Paus....

Det är inte mycket liv i bloggen just och ni får nog stå ut med att det blir lika tyst i helgen också!
Jag mår jättedåligt.
Har vaknat i frossa flera nätter i rad nu då det varit nästintill omöjligt o bli varm igen, när jag väl somnar om igen vaknar jag sedan helt svettig för att jag klätt på mig för o få värmen.
Om dagarna är jag helt matt och orkeslös och har ont i hela kroppen och så feber såklart.....vet inte vad jag ska summera det till men sjuk är jag hur som helst:(

Tur som jag har så har jag ju min fina Ali som serverar te, tar hand om Melina (till största delen - förutom om hon vill komma o kramas eller mysa lite) och så värmer han mig när jag fryser:) <3

Nu har jag precis druckit ur mitt te och tänkte ta en varm dusch innan jag hoppar tillbaka ner i bingen för att försöka sova lite så man kanske mår bättre imorgon......

För övrigt har lillbebisen gett mig ett par rejäla kickar idag som faktiskt gjorde lite ont.....lr mycket ont till och med men det är ju underbart att känna det lilla pyret:) <3

Ha en underbar helg allihopa!

Skorpan min!

Jag satt framför datorn och kolla runt lite medan Melina lekte med sin "bebis" brevid mig, bebisen skulle sova hette det, efter en stund hör man snark så jag vänder mig och hittar denna syn!
Hon är för go min lilla skorpa!!!! <3 Hon var visst tröttare än bebisen!

Vecka 21!

Kroppen: Vissa kvinnor får vattenansamlingar under den senare delen av trimestern. Det kan man avhjälpa genom att dricka mycket, på så sätt rensas kroppen från slaggprodukter. Halsbränna och sura uppstötningar är också ganska vanligt, undvik fet eller starkt kryddad mat. Mindre mål och mineralvatten kan lindra. På apoteket finns det tabletter och flytande medicin som neutraliserar magsyran.

Fostret: Nu överförs antikroppar från mammans blod till fostrets för att skydda det vid födseln. Fostret har nu alla sina kroppsdelar på plats och ligger och samlar på sig mer fett som näringsreserv. Hjärnan har i stort sett fått alla sina nervceller. Nervcellerna utvecklas framför allt under veckorna 10–20. Detta är en extra känslig tid, men efter det är risken för hjärnskada mycket liten. Barnet är fortfarande väldigt outvecklat och skulle inte kunna överleva utanför din mage.

Jag:
Ja, tiden går!
Är inte lika trött hela tiden som jag har varit men istället har det blivit lite tyngre nu.
Det känns att man är gravid lite nu med andra ord.
Halsbrännan har också dykt upp som ett brev på posten.
Annars mår jag väl ganska bra ännu.....synd att klaga liksom!!!

Monday....

Idag sov jag och Melina ut...skulle ha varit iväg men jag var heeeeeeelt död efter helgen och kunde helt enkelt inte ta mig upp.
Skulle väcka Ali vid 09.30 MEN inte ens 2 st alarm kunde väcka mig så jag vaknade 10.30 o väckte honom innan jag somnade om till klockan 12.00 men lilla Melina hon sov gott till klockan var 13.00. Inte illa!
Så idag har vi en pigg o glad Melina här hemma!
Jag och Ali körde projekt storstädning också - det blev precis klart.
Om en timmes tid ska jag va barnvakt i ett par timmar men innan det måste jag ta mig till Ica och köpa blöjor bland annat.
En dag i sann måndagsanda med andra ord.....inte mer eller mindre spännande än så!
Hur har ni haft det i helgen folkens?

En dag i E-tuna!

Idag bar det av till Eskilstuna för första gången på allt allt för länge!
Kom iväg mkt senare än vad jag hade tänkt tyvärr:(
Fick iaf se Sabrinas fina hus och den lilla härliga familjen igen......jag tror hon har världens bäst uppfostrade barn i Olivia:)
Fick jättegooooooooooood mat innan det va dags att åka hemåt igen vilket innebar en del strul så vi kom iväg hemåt senare också men men sånt är livet ibland.
Måste försöka komma iväg dit oftare än vad som har varit......
TACK FÖR EN SUPERTREVLIG EFTERMIDDAG/KVÄLL *puss*

I <3 Tradera!

Nya svarta tights: 1 kr + 24 kr frakt!


En söt liten body för 10 kr + 12 kr frakt.

Vart kan man annars göra så fina fynd - OM jag får fråga? :)
YOU GOTTA LOVE IT!

Lördagen som försvann!

Och jag vet vart den tog vägen - nämligen i tvättstugan!
Från klockan 11 - 18 och nu har jag precis vikt ihop och lagt undan.
Förutom det har vi letat som galningar efter en av Alis saker, vilket inte är helt ovanligt men den fanns inte NGNSTANS att bli hittad så det är väl bara inse att det är borta för gott!
Annars har jag verkligen ingenting att berätta om....jag är helt slut......ska sova tidigt för imorn bär det iväg till E-tuna ÄNTLIGEN, det var nämligen allt allt för länge sedan!
Blir gött men måste ju gå upp och komma iväg i god tid också:)

Glöm inte att ställa fram klockan 1 h klockan 02.00 inatt.....SOMMARTID äntligen;)

Fredagslyx!

Idag är det fredag - en härlig solig sådan!
Jag har inte sovit något mycket alls under natten av olika anledningar och inte kunde jag sova på morgonen heller eftersom det fanns en massa måsten MEN sedan när det blev klart så lyxade jag till det ordentligt för oss här hemma!
Jag gjorde ett par läckra räkmackor - som jag varit så sugen på sedan jag var inne och läste i Sussis blogg för en tid sedan......

