jämt.

1. Visst det är alltid mysigt o sova med henne MEN planen är att hon faktiskt ska börja sova på SITT rum i SIN säng lagom till att lillebror ska sova med oss för att hon ska slippa vakna varje gång han vaknar.
2. Sedan händer det ju ibland att blöjan läcker och det känns sådär kul att byta ALLA våra lakan när vi kunde byta enbart hennes.
3. Hon börjar bli/är mycket kontrollerande med att jag och Ali inte får ligga och kramas utan det är pappa o hon eller hon o jag som ska kramas, visst kan vi ha våran tid när hon sover men det är ju också lite svårt när hon sover i mitten av oss. Detta beteende är dock inget att uppmuntra i och med att det faktiskt kommer komma en lillebror som också behöva antingen mina eller Alis armar.

Främst är det dock punkt 1 som gör att vi vill ändra hennes sovplats.
Sedan är hon ju faktiskt 3 och ska självklart kunna sova i sin egen säng!

Hur som helst inatt vaknade hon strax innan 03, precis då jag tänkte sova och då ville hon i vanlig ordning komma upp till oss och sova vidare.
Frestad var jag verkligen att bara låta henne för husfridens skull men då blir det ju aldrig ngn förändring så jag sade att hon måste sova i "extrasängen" brevid oss eller på sitt rum.
Det gick INTE hem och hon börja såklart att gråta, då förklarade jag att hon är en stor tjej och måste sova i egen säng och hon kan sova brevid oss i sin säng där hon ser och hör oss eller på sitt rum.
Hon grät - den där gråten hon gråter för att få som hon vill och då lade jag in henne på sitt rum och sade att då kan du inte sova ute med oss för pappa sover och måste till skolan imorgon.
Efter en stund kommer hon och lägger sig i extrasängen, smått hulkandes som sedan blev till gråt efter en stund, jag klappade henne och sade att vi är ju precis här och nu måste hon sova.
Efter mer gråt så lade jag in henne på sitt rum igen, då blev hon jättearg, så då gav jag hennes välling till henne som hon sedan drack i lugn och ro på rummet efter det var hon tyst.
Hon kom sedan tassandes och lade sig i extrasängen, låg där en stund och sedan tassade hon tillbaka till sitt rum och lade sig och SOMNADE hör och häpna.
Där ligger hon nu och sover för första gången!

Min plan är nu att hon ska somna i sin egen säng, helst på sitt rum (med dörren öppen så ser och hör hon oss faktiskt också från rummet), så det blir smidigare för oss alla från och med nu även om det lär ta ett tag och komma in i en ny rutin.
Planerna som följer, efter lillebrors ankomst, är att ta itu med nappen samt blöjan - men som ni säkert minns rådde ju BVC att vänta med dessa till efter bebisen kommit därför börjar vi med att sova i egen säng.

Det funkar alltid bäst att vara bestämd med Melina, eftersom hon själv är väldigt bestämd, så hon förstår vad man förväntar sig av henne.
+ Att vara konsekvent såklart, det gäller dock alla barn.
Mitt dilemma är bara hur hård ska man vara?
Om hon kommer intassandes hit vid 07 är det då ok att sova en stund här eller ska man vara hårfin vilket då säkerligen kommer innebära att hon istället för att sova en stund till kommer stiga upp vid 07.
Eller ska man vara hård tills rutinerna sitter och sedan kan man tillåta det vid ngt tillfälle?
HUR HADE NI GJORT? Kom gärna med era tankar och tips :)

Godnatt från en trött mamma!!!

