V.24

Kroppen: Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.
 
Jag: Foglossningen har jag inte känt så mycket av veckan som gick annat än när jag halkade ena dagen och slog i hårt på höger sida men så har jag andra besvär istället som kanske indirekt är gravidrelaterade.
Själva graviditeten rullar på och jag börjar känna att det är lite tungt i magen och han sparkar på därinne.
Har ju egentligen 117 dagar kvar till BF men min bm tror inte jag kommer gå så lång tid då båda mina två innan har kommit tidigare och varit stora barn så jag har väl cirka runt 100 dagar kanske give or take liksom.....det är lustigt att tänka att jag så snart kommer ha en liten minsting i mina armar igen:)
 
Övrigt: Tiden lär flyga iväg också! 
Nästa månad ska jag köpa dubbelvagn från bästa Sabrina:) Månaden efter det ska vi hålla kalas för Melina och Nelson som fyller 4 respektive 1 år.
Sedan efter det lär det bli dags för förlossningen. Nu menar jag ju inte att det bara är dessa grejer som kommer hända utan jag kommer ju gå på massvis med kontroller hos BM och TUL osv också plus vardagen.
Och jag ska hinna få upp en till säng, skaffa lite kläder i minsta storlekarna (jag hann ju göra av med det mesta innan vi visste att vi skulle ha en till) osv.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0