Resultatet:


Ja - det är ju inte världens vackraste men det var ACK SÅ GOTT! 
Dessa läckerbitar står i kylskåpet och väntar på att Ali ska komma hem och äta upp de:)

TGIF med andra ord;)

Vecka 20!

Kroppen: Det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning.

Vissa lider av halsbränna och förstoppning, vilket är helt naturligt. Det orsakas av att musklerna runt tarmarna och magmunnen inte är lika strama som förut. Motion, rätt kost och att hoppa över kaffe och stark mat kan underlätta. Man får också lättare hål i tänderna och ibland svullet eller blödande tandkött.

På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se eventuella avvikelser i mammans hälsa. 
Vid varje besök mäter man blodtrycket, kontroller barnets hjärtljud och mäter mammans mage. Vid vissa besök kontrolleras även blodvärdet, urinprov och blodsocker hos mamman.

På vissa barnmorskemottagningar ordnas ett gruppmöte, där man får information om föräldraförsäkring, kosthållning, amning med mera. Man kan också prata om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Du kan till exempel få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.


Fostret:
Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 centimeter långt och väger runt 250 gram.
Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna.


Jag: Ja - halva tiden! 
Mår fortfarande utmärkt dock känner jag att det börjar bli lite tyngre i kroppen!
Fortfarande ingen halsbränna heller. Hoppas det håller i sig! :)
Den värsta tröttheten har också lagt sig nu även om jag blir trött snabbare än innan.
Känner mer och mer rörelser i magen också - mysigt:)


Mitt lilla troll:)

Mitt lilla troll Melina är en sån himla fin och snäll tjej:)
Man slutar aldrig förvånas över alla sidor av hennes personlighet och hennes hyss!


Melina fick igår åka Taxi :) Hela 2 ggr så det var en överlycklig liten tjej! *underbart*


Idag blev det helt tyst och jag gick för o kika om hon hittat på ngt hyss (så brukar ju vara fallet) men hon hade somnat såhär under gardinerna (som jag tog bort för o kunna ta bilden) haha så himla söt!

Nu på kvällen så har vi busat MASSOR och hon har skrattat så hon rullat på golvet:) 
Nu sover hon gott såklart!!!!
ÅHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH VA JAG ÄLSKAR HENNE <3 Finns ingen bättre!

A new day!

Så sant så - ännu en ny dag och denna är mycket bättre än de föregående!
Så skönt när lugnet lägger sig.
Nu har de varit o fixat så vi har TV igen - NICE:) Så nu kan vi ha tv kvällar tillsammans med VÅR EGEN tv:)
Vi har städat också så det är fint bortsett från disken som måste diskas när någon orkar!
Anyways så värst mycket är det inte som händer idag faktiskt.
På fredag har jag glukostbelastningen, lika bra att ha det gjort dock inget jag ser fram emot verkar rätt tråkigt då jag måste va fastande från 22.00 torsdag till klockan 10.00 fredag, klockan 08.00 ska de ta blod sedan ska man få någon sockerlösning att dricka och sedan ska man alltså sitta o GLO i 2 lååååånga timmar utan att göra något som helst ansträngande = boooooring! HAHA men som sagt det är bara få det överstökat!


BM besöket!

Nu är jag och Melina hemkomna från BM besöket!
Alla värden var bra och viktökningen håller sig till en acceptabel nivå.
Vi lyssnade på bebisen idag också, fastän hon inte brukar göra det förrän efter vecka 20 och jag är i vecka 19 nu enligt beräkningar om sista mens men enligt ultraljudet va det ju 1 vecka mindre men min BM går efter mensen eftersom det riktiga ultraljudet är den 10e.
Hon hittade bebisens hjärta och det lät så fint så fint och så kunde man höra hur den rörde runt därinne vilket känns mer o mer för var dag nu! <3
Nu ska jag bli kallad till specialist mödravården samt göra en sockerbelastning. Och sen såklart RUL.
Det är vad vi har att se fram emot den närmsta månaden innan det är dags för nästa BM besök:)



Fasen vad det blåser idag förresten! *brrrr*

Dagen idag!

Min negativa energi hänger kvar sorgligt nog!
Fast livet rullar på ändå, bara att man inte riktigt har lust med något som helst.

Idag ska jag iaf till BM på kontroll - jag har ju lite fler kontroller än "vanliga" gravida.
Hon ringde mig faktiskt i förra veckan och berättade att jag måste hämta ut medicinen Levaxin som man måste ta när sköldkörteln producerar för lite sköldkörtelhormon (vilket inte är bra för ämnesomsättningen).
Det är tydligen vanligt när man är gravid.
Vi får se vad mer som sägs idag:)

Maten igår blev förresten jävligt god, trodde inte det skulle bli sådär gott att man verkligen vill äta men det var supersmarrigt. Egentligen var det mest pga köttet som jag trodde det inte skulle bli bra, det va nötkött med rätt mycket fettränder eller ja inte så som jag önskar mitt kött iaf så jag trodde det skulle bli segt men det blev väldigt mört och fint. 
Finns kvar att äta idag också:)

På tal om mat - Melina äter som en häst just nu *LOL* det är lite roligt faktiskt för hon har aldrig varit så stor i maten men nu vill hon ha mat precis hela tiden känns det som. 
Tror hon har någon tillväxtperiod just nu:) Kul är det iaf att hon gillar min mat!!!

Nåja ha en fin måndag allihopa! <3 (och en fin vecka)!

Söndagen fortsätter

Som lördagen slutade!
Är inte förvånad men kan inte annat än att tycka det är dagisnivå nu!
Jävligt tröttsamt.