Mellieeeeeeee

Idag är jag en stolt mamma kan jag säga, det är jag varje dag i och för sig men lite extra mycket idag!
Hittills har Melina inte förstått hur man ska cykla på cykeln utan hon har skjutit ifrån med fötterna på jorden men idag helt plötsligt så CYKLADE hon förbi mig i en väldans fart precis som om hon aldrig gjort något annat:)
Vi har visat henne många gånger hur hon ska göra men det har aldrig fastnat och så bara kom hon på det helt själv......
Bara 16 dagar kvar tills mitt lilla glädjetroll blir hela 3 år gammal - vart tar tiden vägen?
Annars har det inte hänt något här idag, beställde min personliga almanacka äntligen dock:) Längtar tills den kommer o man kan börja fylla den med viktiga datum och sånt!!!


Det här fick bli min omslagsbild :)

Vecka 29!

Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.

 

Jag: Trött trött och åter trött är det som beskriver denna graviditet nu och såklart är det full fart inne i magen på vissa tider av dygnet (främst nattetid). 
Orkar ingenting och gör jag väl något så blir jag helt utslagen, måste sova middag ngn gång under dagen för att klara mig genom dagarna.

Det är sista trimestern nu och det är ju helt klart nu man börjar känna att det räcker att vara gravid även om man såklart INTE vill föda nu.

Längtar också något enormt nu efter att få se och lära känna vår lilleman:)

 


Gårdagens kalas!

Tjeeeeeeeeeeeeeeeenare bloggen;)
Igår var vi som sagt var iväg på kalas, lilla Tiffy fyllde ju ett år......så vi for iväg i ovädret och var framme runt 13 tiden.
Det bjöds på tårta och massa godis + dricka, barnen lekte och hade roligt.
Var en massa folk som man fick hälsat på o snackat lite med:) Mycket trevligt framåt 17/18 tiden var jag dock helt sluuuut och även Melina:) 
Så vi for hem medan Ali festade vidare på "vuxen" festen där det bjöds på vuxendricka och mat + musik och dans, han är egentligen aldrig ute så det gjorde mig inget att va hemma själv med Melina, vi däckade nästan direkt när vi väl kom hem:)
Melina bytte direkt om till pyjamas och fick sin flaska, jag åt lite mat och sedan somnade vi gott!
Jag vaknade runt midnatt och var vaken fram till 04 kanske.


Birthday girl:)


Dags för tårta:)


Kalasfina familjen <3


Party tjejen!


Melina däckade först när vi väl va hemma:)

Vaknade idag runt 12!
Sedan dess har jag diskat världens diskberg, vikt tvätt och lagt undan den, plockat upp överallt, bäddat sängarna och umgåtts med Melina såklart.
Nu väntar vi hem våran Ali som förhoppningsvis hade en fantastiskt rolig kväll/natt:) 
Sparade dammsugningen till honom, hehe, en ska ju inte ha det alltför lyxigt! HAHAHAHA!

Cyaaaaaaaaa:)

Hej svejs fredag!

Har bloggat lite dåligt igen i ett par dagar!
Har helt enkelt varit för trött och haft för lite att uppdatera er om.
Det trista vädret har gjort sitt och sen har jag haft lite ont i huvudet sedan igår:(
Börjar HELT KLART kännas att man är gravid i vecka 29 snart, jösseeees så tungt det börjar bli + tröttheten har verkligen kommit tillbaka.
Jag sover på natten + kan lätt sova 1-2 h på eftermiddagen också. Helt otroligt.
Så jaaaaaaaa det händer inte mkt mer än att jag sover/vilar och är med Melina!
Idag fyller Tiffy 1 helt år - så vi ska gå på kalas imorgon:) Fasen vad fort det här året har gått, det har verkligen hunnit hända massooooooooor sedan Tiffy föddes. 
Då kändes det som evigheter tills Ali skulle komma hem, jag trodde ALDRIG jag skulle vänta barn nu eller ha hunnit flytta 3 gånger......men men det blir ju sällan som man tänker sig! :)
Nu ska jag vila lite innan jag tänkte diska o kanske slänga ihop lite mat!
Senare ska jag kanske knåpa ihop min personliga almanacka som jag vann, dvs om jag orkar hahahaaaaaaaa!

RSS 2.0