Vecka 22!

Kroppen: I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Barnet:
Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.

Jag: Ja, har börjat få halsbränna och det känns lite tyngre nu men annars mår jag fortfarande prima ballerina.....ja förutom när jag var sådär jättesjuk för då hade jag väldigt ont i magen också! 
Imorgon har vi RUL vilket blir spännande, det är ju alltid spännande att se den lille men vi hoppas ju även att man kan se om det är en liten tjej eller kille därinne eller om vi ska bli överraskade igen.
Det återstår att se.
Mest av allt vill jag bara se att bebben mår bra för att jag inte känner av den så värst mycket så som jag trodde jag skulle göra vid det här laget!

Kommentarer
Postat av: Cissi

Å vad spännande att se vem som bor i magen och skönt att du fortfarande mår så pass bra

Postat av: Monica

Nu kommer det gå fort den tiden som är kvar! Hoppas du får må bra i fortsättningen!

2012-04-10 @ 16:40:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0