Igår tog jag väl hand om mig själv innan jag lade mig för att sova, tog en lång varm dusch med body scrub o lip scrub, hårinpackning o hela köret.
Smorde in mig själv och plockade mina buskar till ögonbryn som vuxit vilt i månader nu.
Var liksom tvungen att ge mig själv lite kärlek så jag kunde somna efter den dagen jag hade, i hopp om att denna dag skulle bli bättre, det verkar dock inte så!



Idag har jag bara varit med min fina Melina, så mycket mer spännande än så lär det inte bli heller.
Ska tillaga en köttgryta (i stuk med chili con carne) snart (när köttet tinat).
Sedan blir det väl lite "tv" o sen sova!
Får hoppas veckan blir bättre helt enkelt.

Emotionellt slut!

Den här dagen har sugit musten ur mig emotionellt!
Vissa dagar så blir ALLTING bara helt fel och sedan när man är hormonell på det också ja då är det inte lätt alltså.....
Känner mig helt låg ärligt talat.
Här har jag gett mitt allt, mycket mer än jag egentligen orkat, så pass att jag bara somnat av utmattning de flesta dagar och så är det här vad man får?
Visst - varför inte!!!

Sedan fattar jag mig inte på att jag nyser och snorar precis hela tiden, är det en seg förkylning eller är det pollen så här tidigt? Eller är det pga graviditeten? 
Det får iaf gärna försvinna SNARAST! Är grymt trött på det nu.

Vanissa var förbi här en stund idag och med sig hade hon en stor goodiebag med blandade grejer i både för stora och små TACK:) Sedan låg vi o snacka om allt o inget typ.
Det var nog min enda trevliga stund på hela den här dagen.....

Aja det får räcka med negativitet för denna gång!
Nu ska jag ta en dusch och sedan ska jag krypa ner brevid min prinsessa och sova!


Finns inga ord för hur mycket jag älskar dig min lilla sol!

Paus....

Det är inte mycket liv i bloggen just och ni får nog stå ut med att det blir lika tyst i helgen också!
Jag mår jättedåligt.
Har vaknat i frossa flera nätter i rad nu då det varit nästintill omöjligt o bli varm igen, när jag väl somnar om igen vaknar jag sedan helt svettig för att jag klätt på mig för o få värmen.
Om dagarna är jag helt matt och orkeslös och har ont i hela kroppen och så feber såklart.....vet inte vad jag ska summera det till men sjuk är jag hur som helst:(

Tur som jag har så har jag ju min fina Ali som serverar te, tar hand om Melina (till största delen - förutom om hon vill komma o kramas eller mysa lite) och så värmer han mig när jag fryser:) <3

Nu har jag precis druckit ur mitt te och tänkte ta en varm dusch innan jag hoppar tillbaka ner i bingen för att försöka sova lite så man kanske mår bättre imorgon......

För övrigt har lillbebisen gett mig ett par rejäla kickar idag som faktiskt gjorde lite ont.....lr mycket ont till och med men det är ju underbart att känna det lilla pyret:) <3

Ha en underbar helg allihopa!

Skorpan min!

Jag satt framför datorn och kolla runt lite medan Melina lekte med sin "bebis" brevid mig, bebisen skulle sova hette det, efter en stund hör man snark så jag vänder mig och hittar denna syn!
Hon är för go min lilla skorpa!!!! <3 Hon var visst tröttare än bebisen!

Vecka 21!

Kroppen: Vissa kvinnor får vattenansamlingar under den senare delen av trimestern. Det kan man avhjälpa genom att dricka mycket, på så sätt rensas kroppen från slaggprodukter. Halsbränna och sura uppstötningar är också ganska vanligt, undvik fet eller starkt kryddad mat. Mindre mål och mineralvatten kan lindra. På apoteket finns det tabletter och flytande medicin som neutraliserar magsyran.

Fostret: Nu överförs antikroppar från mammans blod till fostrets för att skydda det vid födseln. Fostret har nu alla sina kroppsdelar på plats och ligger och samlar på sig mer fett som näringsreserv. Hjärnan har i stort sett fått alla sina nervceller. Nervcellerna utvecklas framför allt under veckorna 10–20. Detta är en extra känslig tid, men efter det är risken för hjärnskada mycket liten. Barnet är fortfarande väldigt outvecklat och skulle inte kunna överleva utanför din mage.

Jag:
Ja, tiden går!
Är inte lika trött hela tiden som jag har varit men istället har det blivit lite tyngre nu.
Det känns att man är gravid lite nu med andra ord.
Halsbrännan har också dykt upp som ett brev på posten.
Annars mår jag väl ganska bra ännu.....synd att klaga liksom!!!

Monday....

Idag sov jag och Melina ut...skulle ha varit iväg men jag var heeeeeeelt död efter helgen och kunde helt enkelt inte ta mig upp.
Skulle väcka Ali vid 09.30 MEN inte ens 2 st alarm kunde väcka mig så jag vaknade 10.30 o väckte honom innan jag somnade om till klockan 12.00 men lilla Melina hon sov gott till klockan var 13.00. Inte illa!
Så idag har vi en pigg o glad Melina här hemma!
Jag och Ali körde projekt storstädning också - det blev precis klart.
Om en timmes tid ska jag va barnvakt i ett par timmar men innan det måste jag ta mig till Ica och köpa blöjor bland annat.
En dag i sann måndagsanda med andra ord.....inte mer eller mindre spännande än så!
Hur har ni haft det i helgen folkens?

En dag i E-tuna!

