Vecka 29!

Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.

 

Jag: Trött trött och åter trött är det som beskriver denna graviditet nu och såklart är det full fart inne i magen på vissa tider av dygnet (främst nattetid). 
Orkar ingenting och gör jag väl något så blir jag helt utslagen, måste sova middag ngn gång under dagen för att klara mig genom dagarna.

Det är sista trimestern nu och det är ju helt klart nu man börjar känna att det räcker att vara gravid även om man såklart INTE vill föda nu.

Längtar också något enormt nu efter att få se och lära känna vår lilleman:)

 


Kommentarer
Postat av: Alfva

Spännande! Är ju inte alls länge kvar nu?!Jo, jag har sett att den finns på nätet men eftersom jag är ute i sista sekund hinner jag ju inte beställa den. Måste ju ha senast imorgon förmiddag. Suck på mig.. ;)

2012-06-04 @ 12:46:59
URL: http://alfva.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0