Dilemma!

Hej mitt i natten - nästan godmorgon!
Här har jag kämpat med Melina i nästan 2 h.
Grejen är den att hon brukar somna i våran säng varpå vi lyfter över henne till extrasängen som finns brevid våran säng, sedan vaknar hon oftast någon gång under natten och kommer upp till oss och med oftast menar jag nästan jämt.

1. Visst det är alltid mysigt o sova med henne MEN planen är att hon faktiskt ska börja sova på SITT rum i SIN säng lagom till att lillebror ska sova med oss för att hon ska slippa vakna varje gång han vaknar.
2. Sedan händer det ju ibland att blöjan läcker och det känns sådär kul att byta ALLA våra lakan när vi kunde byta enbart hennes.
3. Hon börjar bli/är mycket kontrollerande med att jag och Ali inte får ligga och kramas utan det är pappa o hon eller hon o jag som ska kramas, visst kan vi ha våran tid när hon sover men det är ju också lite svårt när hon sover i mitten av oss. Detta beteende är dock inget att uppmuntra i och med att det faktiskt kommer komma en lillebror som också behöva antingen mina eller Alis armar.

Främst är det dock punkt 1 som gör att vi vill ändra hennes sovplats.
Sedan är hon ju faktiskt 3 och ska självklart kunna sova i sin egen säng!

Hur som helst inatt vaknade hon strax innan 03, precis då jag tänkte sova och då ville hon i vanlig ordning komma upp till oss och sova vidare.
Frestad var jag verkligen att bara låta henne för husfridens skull men då blir det ju aldrig ngn förändring så jag sade att hon måste sova i "extrasängen" brevid oss eller på sitt rum.
Det gick INTE hem och hon börja såklart att gråta, då förklarade jag att hon är en stor tjej och måste sova i egen säng och hon kan sova brevid oss i sin säng där hon ser och hör oss eller på sitt rum.
Hon grät - den där gråten hon gråter för att få som hon vill och då lade jag in henne på sitt rum och sade att då kan du inte sova ute med oss för pappa sover och måste till skolan imorgon.
Efter en stund kommer hon och lägger sig i extrasängen, smått hulkandes som sedan blev till gråt efter en stund, jag klappade henne och sade att vi är ju precis här och nu måste hon sova.
Efter mer gråt så lade jag in henne på sitt rum igen, då blev hon jättearg, så då gav jag hennes välling till henne som hon sedan drack i lugn och ro på rummet efter det var hon tyst.
Hon kom sedan tassandes och lade sig i extrasängen, låg där en stund och sedan tassade hon tillbaka till sitt rum och lade sig och SOMNADE hör och häpna.
Där ligger hon nu och sover för första gången!

Min plan är nu att hon ska somna i sin egen säng, helst på sitt rum (med dörren öppen så ser och hör hon oss faktiskt också från rummet), så det blir smidigare för oss alla från och med nu även om det lär ta ett tag och komma in i en ny rutin.
Planerna som följer, efter lillebrors ankomst, är att ta itu med nappen samt blöjan - men som ni säkert minns rådde ju BVC att vänta med dessa till efter bebisen kommit därför börjar vi med att sova i egen säng.

Det funkar alltid bäst att vara bestämd med Melina, eftersom hon själv är väldigt bestämd, så hon förstår vad man förväntar sig av henne.
+ Att vara konsekvent såklart, det gäller dock alla barn.
Mitt dilemma är bara hur hård ska man vara?
Om hon kommer intassandes hit vid 07 är det då ok att sova en stund här eller ska man vara hårfin vilket då säkerligen kommer innebära att hon istället för att sova en stund till kommer stiga upp vid 07.
Eller ska man vara hård tills rutinerna sitter och sedan kan man tillåta det vid ngt tillfälle?
HUR HADE NI GJORT? Kom gärna med era tankar och tips :)

Godnatt från en trött mamma!!!

Kommentarer
Postat av: Terppa

om hon kommer intassande på morgonen tycker jag att hon ska få lägga sig hos er och "morna" sig, dvs somna om en timme eller två eller bara vila och vara nära. Det är ju en härlig start på dagen för henne. Blir hon även då "bortsjasad" till egna sängen kanske hon känner sig otrygg? Hon vill få vara med och på morgonen är det iaf enligt mig helt okej, men kommer hon in på natten ska man såklart vara konsekvent och få henne att somna om i egna sängen. Det är min åsikt...

2012-06-11 @ 14:03:03
URL: http://haringen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0