Idag bar det av till Eskilstuna för första gången på allt allt för länge!
Kom iväg mkt senare än vad jag hade tänkt tyvärr:(
Fick iaf se Sabrinas fina hus och den lilla härliga familjen igen......jag tror hon har världens bäst uppfostrade barn i Olivia:)
Fick jättegooooooooooood mat innan det va dags att åka hemåt igen vilket innebar en del strul så vi kom iväg hemåt senare också men men sånt är livet ibland.
Måste försöka komma iväg dit oftare än vad som har varit......
TACK FÖR EN SUPERTREVLIG EFTERMIDDAG/KVÄLL *puss*

I <3 Tradera!

Nya svarta tights: 1 kr + 24 kr frakt!


En söt liten body för 10 kr + 12 kr frakt.

Vart kan man annars göra så fina fynd - OM jag får fråga? :)
YOU GOTTA LOVE IT!

Lördagen som försvann!

Och jag vet vart den tog vägen - nämligen i tvättstugan!
Från klockan 11 - 18 och nu har jag precis vikt ihop och lagt undan.
Förutom det har vi letat som galningar efter en av Alis saker, vilket inte är helt ovanligt men den fanns inte NGNSTANS att bli hittad så det är väl bara inse att det är borta för gott!
Annars har jag verkligen ingenting att berätta om....jag är helt slut......ska sova tidigt för imorn bär det iväg till E-tuna ÄNTLIGEN, det var nämligen allt allt för länge sedan!
Blir gött men måste ju gå upp och komma iväg i god tid också:)

Glöm inte att ställa fram klockan 1 h klockan 02.00 inatt.....SOMMARTID äntligen;)

Fredagslyx!

Idag är det fredag - en härlig solig sådan!
Jag har inte sovit något mycket alls under natten av olika anledningar och inte kunde jag sova på morgonen heller eftersom det fanns en massa måsten MEN sedan när det blev klart så lyxade jag till det ordentligt för oss här hemma!
Jag gjorde ett par läckra räkmackor - som jag varit så sugen på sedan jag var inne och läste i Sussis blogg för en tid sedan......

Resultatet:


Ja - det är ju inte världens vackraste men det var ACK SÅ GOTT! 
Dessa läckerbitar står i kylskåpet och väntar på att Ali ska komma hem och äta upp de:)

TGIF med andra ord;)

Vecka 20!

Kroppen: Det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning.

Vissa lider av halsbränna och förstoppning, vilket är helt naturligt. Det orsakas av att musklerna runt tarmarna och magmunnen inte är lika strama som förut. Motion, rätt kost och att hoppa över kaffe och stark mat kan underlätta. Man får också lättare hål i tänderna och ibland svullet eller blödande tandkött.

På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se eventuella avvikelser i mammans hälsa. 
Vid varje besök mäter man blodtrycket, kontroller barnets hjärtljud och mäter mammans mage. Vid vissa besök kontrolleras även blodvärdet, urinprov och blodsocker hos mamman.

På vissa barnmorskemottagningar ordnas ett gruppmöte, där man får information om föräldraförsäkring, kosthållning, amning med mera. Man kan också prata om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Du kan till exempel få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.


Fostret:
Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 centimeter långt och väger runt 250 gram.
Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna.


Jag: Ja - halva tiden! 
Mår fortfarande utmärkt dock känner jag att det börjar bli lite tyngre i kroppen!
Fortfarande ingen halsbränna heller. Hoppas det håller i sig! :)
Den värsta tröttheten har också lagt sig nu även om jag blir trött snabbare än innan.
Känner mer och mer rörelser i magen också - mysigt:)


Mitt lilla troll:)

Mitt lilla troll Melina är en sån himla fin och snäll tjej:)
Man slutar aldrig förvånas över alla sidor av hennes personlighet och hennes hyss!


Melina fick igår åka Taxi :) Hela 2 ggr så det var en överlycklig liten tjej! *underbart*


Idag blev det helt tyst och jag gick för o kika om hon hittat på ngt hyss (så brukar ju vara fallet) men hon hade somnat såhär under gardinerna (som jag tog bort för o kunna ta bilden) haha så himla söt!

Nu på kvällen så har vi busat MASSOR och hon har skrattat så hon rullat på golvet:) 
Nu sover hon gott såklart!!!!
ÅHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH VA JAG ÄLSKAR HENNE <3 Finns ingen bättre!

A new day!

Så sant så - ännu en ny dag och denna är mycket bättre än de föregående!
Så skönt när lugnet lägger sig.
Nu har de varit o fixat så vi har TV igen - NICE:) Så nu kan vi ha tv kvällar tillsammans med VÅR EGEN tv:)
Vi har städat också så det är fint bortsett från disken som måste diskas när någon orkar!
Anyways så värst mycket är det inte som händer idag faktiskt.
På fredag har jag glukostbelastningen, lika bra att ha det gjort dock inget jag ser fram emot verkar rätt tråkigt då jag måste va fastande från 22.00 torsdag till klockan 10.00 fredag, klockan 08.00 ska de ta blod sedan ska man få någon sockerlösning att dricka och sedan ska man alltså sitta o GLO i 2 lååååånga timmar utan att göra något som helst ansträngande = boooooring! HAHA men som sagt det är bara få det överstökat!


BM besöket!

Nu är jag och Melina hemkomna från BM besöket!
Alla värden var bra och viktökningen håller sig till en acceptabel nivå.
Vi lyssnade på bebisen idag också, fastän hon inte brukar göra det förrän efter vecka 20 och jag är i vecka 19 nu enligt beräkningar om sista mens men enligt ultraljudet va det ju 1 vecka mindre men min BM går efter mensen eftersom det riktiga ultraljudet är den 10e.
Hon hittade bebisens hjärta och det lät så fint så fint och så kunde man höra hur den rörde runt därinne vilket känns mer o mer för var dag nu! <3
Nu ska jag bli kallad till specialist mödravården samt göra en sockerbelastning. Och sen såklart RUL.
Det är vad vi har att se fram emot den närmsta månaden innan det är dags för nästa BM besök:)



Fasen vad det blåser idag förresten! *brrrr*

Dagen idag!

