V.28

Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?
 
Jag: Humörsvängningar JOTACK. Mitt tålamod är lika med noll så dagarna är ganska långa nu känns det som med tanke på att Nelson kräver ju lite underhållning nu och Melina är ganska trotsig mest hela tiden.
Det är tur att jag har Ali som hjälper så mycket han bara kan annars vet jag inte vad jag hade gjort.
Fast jag tror mest det beror på den jävliga foglossningen ärligt talat, det är ju svårt att hålla gott humör när man har ont hela tiden.

Kommentarer
Postat av: Cicki

Henrik fyller år idag den 25, och är född i v 29. Så då kan du tänka själv hur liten han var.......:-)

2013-05-25 @ 02:18:45
URL: http://cickisdesign.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0