Vecka 27!

Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.

Jag: Ja vad säger man? 
Tiden går verkligen sjukt fort - det går inte att förneka!
Nu är jag äntligen frisk och läget som gravid är oförändrat i stort sett.....det är liksom lite halsbränna, en del spring på toa för o kissa och det blir tyngre o tyngre även om jag gått ner i vikt. 
På det stora hela mår jag dock bra:)
Vi förbereder oss mer och mer, idag testade vi liggkorgen på vagnen (den är aldrig använd) för att veta hur vi ska göra osv när det är dags! 
Kläder är klara i stort sett och vi planerar att köpa säng och babysitter i nästa månad typ, vill ha allting klart i juli eftersom vi inte vet om bebisen kommer för tidigt eller inte.
Min mamma ska komma hit i slutet på juli och stanna i 2 veckor så hon önskar såklart att bebis väljer att komma då:)
För övrigt så sparkar bebis mer och mer:) TIll och med Ali har kunnat känna honom nu!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0