Min negativa energi hänger kvar sorgligt nog!
Fast livet rullar på ändå, bara att man inte riktigt har lust med något som helst.

Idag ska jag iaf till BM på kontroll - jag har ju lite fler kontroller än "vanliga" gravida.
Hon ringde mig faktiskt i förra veckan och berättade att jag måste hämta ut medicinen Levaxin som man måste ta när sköldkörteln producerar för lite sköldkörtelhormon (vilket inte är bra för ämnesomsättningen).
Det är tydligen vanligt när man är gravid.
Vi får se vad mer som sägs idag:)

Maten igår blev förresten jävligt god, trodde inte det skulle bli sådär gott att man verkligen vill äta men det var supersmarrigt. Egentligen var det mest pga köttet som jag trodde det inte skulle bli bra, det va nötkött med rätt mycket fettränder eller ja inte så som jag önskar mitt kött iaf så jag trodde det skulle bli segt men det blev väldigt mört och fint. 
Finns kvar att äta idag också:)

På tal om mat - Melina äter som en häst just nu *LOL* det är lite roligt faktiskt för hon har aldrig varit så stor i maten men nu vill hon ha mat precis hela tiden känns det som. 
Tror hon har någon tillväxtperiod just nu:) Kul är det iaf att hon gillar min mat!!!

Nåja ha en fin måndag allihopa! <3 (och en fin vecka)!

Söndagen fortsätter

Som lördagen slutade!
Är inte förvånad men kan inte annat än att tycka det är dagisnivå nu!
Jävligt tröttsamt.

Igår tog jag väl hand om mig själv innan jag lade mig för att sova, tog en lång varm dusch med body scrub o lip scrub, hårinpackning o hela köret.
Smorde in mig själv och plockade mina buskar till ögonbryn som vuxit vilt i månader nu.
Var liksom tvungen att ge mig själv lite kärlek så jag kunde somna efter den dagen jag hade, i hopp om att denna dag skulle bli bättre, det verkar dock inte så!



Idag har jag bara varit med min fina Melina, så mycket mer spännande än så lär det inte bli heller.
Ska tillaga en köttgryta (i stuk med chili con carne) snart (när köttet tinat).
Sedan blir det väl lite "tv" o sen sova!
Får hoppas veckan blir bättre helt enkelt.

Emotionellt slut!

Den här dagen har sugit musten ur mig emotionellt!
Vissa dagar så blir ALLTING bara helt fel och sedan när man är hormonell på det också ja då är det inte lätt alltså.....
Känner mig helt låg ärligt talat.
Här har jag gett mitt allt, mycket mer än jag egentligen orkat, så pass att jag bara somnat av utmattning de flesta dagar och så är det här vad man får?
Visst - varför inte!!!

Sedan fattar jag mig inte på att jag nyser och snorar precis hela tiden, är det en seg förkylning eller är det pollen så här tidigt? Eller är det pga graviditeten? 
Det får iaf gärna försvinna SNARAST! Är grymt trött på det nu.

Vanissa var förbi här en stund idag och med sig hade hon en stor goodiebag med blandade grejer i både för stora och små TACK:) Sedan låg vi o snacka om allt o inget typ.
Det var nog min enda trevliga stund på hela den här dagen.....

Aja det får räcka med negativitet för denna gång!
Nu ska jag ta en dusch och sedan ska jag krypa ner brevid min prinsessa och sova!


Finns inga ord för hur mycket jag älskar dig min lilla sol!

Payson!



Det finns som ni vet att antal betalningslösningar när man handlar saker, både online och i fysiska butiker.
Faktura, kortbetalning, konto, kontant är väl de vanligaste!
Fast man kan faktiskt också använda sig av Payson som i sin tur erbjuder två lösningar: Payson direkt och Payson faktura.
Ett väldigt smidigt sätt att ta/få betalt när det gäller t.ex min stora hobby köpa/sälja på Tradera men även ett antal e-butiker.

Jag har använt mig av Payson direkt ett flertal gånger och det har alltid varit lika enkelt och säkert, pengarna finns på mitt Payson konto direkt när någon betalat eller tvärtom så finns pengarna direkt på en säljares konto direkt när jag har betalat = det bästa med Payson.
Överföring mellan olika banker så tar det ju någon dag eller två innan den andre parten kan se att pengarna faktiskt finns på kontot och då måste man ofta vänta längre tid på den produkt man köpt.

Mina upplevelser har alltså endast varit positiva och min uppfattning om Payson och dess tjänster är att det är LÄTT att förstå sig på, enkelt, säkert och smidigt att använda - det kan alltså inte bli bättre - så testa ni med! :)
Jag personligen kommer med största sannolikhet använda mig av Paysons tjänster igen vid tillfälle.

Har ni själva testat Payson? I så fall - vad tyckte ni?
Har ni inte testat - varför inte?
Berätta gärna!

Rouletteguiden!

Som jag tidigare skrivit om i bloggen så älskar jag spel - tycker det är roligt och spännande!
Ett perfekt sätt att döda lite tid eller få lite spänning med andra ord.

Personligen har jag hållit mig till Jack Vegas maskiner, Black Jack samt poker då det är det jag känner att jag kan men jag har såklart sett andra spela andra spel (det finns ju så många) men jag har faktiskt aldrig sett någon spela Roulette i verkliga livet utan endast på tv.

Roulette är nog det spel jag tycker det verkar vara svårat att vinna på i det stora hela, förutom om du väljer att satsa på någon av färgerna: Röd, svart eller grön.
Satsar du på en siffra så är ju risken ganska liten att kulan hamnar just på din siffra.
Det är alltså inte ett spel jag tänker ge mig på i första hand - kanske om man lärde sig lite mer om det men absolut inte i nuläget.

Jag tycker och tror att just roulette är ett spel som faktiskt ger mycket spänning åt den som spelar, det verkar alltid så dramatiskt på tv när man ser folk spela och vänta på att se vart den lilla kulan faktiskt hamnar till slut - men det beror väl lite på hur pass mycket spänning man vill ha när man satsar sina pengar:)

Har ni spelat roulette?
Berätta gärna lite mer om vad ni tycker och om ni har vunnit?!
Intressant att veta lite vad andra tycker också:)




Eveo - hemtjänst!

Eveo är en hemtjänst som finns i flera kommuner runt om i Stockholmsområdet bland annat Södertälje där jag faktiskt själv har arbetat inom just hemtjänsten.

Jag vet alltså lite om vad jag tycker kännertecknar ett seriöst hemtjänst företag!
Det absolut viktigaste enligt mig är att man ALLTID sätter kundens behov i centrum, vad det än må vara, samt att man tar sig tid att utföra uppgiften till hands. Ofta upplevde jag att vi fick stressa in och ut från varje kund medan de egentligen allra mest ville att man skulle ha tid att småprata en stund.

Jag tycker man ska vara försiktig med att hålla en fin balans mellan antal kunder och antal medarbetare alltså och INTE som vissa företag bara ta sig an en massa kunder men inte mer personal = då blir det stressigt både för personal och kunderna som upplever detta.

Vidare är det förståss A och O med personalens attityd eftersom man möter kunden i dens egna hem är det viktigt att respektera detta samt att försöka vara så varm och trevlig som möjligt i alla lägen.
Just den värmen och det leendet kunden får kan vara det enda de får på en dag därför är det superviktigt.

Det finns såklart flertalet viktiga punkter men dessa är de viktigaste enligt mig.
Ofta har jag upplevt att man i hemtjänsten missat dessa punkter, grundtanken finns där men i praktiken ser det annorlunda ut.

Från vad man kan läsa om hemtjänst Södertälje som Eveo erbjuder så tycker jag det verkar som att de har koll på ovanstående saker och det är min förhoppning att de kommer fortsätta vara bra genom åren.

Vad tycker NI kännetecknar ett seriöst hemtjänst företag?


Vecka 19!

Kroppen: Nu börjar du komma halvvägs genom graviditeten. Det kan vara bra att reflektera över sin livssituation och det som ska komma. Tanken förändras från ”nu är jag gravid” till att ”nu väntar jag barn”.

Blodvärdet sjunker och barnet behöver mycket järn. Nästan alla gravida kvinnor behöver ta järntillskott. Blodtrycket kontrolleras regelbundet på barnmorskemottagningen. Det är vanligt att det sjunker lite, eller stannar på samma nivå som tidigare. Om blodtrycket går upp kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition.

Fostret: Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen.

Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.

Mamma: Fortfarande är det så att jag mår toppen faktiskt!
Det enda är liksom min trötthet som känns konstant och att jag verkar få en del huvudvärk - vilket förståss är mindre kul. Jag hatar verkligen huvudvärk!

Annars känner jag mig ännu inte så gravid alls:) Känner lite bubbel i magen ibland men absolut inte ngt konstant ännu men det lär komma snart!!!

3 veckor kvar till RUL:)

Vad ska man ens sätta för rubrik?

Sedan igår så har jag ju lite o stå i - passar upp på Ali som har ont i ryggen och tar hand om en Melina som är lite extra "mycket" just pga att Ali inte är sig själv.
Idag har jag REDAN ordnat middagen för Ali var hungrig och inte riktigt ville äta "frukost"......
Så det tog ngn timme i köket med disk o mat.

Sedan har vi försökt få Melina att använda pottan igen nu när det finns möjlighet för det - det gick inte alls idag chockerande nog:/
2 olyckor på raken.....mest tror jag det är lite uppror över det med Ali just för han orkar/kan inte leka med henne som han brukar och hon kan inte klättra omkring på honom som hon brukar så hon är inte alls nöjd.

HAHAHA ja mitt i allt detta så är jag precis lika trött som vanligt men det finns liksom inte mycket tid för vila OM inte Melina ska vila. Nåja det gäller ju bara i några dagar så det får gå an!!!!

Hur har ni det?

Trötter....

Ali kom hem precis lagom till jag hade städat klart allting!
Han var lite öm och väldigt trött så det blev vila för hela huset.
Sedan har jag bara varit med Melina och lagat mat.....
Ali vaknade först till liv här på kvällen och var verkligen inte på bästa humör, Melina ville bara va med honom men hon förstår ju inte riktigt att va försiktig o sådär så det gick inte så bra:/
Hela dagen har bara tagit musten ur mig men så är det vissa dagar, det får man bara ta.
Nu vankas det SÖMN!
Sedan får vi se vad morgondagen bringer!
Godnatt!!!

Produktiv dag!

Precis som det låter - jag har haft en otroligt produktiv dag!
Var ju vaken tidigt för o skicka Ali gott iväg till sjukhuset <3
Tog sedan en lång dusch i min ensamhet och somnade sedan gott om brevid min fina dotter!
När vi sedan vaknade åt vi lunch sen har vi städat o gjort fint i hela lyan så det är fint när Ali kommer hem - då blir han glad det vet vi:)
Innan dagen är slut så ska jag även tillaga en av Alis favoriträtter också.....
Det kanske inte låter mycket för er men för en som är hemskt trötter och ganska gravid så är det ganska mycket:) LOL!!!!
Nej, nu ska jag bädda sängen här och kanske hinna ut en sväng med Mellis innan det blir för kallt o för sent!


Mindre än 30 dagar till RUL :) LÄNGTAR!!!!

Growing old together <3

(Klicka för stora bilder)

Här har jag och Ali blivit gamla tillsammans;)
Ni med Iphone eller android kan också testa med appen agingbooth - vågar ni?

Min älskling!

Somnade tidigt igår med! Nästan löjligt nu alltså.
Hur som helst så ska min älskling iväg till sjukhuset nu, min stora älskling dvs!
Hoppas det går snabbt och smärtfritt så han tar sig hem efteråt utan problem.
Jag är hemma med Melina, känns liksom inte som att hon behöver eller vill vara på sjukhus halva/hela dagen men mina tankar kommer va hos Ali såklart <3

Gravid = Gammal!

Igår sov jag ingen middag för första gången på hur länge som helst!
Det KÄNDES kan jag sova och jag somnade GOTT redan runt 22 tiden.....vaknade nu runt 08!
Graviditeten har tydligen gjort mig gammal:)
Inte heller känner jag mig utvilad men det är bara bita ihop till innan eller efter tvättstugan - för tvätta måste jag:)
Annars har jag intet nytt att förtälja er!!!
Ha en fin söndag:)

Hårtips!

Jag har länge letat efter något som är bra för Melinas hår!
Något som skulle göra det lite mer lättkammat och hanterbart.....nu har jag faktiskt hittat ngt som funkar, visst hennes hår blir fortfarande väldigt trassligt efter en hel dag men inte lika mycket nu och bäst av allt är att det är SUPERENKELT att kamma hennes hår nu.



Jag lägger bara 2-3 klick av denna i hennes nytvättade hår och fördelar det bra!
Sedan är det bara dra igenom borsten o håret håller sig fint ganska länge - superskönt:)
Funkar även i mitt egna hår! 
Kostar cirka 79 kr och är väl värd pengarna då den dessutom doftar gott - så tveka inte att testa!!!

Våååår......

Våren är runt hörnet - vi kan förnimma den!
Är grymt sugen på denna jacka till Melina men jag kikar runt lite fortfarande så jag får HELT rätt jacka till henne - men visst är den härlig?


Från Lindex 299 kr!

Stackars lilla tjej!

Ibland är det bra synd om en när man är liten!
Melina klämde fingret i dörren idag, hon blev så otroligt ledsen och svor över hur dum dörren var....sedan somnade hon i mina armar <3
Mammas lilla älskling :)



Fredag hela veckan!

Här har vi inga planer för helgen!
Jag är ännu lite lite snorig och Ali ska ladda inför hans operation i veckan.
Det lär väl bli mys på hemmabana med god mat o förhoppningsvis TVmys....beror på om kortet från comhem kommit idag!
Vad ska ni alla hitta på? :)

Zzzzz

Någon här hemma sover mer än gärna fram till lunch:)



Melina <3 Pappa

Och JAG älskar de BÅDA <3

Gravid vecka 18!

Kroppen: Vid den här tiden gör man den första ultraljudsundersökningen. Ofta är det först nu som du på riktigt kan ta till dig att ett barn faktiskt är på väg. Ultraljud görs för att bättre veta när barnet kommer att födas.Barnmorskan visar hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet. Man tittar även på läget på moderkakan.
Du vet nu, så exakt som man kan komma, när du är beräknad att föda. Det blir ändå bara en riktpunkt, du kan föda inom tre veckor före och två veckor efter detta datum utan att det räknas som onormalt. I regel är detta en period när du mår bra och trivs med din graviditet.

Fostret: Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.

Jag: Lagom till att jag går in i vecka 18 så känner jag mig plötsligt väldigt gravid eller ja iaf jämfört med innan!
Innan har jag mått SUPERbra ärligt talat o till och med glömt av det ibland MEN nu plötsligt är jag konstant trött känns det som.
Börjar även kännas lite tyngre i magen samt för ryggen men det är inte så farligt ännu.
Annars mår jag ju bra ännu faktiskt, ser bara till att vila lite extra:)
Nu är det 1 månad kvar till RUL som alltså blir vårt 2a ultraljud, fler lär det säkert också bli - men innan dess har jag läkartid samt BM tid så tiden lär gå snabbt ändå! 
Längtar att se lilla pyret igen och mest av allt för att se OM det går att se VAD det blir:) 
Melina proppsar på att hon vill ha en bror!

(Detta inlägg är tidsinställt)

Melina <3

Dagens fina Melina <3



Tidig morgon!

Eftersom vi alla somnade tidigt igår så blev det ganska tidig morgon här idag!
Jag och Melina är fortfarande inte på topp men det är iaf lite bättre så idag har jag plockat o städat lite, ska köra dammsugarn ett varv nu också! 
Behövs diska också men vi får se om jag gör det nu eller om jag inte tar en kort promenad med Melina istället - vi behöver lite frisk luft. 
Är så sjukt trött på att va sjuk/Melina är sjuk nu, tycker det varit alldeles för mycket av den saken i höst/vinter! 
Tur att våren är på G.
Annars händer inte mycket här - imorgon går jag in i vecka 18 av graviditeten. Helt sjukt vad snabbt tiden gått!
Nej, nu ska jag fortsätta här medan jag kan - Melina sitter o tittar på Bolibompa med sin frukostbricka som består av macka, korvbitar, vindruvor, jordgubbar och till det vatten:)

Min senaste "måste ha"!

Fortfarande är det äpplen som jag känner stort sug för!
Nu har det dock blivit att jag mer o mer vill ha sallad, gurka, tomat, lök o lite paprika o majs blandat med Italiensk salladskrydda citron o lite lite olja.
Vill ha det hela hela tiden, tur är att det är nyttigt iaf:)
Jag sov bort hela kvällen så nu sitter jag här vaken o seeeg, mår inte så värst bra alltså men det går väl över det med!

Några samtal senare!

Och jag kan få somna om efter en hemsk natt! :/
Vill bara slänga in ett inlägg från min "hemliga" blogg om när vi fick reda på att jag var gravid igen! 
Sedan vill jag också påpeka att DIETIST ÄR PÅ MITT EGET INITIATIV så jag behöver faktiskt inte någon som ska tala om för mig att jag måste lyssna på denne. Så det så! (Anonyma tönt).

"Känner inte att jag kan skriva om detta i min vanliga blogg, åtminstonde inte för tillfället därför fickdet bli en ny blogg.
På så sätt kan jag ändå skriva ner min resa, dela med mig till de som är välkomna att dela resan med mig ellerja oss kanske jag ska säga! 

Jag är alltså gravid - med nummer 2!
Ännu vet jag inte hur långt gången jag är eller om bebisen mår bra ens, det vet man ju aldrig men det jag vet äratt jag efter lite mer än 2 månader utan mens tog ett gravtest - ett positivt sådant!
Tro mig, det var inte ALLS planerat, tvärtom har vi varit både försiktiga och nästintill avhållsamma.
Det är lustigt, enligt läkarna ska en kvinna med min massiva övervikt inte ens kunna bli gravid och denna gångenså blev jag det utan att ens försöka på en tidspunkt i våra liv fullt av stress dessutom.

Planen var att jag FÖRST skulle göra min gastric bypass operation och påbörja studier och sedan efter 1-2 årskulle vi försöka oss på bebis nummer 2 men det blir inte alltid som planerat, eller så blir det - det vet vi ju ingetom ännu vid det här laget.

Hur som helst, gravid är jag och det är trotts allt välkommet, känner en lycka för jag vet vilken gåva det är närman ser på sitt barn och inser vilken otrolig tur man haft som fått lov att bli förälder till just det barnet.....mankan ju nästan börja grina bara man tänker på det!
Samtidigt är jag väldigt orolig, kommer det gå vägen? Kommer bebisen må bra? Kommer min kropp och hälsaklara av en graviditet? 
Visst jag gjorde det sist, med bravur, finns inget som säger att det skulle gå annorlunda nu men det finns helleringa garantier. Det gör det inte för någon iofs men jag känner en oro inom mig.

Min önskan är såklart att det är en normal graviditet som kommer fortlöpa normalt, att jag kommer klara det hela lika bra som sist och att slutresultatet blir en underbar liten frisk bebis och en frisk mamma.
Det är målet med denna resan.
Den som just har börjat! - Följer ni med?



Märkligt hur saker och ting kan förändras bara sådär! 
Alla som vi har berättat för är glada och positiva till att allt kommer gå bra och det är underbart <3"

Det var allt jag hade att säga! Antagligen för hela dagen för har liksom ingen ork!
Godnatt!

Rubrik saknas;)

Det tunga huvudet höll i sig under dagen:(
Mitt immunförsvar är icke existerande just för tillfället tror jag!
Melina och Ali sov typ under hela tiden jag slavade i tvättstugan.....efter att ha tvätt, vikt o lagt undan en hel svart sopsäck med tvätt så var jag rätt utslagen så lagom till att mina två hjärtan vaknade så somnade jag och sov bort eftermiddagen och kvällen.
Tvingade mig själv upp för att laga lite mat, som för övrigt var smarrigt!
Är dock trött o tung i huvudet ännu så jag ska sova när som helst här.
Imorgon ska Ali iväg på morgonen och jag ska ringa ett par viktiga samtal!
Godnatt.

(Och PRUTT på dig)!

Sunday bloody sunday!

Söndag igen som markerar slutet på helgen!
Min söndag började med att jag vaknade med huvudvärk (verkar va mer av det nu under graviditeten tråkigt nog), och snoooorig näsa. Trevligt! Eller inte.
Melina kunde inte ens öppna sina små ögon för de var igenklistrade:/ Ögoninflammation! Aja men det har hon ju haft ngn gång innan o det gick över ganska fort så vi får hoppas på det nu med!
Just nu har jag tvättstuga och efter det vankas matlagning - blääääää för alla tråkiga måsten.
Annars var helgen trevlig, lagom sådär laid back!

För övrigt så är jag ju nu i vecka 17:)
Känner mig ännu inte ens gravid, fast tar det ganska bra ju för rätt vad det är så smäller det väl till o så får man alla gravidkrämpor som finns så det gäller att njuta nu så att säga:)



Igår hade min mamma fått fotoboken jag och Melina hade gjort till henne:)
Behöver jag säga att hon blev glad?
Eller att hon grinade (som vanligt när hon får sånna gåvor)? :) 
Fast det var ju meningen också hehe!!!!

Nej, nu ska jag återgå till tvätten - ha en fin söndag!

Friday!

Tjooooooooooooo bloggen!!!! :)
Vad händer denna fredag....lr ja lördag är det ju nu men ändå?
Jag har spenderat dagen med att fixa lite här hemma, vi har fått mera plats så jag bonade om lite:) 
Känns gött!!!!!
Sedan har jag faktiskt sovit på eftermiddagen, helt ärligt så har jag grymt skumma sovtider just nu, har behov att vila på dagen nu när jag är gravid....det är bara följa vad kroppen vill:)
Nu på kvällen har vi haft tacomys som halva Sverige!!!
Det va den dagen det! 
Imorgon får vi besök o sen har jag tvättstuga:)



Mammas tjej! <3

Du är min SOL!!!

Loooooooove

My LOVES <3



RSS 2.0